با قطع همکاری کوالکام و ایریدیوم، قابلیت ارتباط ماهواره ای اسنپدراگون اتفاق نخواهد افتاد - تکفارس 
با قطع همکاری کوالکام و ایریدیوم، قابلیت ارتباط ماهواره ای اسنپدراگون اتفاق نخواهد افتاد - تکفارس 
با قطع همکاری کوالکام و ایریدیوم، قابلیت ارتباط ماهواره ای اسنپدراگون اتفاق نخواهد افتاد - تکفارس 

با قطع همکاری کوالکام و ایریدیوم، قابلیت ارتباط ماهواره ای اسنپدراگون اتفاق نخواهد افتاد

افشین نوری
۱۹ آبان ۱۴۰۲ - 17:15
کوالکام

اتصال ماهواره‌ای یکی از قابلیت‌های اصلی سری آیفون ۱۴ اپل بود و برخی از گوشی‌های اندرویدی نیز در تلاش هستند تا این قابلیت را ارائه کنند. انتظار می رفت که کوالکام به پروژه Snapdragon Satellite به این جمع بپیوندد، اما ظاهرا این پروژه به سرانجام نخواهد رسید.

شرکت ارتباطات ماهواره‌ای ایریدیوم (Iridium) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است که به همکاری خود با شرکت کوالکام برای ارائه خدمات ماهواره‌ای خاتمه داده است.

البته این قطع همکاری به معنای آن نیست که اتصال ماهواره ای هرگز اتفاق نخواهد افتاد. مدیر عامل ایریدیوم گفته است که صنعت موبایل در حال حرکت به سمت این فناوری است. ضمن اینکه شرکت‌هایی مانند SpaceX، AT&T و T-Mobile هم‌اکنون روی پروژه‌های مشابهی کار می‌کنند. برای مثال، کاربران T-Mobile در حال حاضر می‌توانند از طریق ماهواره‌های استارلینک، پیام ارسال کنند.

کوالکام نیز در بیانیه خود گفته است که شرکت‌های سازنده گوشی هوشمند همچنان به استفاده از راهکارهای اتصال به ماهواره ادامه خواهند داد.

کوالکام تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را با قابلیت اتصال ماهواره‌ای معرفی کرد، به شرط آنکه سازندگان گوشی هوشمند سخت‌افزار آنتن موردنیاز را استفاده کنند. پروژه Snapdragon Satellite قرار بود در نیمه دوم امسال معرفی شود، اما با قطع همکاری دو شرکت کوالکام و ایریدیوم این اتفاق دیگر نخواهد افتاد.

یکی از سخنگویان اسپیس ایکس به Ars Technica گفته است: «ما در حال بررسی ارتباط مستقیم به گوشی از طریق استارلینک هستیم، و این یک قابلیت کلیدی است که سال آینده با آن ۱۴۴ پزرتاب ارائه خواهد شد.»

اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۴ فقط سرویس متنی مستقیم به گوشی را عرضه خواهد کرد. سپس نسخه پرسرعت سرویس LTE ماهواره‌ای با سرعت حداکثر ۲ مگابیت در ثانیه در سال ۲۰۲۵ ارائه خواهد شد. به گزارش Ars Technica، سرویس ارتباط ماهواره‌ای مستقیم به گوشی نیاز به ماهواره‌های بزرگ‌تری دارد که با استارشیپ پرتاب خواهند شد. اما تا آن موقع، اسپیس ایکس مجبور است ماهواره‌هایی با اندازه متوسط طراحی کند که البته بزرگتر از مدل‌های قدیمی هستند اما می‌توانند با راکت فالکون ۹ پرتاب شوند.

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک سرعت دانلود فوق‌العاده‌ای را در آلمان به ثبت رسانده است. این شبکه اینترنتی که متشکل از صدها ماهواره در مدار پایین زمین است، به عنوان اولین اینترنت ماهواره‌ای تجاری جهان توانسته میلیون‌ها کاربر را جذب خود کند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید