چهاردهمین جشنواره برترین شرکت‌های فناوری نانو در پژوهشگاه نیرو برگزار شد - تکفارس 
چهاردهمین جشنواره برترین شرکت‌های فناوری نانو در پژوهشگاه نیرو برگزار شد - تکفارس 
چهاردهمین جشنواره برترین شرکت‌های فناوری نانو در پژوهشگاه نیرو برگزار شد - تکفارس 

چهاردهمین جشنواره برترین شرکت‌های فناوری نانو در پژوهشگاه نیرو برگزار شد

محمدرضا داوری
۱۱ دی ۱۳۹۸ - 17:14
چهاردهمین جشنواره برترین شرکت‌های فناوری نانو در پژوهشگاه نیرو برگزار شد - تکفارس 

چهاردهمین دوره جشنواره برترین شرکت‌های فناوری نانو امروز چهارشنبه با حضور سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در دومین روز از برگزاری مجمع اقتصاد فناوری نانو برگزار شد.

این جشنواره در سه سطح از شرکت‌های صنعتی، فناور و صادراتی که بالاترین امتیاز را در شاخص‌های معین شده کسب کردند تقدیر شد.

اصلی‌ترین شاخص برای ورود این شرکت‌ها به جشنواره داشتن حداقل فروش ۵۰ میلیارد ریال در سال ۹۷ است.

بازار محصولات فناوری نانو ایران در عرصه داخلی و خارجی رشد چشمگیری داشته و به گونه‌ای که حجم این بازار طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۹۶ و ۸۳ درصد رشد داشته و در سال ۹۷ به رقم ۲۵ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال رسیده است.

روند رشد سالیانه بازار فروش محصولات نانویی ساخت ایران نشان می‌دهد که برای پنجمین سال متوالی حجم این بازار تقریباً دو برابر شده است و پیش بینی می‌شود که اندازه بازار محصولات نانویی ساخت ایران در سال ۹۸ به بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال برسد.

ستاد نانو هر سال در قالب جشنواره برتر فناوری نانو به ارزیابی و رتبه‌بندی دستاوردهای شرکت‌های فعال در حوزه نانو می‌پردازد که امسال از بین ۲۸ شرکت، از ۳ شرکت فناور، ۳ شرکت صنعتی و ۷ شرکت صادرات تقدیر شد.

در بخش برترین شرکت‌های صنعتی از شرکت تولیدی و صنعتی گوهر فام با تولید رنگ و پوشش‌های صنعتی، شرکت گروه صنعتی شفیق با تولید ورق فومیزه پی وی سی، گروه صنعتی یاران ساختار آذر با تولید انواع نخ، پارچه و گونی و کیسه‌های سیمان تولید پلی پروپیلن با اهدای لوح تقدیر شد.
در بخش برترین شرکت‌های فناور، شرکت صنایع لاستیک فراپیشتاز هونام تولید کننده انواع قطعات لاستیکی، شرکت گسترش فناوری خوارزمی فعال در زمینه تولید انواع جاذب‌ها و کاتالیست‌های صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی، شرکت نانو فناوران خاور تولید کننده فیلترهای صنعتی با فناوری نانو در ایران، به عنوان شرکت‌های برتر معرفی شدند.

در بخش شرکت‌های برتر صادراتی از ۷ شرکت پلاستیک کاران فاران فعال در زمینه تولید کیسه‌های نانو کامپوزیت مقاوم شده، تولید پوشاک نانو مهیار زنجان اولین تولید کننده جوراب آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات نقره در ایران، شرکت پیام آوران نانو فناوری فردا نگر فعال در زمینه فرآیندهای فناوری نانو و اصلاح محصولات نانو، گروه صنعتی شیشه کاوه فلوت فعال در زمینه تولید انواع شیشه پوشش دار با خواص کنترل نوری و کنترل کننده انرژی، شرکت صنایع الکترواپتیک صاایران یکی از مراکز تولید عینک‌های آفتابی نانویی و دوربین‌های دید در شب جاده‌ای، شرکت نساجی فرخ سپهر کاشان تولید کننده انواع نخ پلی استر آنتی باکتریال در نساجی و تولید فرش‌های آنتی باکتریال و شرکت نانو دارو پژوهان پردیس تولیدکننده داروها نوین در زمینه درمان سرطان در چهاردهمین دوره برترین‌های فناوری نانو تقدیر شدند.

 دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در جمع خبرنگاران در مورد مجمع اقتصاد فناوری نانو و تقدیر از برگزیدگان فناوری نانو گفت:

این مجمع به ‌صورت سالانه برگزار می‌شود و شاهد استقبال زیادی در این دوره بودیم و علاوه بر مشارکت دانشجویان شاهد مشارکت بیشتر فعالان و تولیدکنندگان صنعتی بودیم. یکی از بحث‌های مهم این دوره، زیست بوم فناوری بود که در صنایع نهادینه شود و با برآوردهای اولیه، میزان مشارکت و استقبال در مجمع اقتصاد فناوری نانو از کنگره‌های علمی بیشتر بود. امیدواریم که شرکت‌های مبتنی بر فناوری در عرصه‌های مختلف ظهور کنند تا جذب سرمایه و تولید و فروش به‌ ویژه صادرات رشد داشته باشد. هدف‌گذاری ما در چشم‌انداز ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در تولید ثروت از طریق رشد صادرات است.

شایان ذکر است سهم قاره آسیا از صادرات محصولات نانویی ایران ۸۸/۳ درصد و اروپا ۱۰/۲ درصد است و سهم قاره‌های دیگر کمتر از یک درصد است . ایران محصولات فناوری نانو را به ۴۰ کشور جهان صادر می‌کند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید