وزیر ارتباطات از استقرار ماهواره‌بر سیمرغ و هزینه ساخت ماهواره ظفر خبر داد - تکفارس 
وزیر ارتباطات از استقرار ماهواره‌بر سیمرغ و هزینه ساخت ماهواره ظفر خبر داد - تکفارس 
وزیر ارتباطات از استقرار ماهواره‌بر سیمرغ و هزینه ساخت ماهواره ظفر خبر داد - تکفارس 

وزیر ارتباطات از استقرار ماهواره‌بر سیمرغ و هزینه ساخت ماهواره ظفر خبر داد

محمدرضا داوری
۹ بهمن ۱۳۹۸ - 15:30
وزیر ارتباطات از استقرار ماهواره‌بر سیمرغ و هزینه ساخت ماهواره ظفر خبر داد - تکفارس 

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار پستی در توییتر از مستقر شدن ماهواره‌بر سیمرغ برای پرتاب ماهواره ظفر به فضا در سایت اطلاع داد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز چهارشنبه در حساب توییتری خود با انتشار تصویری از استقرار ماهواره‌بر سیمرغ در سایت از زحمات امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همکارانش در این وزارت خانه تشکر کرد و نوشت:

این هم از سیمرغ ایرانی که در سایت مستقر شد. بیش از ۸۰ تن وزنشه، ظفر رو تا ۵۳۰ کیلومتری زمین خواهد برد. از لحظه شروع تا پایان عملیاتش، ۸ دقیقه طول میکشه، ۸ دقیقه‌ی نفسگیری که امیدوارم در پایانش به مدد حضرت زهرا (س) بتونیم تصاویر ارسالی ظفر رو دریافت کنیم. امیرحاتمی وهمکاران، خدا قوت

محمد جواد آذری جهرمی در پاسخ به سوال کاربران در خصوص هزینه ساخت ماهواره ظفر پرسیده بودند، گفت:

هزینه ساخت دو ماهواره ظفر ۱و۲ کمتر از دو میلیون یورو شده است. عمر متوسط قرار گرفتن آن در مدار ۲ سال و نیم است و ارزش تصاویر ارسالی آن، بیش از ۱۰ میلیون یورو محاسبه شده است. یعنی اگر تصاویر ماهواره‌ای را نیاز داشته باشیم و بخواهیم بخریم و به ما بدهند و تحریم را بهانه نکنند، باید ١٠ میلیون یورو پرداخت کنیم.

طول ماهواره‌بر سیمرغ ۲۵.۹ متر است که ۱۷.۸ آن مربوط به مرحله اول و ۸.۱ متر آن نیز متعلق به مرحله دوم است. قطر مرحله اول این موشک برابر ۲.۴ متر و قطر مرحله دوم آن برابر ۱.۵ متر است. همچنین در زمان رونمایی رانش مرحله اول ۱۴۲ و مرحله دوم نیز ۷.۲ تن نیرو اعلام شد.

ماهواره‌بر سیمرغ یک ماهواره‌بر دو مرحله‌ای است که سوخت پیشران موتور آن سوخت مایع و می‎تواند ماهواره‌‎هایی با جرم سنگین‌تر نسبت به ماهواره سفیر یعنی تا ۲۵۰ کیلوگرم را به مدار حدود ۵۰۰ کیلومتری زمین پرتاب کند. این موشک همچنین این توان را دارد که ماهواره‎‌هایی با جرم چند صد کیلوگرم در مدار‌های نزدیک به زمین ارسال کند.

ماهواره مخابراتی ظفر که ۱۱۳ کیلوگرم وزن دارد و عمر عملکردی آن در مدار حداقل ۱.۵ سال است که تا قبل از دهه فجر امسال به فضا ارسال می‌شود. این ماهواره هفته گذشته از سوی دانشگاه علم و صنعت ایران تحویل سازمان فضایی شد. بر این اساس تصمیم‌گیری برای زمان تزریق این ماهواره در مدار بر عهده وزارت دفاع و گروه پرتاب‌گر است.

از کاربردهای ماهواره ظفر می‌توان به تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایه، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه مرز پهنه‌های کشاورزی، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصه‌های طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنه‌ بندی و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب‌ شده بعد از بحران در نواحی شهری، به روزرسانی نقشه‌های ساختاری (شناسایی گسل‌ها و چین‌ها) نام برد.

ماهواره ظفر یک با قابلیت عکس‌برداری رنگی با قدرت تفکیک بهتر از ۲۵ متر و ماهواره ظفر دو با قابلیت عکس برداری با قدرت تفکیک بهتر از ۱۶ متر طراحی شده است.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید