ثبت تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب توسط همتای خود در فضا - تکفارس 
ثبت تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب توسط همتای خود در فضا - تکفارس 
ثبت تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب توسط همتای خود در فضا - تکفارس 

ثبت تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب توسط همتای خود در فضا

افشین نوری
۱ فروردین ۱۴۰۱ - 08:50
تلسکوپ فضایی جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمز وب اخیرا توسط ناسا به فضا پرتاب شد و با موفقیت در موقعیت فعلی خود جای گرفت. تفاوت این تلسکوپ با تلسکوپ هابل این است که به جای زمین به دور خورشید می‌چرخد.

تلسکوپ جیمز وب اکنون در موقعیتی به نام دومین نقطه لاگرانژی زمین و خورشید یا L2 قرار گرفته است که از قضا تلسکوپ آژانس فضایی اروپا به نام گایا (Gaia) نیز در آن مدار حضور دارد.‌

تلسکوپ گایا در سال ۲۰۱۴ در این مدار قرار گرفت و حالا می‌تواند تصاویر خوبی از تلسکوپ مجاور خود جیمز وب بگیرد. این دو تلسکوپ هم‌اکنون ۶۰۰ هزار مایل از هم فاصله دارند و تلسکوپ جیمز وب در تصویری که توسط گایا ثبت شده است، به صورت یک نور نقطه نورانی کوچک دیده می‌شود (تصویر زیر).

تلسکوپ فضایی جیمز وب

ایده ثبت این تصویر جذاب، توسط دو تا از دانشمندان تلسکوپ گایا به نام‌های Uli Bastian از دانشگاه هایلدربرگ آلمان و Francois Mignard از دانشگاه نیس فرانسه مطرح شد و آن‌ها می‌خواستند بدانند که تلسکوپ جیمز وب از دید تلسکوپ گایا چگونه مشاهده خواهد شد.

این دو دانشمند با انجام محاسبات فراوان به این نتیجه رسیدند که بهترین زمان برای ثبت تصویر تلسکوپ جیمز وب توسط گایا تاریخ ۱۸ فوریه ۲۰۲۲ است و در همان تاریخ دو تلسکوپ گایا آسمان را اسکن کرد و داده‌های خود را به زمین ارسال کرد. حالا بعد از پردازش این داده‌ها، تصویر نهایی حاصل شده است.

این تصویر از آن جهت مهم است که تلسکوپ گایا اصولا برای عکس کرفتن از اجرام آسمانی مجزا مانند ستارگان و سیاره‌ها طراحی نشده است بلکه صرفا برای تهیه نقشه‌های سه‌بعدی از کهکشان‌ها ساخته شده است.

در هر حال، گایا توانسته این تصویر زیبا را از تلسکوپ جیمز وب ثبت کند و باید منتظر بمانیم و ببینیم که اولین تصاویر جیمز وب از فضا چگونه خواهد بود.

منبع: Digital Trends

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید