تلسکوپ هابل در جدیدترین تصویر خود منظره یکی ابر گازی را در سحابی Serpens ثبت کرده است. به این ابر نوع ابرها در اصطلاح ستارهشناسی هسته پرتراکم میگویند که به معنای آن است که مواد بسیار زیادی را با تراکم بسیار بالا در داخل خود جای داده است.
این توده گازی که CB 130-3 نام دارد محل شکلگیری ستارگان جوان شد و اخیرا نیز تلسکوپ جیمز وب توانسته بود لحظه تولد یک ستاره در داخل یک هسته پرتراکم را ثبت کند. دانشمندان با بررسی این تصاویر میتوانند به نحوه شکل گیری و تولد ستارگان پی ببرند ویژگی اصلی گازهای پرتراکم این است که نیروی جاذبه زیادی در داخل آنها وجود دارد و سرعت شکلگیری ستارگان در آنها بسیار زیاد است.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید هسته پرتراکم گازی بخاطر اینکه در عمق قرار دارد چندان واضح دیده نمیشود، اما میتوان مشاهده کرد که این گازی یکنواخت نیست و برخی مناطق نسبت به هسته مرکزی تراکم کمتری دارد
- ثبت تصویر زیبا از دو کهکشان نزدیک به هم توسط تلسکوپ هابل
- تلسکوپ فضایی هابل یک سیاه چاله جدا افتاده را کشف کرد
تراکم این ابر گازی باعث شده تا رنگ ستارگانی که در داخل آن وجود دارند متغیر باشد برای مثال ستاره هایی که نزدیک به مرکز هستند رنگ قرمز دارند. این تصویر با استفاده از ابزار تلسکوپ هابل ثبت شده است و با این ابزار میتوان تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ جیمز وب را تکمیل کرد، چراکه این دو تلسکوپ در طیفهای مختلف نوری اقدام به ثبت تصاویر میکنند.
منبع: DigitalTrends
نظرات