طبق گزارش‌ها، ترامپ آماده فروش کالاهای آمریکایی به هواوی است - تکفارس 
طبق گزارش‌ها، ترامپ آماده فروش کالاهای آمریکایی به هواوی است - تکفارس 
طبق گزارش‌ها، ترامپ آماده فروش کالاهای آمریکایی به هواوی است - تکفارس 

طبق گزارش‌ها، ترامپ آماده فروش کالاهای آمریکایی به هواوی است

مهدی داوری
۱۹ مهر ۱۳۹۸ - 13:00
طبق گزارش‌ها، ترامپ آماده فروش کالاهای آمریکایی به هواوی است - تکفارس 

طبق گزارشی که روز گذشته نیویورک تایمز منتشر کرد مقامات چین و آمریکا این هفته برای از سرگیری مذاکرات با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

دولت آمریکا به زودی مجوزهایی را صادر می‌کند که به موجب آنها شرکت‌های فعال در این کشور می‌توانند کالاهای غیرحساس خود را به کمپانی چینی هواوی بفروشند.

هواوی که عنوان بزرگ ترین سازنده قطعات مخابراتی در دنیا را دارد از چند ماه پیش و با شکست مذاکرات تجاری میان چین و آمریکا در فهرست سیاه دولت ترامپ قرار گرفت. ایالات متحده آمریکا می‌گوید این شرکت می‌تواند از مشتریانش جاسوسی کند و این در حالی است که هواوی همواره چنین اتهامی را رد کرده است.

به دنبال این اتفاق هواوی دیگر امکان خرید قطعه از شرکت‌های آمریکایی را پیدا نکرد و موظف گردید که برای انجام چنین معاملاتی حتما از دولت آمریکا مجوز دریافت کند. همزمان دسترسی هواوی به تکنولوژی‌های کلیدی نظیر سرویس‌های موبایل گوگل نیز محدود شد.

در ادامه و به دنبال توافقی که ترامپ با شی جین پینگ رهبر چین در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ انجام داد، قرار شد که شرکت‌های آمریکایی پس از دریافت مجوز از دولت بتوانند برخی کالاهای خاص را به هواوی بفروشند و از ممنوعیت معاف شوند. تاکنون وزارت بازرگانی آمریکا بالغ بر ۱۳۰ درخواست را از شرکت‌های مختلف دریافت کرده که خواستار فروش قطعات خود به هواوی بوده اند و با هیچکدام از آنها موافقت نشد.

هفته گذشته اما نیویورک تایمز گزارشی منتشر کرد و در آن به نقل از برخی افراد مطلع مدعی شد که دولت ترامپ چراغ سبز برای موافقت با این درخواست‌ها را به وزارت بازرگانی آمریکا داده است.

با این حال سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا در گفتگو با رویترز اظهار داشت که از بعد از ظهر دیروز تاکنون هیچ دستور رسمی مبنی بر اعطای مجوز به شرکت‌های آمریکایی به این نهاد داده نشده است. هواوی نیز از اظهار نظر در این باره خودداری نمود.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که دو کشور قصد دارند اواخر این هفته در واشنگتن با یکدیگر پای میز مذاکره بنشینند و به جنگ تجاری ۱۵ ماهه خود خاتمه دهند. تنش‌ها میان چین و آمریکا بعد از آن بالا گرفت که دولت ترامپ روز دوشنبه این هفته اسامی ۲۸ شرکت چینی دیگر از جمله برخی استارتاپ‌های فعال در عرصه هوش مصنوعی را به فهرست سیاه خود اضافه کرد.

اما شاید بپرسید علت دعوای بین هواوی و آمریکا چیست؟

کمپانی هواوی و دولت امریکا یا بهتر بگوییم شخص دونالد ترامپ سایه هم را با تیر می‌زنند. ترامپ بعد از به قدرت رسیدن دستورالعملی صادر کرد که مانع همکاری و معامله با شرکت هواوی یا استفاده از محصولات و تجهیزات مخابراتی این شرکت می‌شود. یک‌سال پیش هم دولت امریکا ورود گوشی‌های برندهای هواوی و برند آنر را به خاک این کشور ممنوع کرد و  دومین تولیدکننده بزرگ گوشی همراه از بازار ایالات‌متحده حذف کرد تا بتواند از این طریق صدمه‌ای اقتصادی به شرکت هواوی بزند. حمله همه‌ جانبه امریکا به هواوی اما به اینجا ختم نشد و با ورود گوگل و تراشه‌سازها وارد فاز جدیدی شده است. حتی شرکت‌هایی مانند هلدینگ انگلیسی ARM و انجمن SD هم به تحریم‌های امریکا علیه هواوی پیوستند.

ماجرای هواوی را می‌توان از ابعاد و جنبه‌های مختلف بررسی کرد: نخست، مشکل واقعی دولت امریکا با هواوی چیست؟

دوم، چه بلایی بر سر هواوی پس از اعمال این تحریم‌ها می‌آید؟

سوم، آیا این خصومت‌ها و تنش‌ها میان یک کشور و یک شرکت صحنه‌سازی است و به‌زودی با انجام برخی توافق‌ها و مذاکرات، همه‌چیز به حالت عادی برمی‌گردد؟

ترامپ در چندین سخنرانی خود هواوی را به فعالیت‌های امنیتی و جاسوسی متهم کرده و محصولات و تجهیزات این شرکت را برای امنیت ملی کشورش و متحدان آن خطرناک و تهدیدکننده عنوان کرده بود. اما ترامپ در سخنان دیگری گفته بود: «اگر با کشور چین به توافق برسیم، هواوی هم می‌تواند بخشی از این توافق تجاری باشد.» با اندکی تفکر و تامل به این نتیجه می‌توان رسید که بین صحبت‌های ترامپ درباره هواوی تناقض وجود دارد و مشکل میان این دو، امنیتی، جاسوسی و اطلاعاتی نیست، زیرا در صورت وجود چنین مشکلی با هیچ‌گونه توافق تجاری یا مذاکره‌ای از بین نمی‌رود.

به علاوه، هواوی تنها شرکت بزرگ چینی فعال در کشور امریکا نیست. چندین شرکت فناورمحور دیگری از جمله لنوو و DJI هم به‌طور گسترده‌ای در حوزه فناوری امریکا نقش دارند.

اگر رفتار رییس‌ جمهور امریکا در یکی دو سال اخیر و به‌ویژه در حوزه‌ تکنولوژی ۵G را دنبال کنید، متوجه خواهید شد که مشکل اصلی دولت امریکا با غول چینی چیست.

در صورت نبود تحریم‌های اخیر، هواوی به بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی تلفن همراه در جهان تبدیل می‌شد و تهدیدی جدی برای اپل و آی‌فون بود. حتی می‌توان گفت گوگل و اکوسیستم اندروید آن هم به خطر می‌افتاد، ولی باز هم مسئله اصلی این نیست. مسئله «جنگ ۵G» است. حاکم بعدی جهان، کشور و شرکتی است که رهبری ۵G را در دست داشته باشد. جنگ ۵G  میان امریکا و چین از مدت‌ها پیش آغاز شده و هر دو با سرمایه‌گذاری‌های زیاد و هم‌افزایی‌ تمام نیروها و توانمندی‌های خود سعی دارند بر دیگری غلبه کرده و برنده این میدان بزرگ اقتصادی، فنی و حتی نظامی باشند.

وقتی ترامپ می‌گوید، ۵G یک مسئله امنیت ملی است و از آن سو می‌گوید، هواوی تهدیدی برای امنیت ملی است باید دریافت چرا هواوی و امریکا باهم درگیر شدند. وقتی ترامپ در حرکتی نمادین از ۶G در کاخ سفید رونمایی می‌کند و بعد سرمایه هنگفتی برای کمک به اپراتورها و توسعه فناوری‌های ارتباطی نسل بعدی اختصاصی می‌دهد و در دستورالعمل‌هایی به رگولاتوری و FCC خواستار رفع محدودیت‌ها و تخصیص طیف‌های فرکانسی جدید می‌شود، باید دانست هواوی و چین، حکمرانی امریکا بر شبکه‌های ارتباطی و دنیای فناوری را به خطر انداخته‌اند و می‌خواهند ابرقدرت جدیدی در این دنیا باشند. حالا چرا حاکم بعدی جهان، کشور و شرکتی است که رهبری ۵G را به دست دارد، بماند برای آینده.

توصیه می‌کنم اگر گوشی هواوی و آنر دارید، از آن لذت ببرید و اگر قصد خرید یک گوشی از این شرکت را دارید، با آرامش خاطر و بی‌دغدغه انتخاب کنید، چون به‌زودی هواوی سیستم‌عاملی جایگزین اندروید و فروشگاه اپلیکیشنی جایگزین گوگل‌پلی و پلی‌استور معرفی می‌کند.

شرکتی که توانسته قوی‌ترین و سریع‌ترین پردازنده موبایل جهان را با ویژگی‌هایی مانند واحدهای شبکه عصبی و مودم LTE با سرعت‌های چند گیگابیتی بسازد، تحریم‌های گوگل و اندروید، تاثیری در پیشرفت و رشد او نخواهد داشت. هواوی از مدت‌ها پیش پلن B خود را برای چنین روزهایی طراحی و آماده کرده است. اگرچه بسیاری از ناظران بین‌المللی معتقدند، به‌زودی هواوی و امریکا با یکدیگر مذاکره کرده و به تفاهم خواهند رسید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید