آغاز فعالیت صندوق سرمایه ‌گذاری فیروزه - تکفارس 

آغاز فعالیت صندوق سرمایه ‌گذاری فیروزه

محمدرضا داوری
۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - 17:00
آغاز فعالیت صندوق سرمایه ‌گذاری فیروزه - تکفارس 

اولین صندوق سرمایه‌ گذاری جسورانه گروه مالی فیروزه با سرمایه اولیه ۵۰ میلیارد تومان آغاز بکار کرد. سرمایه ‌گذاران این صندوق گروه سرمایه‌ گذاری توسعه صنعتی ایران، سرمایه‌ گذاری ایران و فرانسه و سرمایه‌ گذاری سبحان است. که مدیریت این صندوق برعهده گروه سرمایه‌ گذاری توسعه صنعتی ایران می‌باشد.

معاون سرمایه ‌گذاری جسورانه گروه مالی فیروزه در نشست خبری شروع به کار صندوق سرمایه‌ گذاری جسورانه گروه مالی فیروزه گفت:

راه‌اندازی این صندوق به افراد خواهان ورود به بازار سرمایه کمک می‌کند تا در کنار این گروه مالی روی شرکت‌های استارت‌آپی سرمایه‌گذاری کنند.

پذیره ‌نویسی صندوق جسورانه گروه مالی فیروزه که از هفته آینده و در ۶ روز کاری شروع خواهد شد قرار است در شرایطی که ورود سرمایه ‌گذاری‌های خارجی به کشور با مشکل مواجه است و سرمایه‌ داخلی هم در شرایط اقتصادی کشور به سختی به چرخه شرکت‌های استارتاپی وارد می‌شود راهی برای جذب سرمایه و کمک به این اکوسیستم باشد.

رادمان ربیعی، معاون سرمایه‌ گذاری صندوق فیروزه بیان نمود:

با کمک این صندوق افراد حقیقی و حقوقی این فرصت را خواهند داشت که در کنار گروه مالی فیروزه راحت‌تر وارد بازار سرمایه شوند.

رادمان ربیعی، در مورد ساختار کاری صندوق سرمایه ‌گذاری خطرپذیر تصریح کرد:

سرمایه اولیه این صندوق ۵۰ میلیارد تومان خواهد بود و افراد که خواهان ورود سرمایه خود به آن هستند در مرحله اول ۱۰ درصد منابع خود در زمان پذیره‌نویسی را سرمایه‌گذاری می‌کنند. در واقع شما می‌توانید با ۱۰ میلیون عملا پذیره ‌نویسی خودتان را شروع کنید. در مرحله بعد و در ۱۰ ماه اول هم برای پذیره نویسی ۳۰ درصد دیگر در صندوق فرخوان داده می‌شود و ۲۰ ماه بعد هم برای ۳۰ درصد دیگر و در نهایت هم بعد ۳۰ ماه فرخوان برای ۳۰ درصد باقی مانده زده خواهد شد.

به گفته رادمان ربیعی  تمام این‌ها منابع صندوق را به وجود می‌آورند. ربیعی اعلام می‌کند که در ۳ سال اول شروع به کار، صندوق سرمایه ‌گذاری‌های لازم را انجام می‌دهد و پس از ۳ سال تنها روی روند سرمایه‌گذاری‌ها نظارت دارد و عمر این صندوق هم هفت سال می‌باشد.

رادمان ربیعی در پاسخ به سوال، آیا قرار است فیروزه پلت به نفع این صندوق سرمایه‌گذاری استارتاپ‌هایی که در این بازار نسبت به استارتاپ‌های دیگر ارزشمند هستند را ابتدا به این صندوق معرفی کند؟، اظهار داشت:

قرار نیست کارکردهای فیروزه پلت امتیاز‌های خاصی را پیش از دیگران در اختیار این صندوق سرمایه‌ گذاری گروه قرار دهد. به هیچ وجه قرار نیست صندوق ما در کنار فیروزه پلت به رقیبی برای بقیه تبدیل شود. اتفاقا فیروزه پلت فرصت خوبی برای ما و سایر صندوق‌ها در این زمینه است که بتوانیم موردهای لازم را پیدا و روی آنها سرمایه‌گذاری کنیم. از طرفی فیروزه پلت جایی برای جذب سرمایه نیست و یک پلتفرم برای انجام معاملات است تا سرمایه ‌گذارانی که می‌خواهند سهام خود را در یک شرکت به فروش برسانند از طریق این سامانه این کار را انجام دهند.

معاون سرمایه‌ گذاری صندوق فیروزه با اشاره به این که صندوق سرمایه‌ گذاری جسورانه فیروزه در کنار فیروزه پلت مکمل هم هستند اعلام کرد:‌

از این نظر این دو مکمل هم هستند که در واقع فیروزه پلت می‌تواند در شناسایی مواردی که می‌تواند برای سرمایه ‌گذاری موثر باشد به ما کمک کند. البته این مزیت تنها  یک امتیاز در اختیار صندوق ما نیست و صندوق‌های سرمایه‌ گذاری دیگر هم می‌توانند از این کانال شناسایی فیروزه پلت برای سرمایه‌گذاری خود استفاده کنند.

رادمان ربیعی در مورد هدف ‌گذاری جدید دولت برای رسیدن حجم سرمایه‌ گذاری خطرپذیر در سال به ۲۰۰ میلیون یورو و اینکه تا چه میزان این هدف با توجه به تحریم و مسائلی مانند فیلترینگ و تهدید به قطع اینترنت در حوزه فناوری اطلاعات ایران قابل پیاده‌سازی گفت:

ترجیح من این است که تا سال ۱۴۰۴ با توجه به جمعیت بیش از ۸۰ میلیونی، وسعت کشور، تعداد شرکت‌های استارتاپی فعال و فرصت‌هایی که وجود دارد این رقم به ۲۰۰ میلیارد یورو برسد. امیدوار هم هستیم که این امکان برای کشور به وجود بیاید.

رادمان ربیعی هدف ‌گذاری دولت برای رسیدن به رقم ۲۰۰میلیون یورو سرمایه ‌گذاری خطر پذیر در سال را به فال نیک می‌گیرد و ابراز امیدواری می‌کند که شاید این گونه اظهارات باعث توجه بیشتر به این حوزه و ورود سرمایه‌های واقعی به بازار استارتاپی کشور شود تا در نهایت رشد بزرگی را در این بازار شاهد باشیم.

افراد علاقه‌مند می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی این صندوق مراجعه نمایند تا با اساسنامه و امیدنامه این صندوق آشنایی بیشتری پیدا کنند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید