آذری جهرمی: برای ورود ۳G و ۴G به کشور، ۱۲ سال مقاومت شد - تکفارس 

آذری جهرمی: برای ورود ۳G و ۴G به کشور، ۱۲ سال مقاومت شد

محمدرضا داوری
۶ مهر ۱۳۹۹ - 14:30
آذری جهرمی: برای ورود ۳G و ۴G به کشور، ۱۲ سال مقاومت شد - تکفارس 

وزیر ارتباطات با تاکید بر برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای ایران هوشمند، گفت:

یکی از موضوعات کلیدی ایران هوشمند، راه‌اندازی خدمات نسل پنج است. اگرچه برای ورود نسل سه و چهار ارتباطی به کشور، ۱۲ سال مقاومت شد و فرصت طلایی برای هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تکنولوژی از دست رفت، اما نیاز و پیشرفت کشور به این فناوری‌ها وابسته بود.

آذری جهرمی با بیان این که امروز در نقطه‌ای هستیم که اینترنت نسل پنجم در دنیا کلید خورده و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم، خاطرنشان کرد:

امروز با امضای پنج تفاهم‌نامه در حوزه‌ کاربردهای نسل پنجم ارتباطات، می‌توان امید داشت که همزمان با کشورهای دیگر ما نیز پیشرفت کنیم. ما امروز پنجمین کشور در منطقه هستیم که توسعه این تکنولوژی را آغاز کرده‌ایم. البته تاخیری که باعث شد پنجمین کشور باشیم هم به دلیل صدورمجوز از سوی نهادهای بالادستی مربوط می‌شد که اکنون مرتفع شده است. ما تمام تلاش را متمرکز کردیم تا این کار به شکل درستی پیش برود. مجموعه فعالیت‌های حوزه ICT از لحاظ اقتصادی رشد خوبی دارد و صورت های مالی این شرکت‌ها به بازار بورس نیز سیگنال های مثبت می دهد تا دراین زمینه سرمایه‌گذاری صورت بگیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برنامه ایران هوشمند تنها مربوط به وزارت ارتباطات نیست و همه بخش‌ها را شامل می‌شود،‌ گفت:

اگر ایران هوشمند اجرا شود، در اقتصاد دیجیتال دنیا، سهمی غیرنفتی خواهیم داشت و سهمی که با محصولاتی مانند پسته و فرش وجود داشته، با اقتصاد دیجیتال به‌عنوان یک اقتصاد غیرنفتی و در تعامل سازنده با ظرفیت‌های علمی دنیا فراهم می‌شود.

در این مراسم پنج تفاهم‌نامه همکاری بر بستر تکنولوژی نسل پنجم ارتباطات (۵G) با حضور محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات-، ستار هاشمی -معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات-، علیرضا زالی -فرمانده ستاد کرونا در تهران-، محمود فتوحی -رئیس دانشگاه صنعتی شریف-، محمود نیلی -رئیس دانشگاه تهران-، مهدی اخوان بهابادی -مدیرعامل همراه اول- بیژن عباسی آرند -مدیرعامل ایرانسل-، دبیر ستاد توسعه فناروی‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تعدادی از مسئولان کشور به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه‌ها شامل «طراحی و ایجاد پایلوت حمل‌ونقل هوشمند شهری مبتنی‌بر شبکه‌های ارتباطات سلولی نسل جدید در چارچوب شبکه ملی اطلاعات در کیش»، «پیاده‌سازی خدمات مشاره جراحی از راه دور با استفاده از قابلیت‌های فناوری‌های نسل پنجم ارتباطات»، «توسعه زیرساخت‌ها، خدمات سلامت دیجیتال و پزشکی هوشمند با استفاد از فناوری نسل پنجم مخابراتی»، «توسعه زیست‌بوم فناوری‌های نسل پنجم شبکه‌های مخابراتی اینترنت اشیا یا هوش مصنوعی، توسعه فناوری‌ها، محصولات و راهکارهای حوزه شبکه مخابراتی نسل پنجم و نسل‌های آینده» بود.

مرداد امسال اینترنت ۵G سرانجام در کشور رونمایی شد و کاربران توانستند با سرعت یک و نیم گیگ بر ثانیه تجربه دانلود آنلاین داشته باشند. بدون تردید این تکنولوژی می‌تواند تحولی در ایجاد شهرهای هوشمند، سلامت هوشمند، اتومبیل‌های خودران، پخش ویدیو با کیفیت بالا و بازی آنلاین ایجاد کند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید