کیانوش جهانپور، رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، از احتمال افزایش موارد ابتلا به کرونا در روزهای آینده اطلاع و پیشنهادهایی برای افزایش تعطیلات نوروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شده که در حال بررسی است.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه (چهارم فروردین) در کنفرانس خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، درباره ادامه تعطیلات ادارات بعد از پنجم فروردین گفت:
هنوز ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره ادامه تعطیلات نوروزی مصوبهای نداشته است و اگر چنین مصوبهای باشد با تایید رییس جمهوری اعلام خواهد شد و تا این لحظه چنین مصوبهای نداریم. پیشنهادهایی در این زمینه به ستاد ملی کرونا از نواحی مختلف آمده که در حال بررسی است.
کیانوش جهانپور، درباره بازگشت مسافران نوروزی بیان نمود:
بیش از ۵۰ درصد مردم به توصیهها عمل کردند و در خانه ماندند و به مسافرت نرفتند اما عدهای خودخواهانه به مسافرت رفتند. به هر حال هر رفتی برگشتی دارد و بر خلاف افرادی که خودخواسته در قرنطینه خانگی ماندند عدهای هم خودخواهانه به سفر رفتند و به گسترش ویروس دامن زدند. از نظر وزارت بهداشت برخورد قهری با این افراد منعی ندارد و در صورت لزوم باید جرایمی برای این افراد در نظر گرفته شود اما مهمترین تنبیه این افراد این است که خودشان و اطرافیانشان بیشتر در معرض بیماری قرار می گیرند.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره آمار موارد خفیف کرونا با توجه به ابتلای اکثریت بیماران به نوع خفیف بیماری میگوید که ۸۵ درصد مبتلایان به ویروس کرونا بیماران بدون علامت یا با علایم خفیف هستند و با احتساب این افراد تعداد مبتلایان به این ویروس در ایران بیش از آمار اعلام شده بیمارستانی است.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیش از ۸۴ درصد افراد مبتلا به ویروس کرونا در ایران دچار نوع خفیف این بیماری میشوند، عده زیادی از مبتلایان حتی ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند یا حداکثر به علت نابویایی و اختلال چشایی به ابتلای خود پی ببرند، توضیح داد:
۱۵.۸ درصد افراد مبتلا به ویروس کرونا دچار علائم شدید بیماری کووید ۱۹ مبتلا میشوند و ۱۲.۳ درصد مبتلایان به آیسییو نیاز پیدا میکنند و بیش از ۱۸ درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارند بنابراین اکثریت بیماران نیازی به خدمات بیمارستانی ندارند و با قرنطینه خانگی بهبود پیدا میکنند. بنابراین آمار کل مبتلایان بیش از آمار رسمی تشخیصهای قطعی بیمارستانی است که تاکنون اعلام شده است.
کیانوش جهانپور، در پاسخ به پرسشی درباره مناطق عاری از ویروس کرونا گفت:
هیچ نقطه پاک و عاری از ویروس کرونا در کشور نداریم و با شدت کم و زیاد همه مناطق کشور به ویروس کرونا گرفتار هستند و با این فرض که در جایی میزان ویروس کمتر است و به آن منطقه سفر کنیم، کار اشتباهی است که موجب انتقال ویروس و دامن زدن به چرخه گسترش ویروس میشود.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد:
هیچ نامه رسمی به وزارت بهداشت واصل نشده که باید اجازه دهیم ۷۰ درصد مردم مبتلا شوند تا شیوع بیماری کووید ۱۹ کنترل شود. البته وزارت بهداشت از پیشنهاد و انتقاد صاحب نظران استقبال میکند اما چنین برنامهای در وزارت بهداشت وجود ندارد و اگر در فضای مجازی چنین مواردی مطرح شود بیشتر از طرف سیاسیون و نه علمای علم طب مطرح شده است و نوعی بزرگنمایی برای تلطیف فضاست و با وجودی که این بیماری دارو ندارد دولتها حتی اگر بخواهند و تلاش هم بکنند هرگز به جایی نمی رسیم که ۷۰ درصد مردم به این ویروس مبتلا شوند.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار داشت:
تلاش وزارت بهداشت این است که فارغ از اینکه چند درصد از افراد جامعه به ویروس کرونا مبتلا شوند از ابتلای ناگهانی افراد به این بیماری بکاهد تا امکانات درمانی کشور پاسخگو باشد و هر اقدامی در این زمینه لازم باشد از جمله ترغیب مردم به ماندن در خانه و کاهش تردد را دنبال میکنیم تا زنجیره انتقال کند و بازه بیماری طولانیتر شود تا امکان ارائه خدمات درمانی بهتر و بیشتر شود.
کیانوش جهانپور با اشاره به اینکه سطح سه قرنطینه در حال اجراست، بیان نمود:
سطح سه قرنطینه نیز با تعطیل کردن مدارس، دانشگاهها و محدودیت های تردد در حال اجراست اما بر خلاف نظر برخی منتقدان ایجاد حکومت نظامی در کشور با ساختار اجتماعی، اقتصادی ما همخوانی ندارد و نه ممکن و نه مطلوب است و پیامدهای زیادی دارد، بنابراین از این روش صحبت نمی کنیم و از راههای صحبت می کنیم که امکان اجرا دارد و موثر است.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در ادامه صحبتهای خود بیان کرد:
این رفتارها ممکن است در روزهای آینده موجب پیک مجدد بیماری ناشی از ویروس کرونا شود که نگران کننده است. البته امیداریم با همکاری مردم این اتفاق نیفتند اما به هر حال تاکنون ۳۶ میلیون نفر غربالگری شده اند و این اقدام تا انجام غربالگری برای ۸۰ میلیون نفر ادامه خواهد داشت. روزانه ۶هزار تست تشخیص کرونا نیز انجام می شود که در روزهای آینده به ۱۰ هزار مورد در روز می رسد بنابراین افزایش تعداد بیماران شناسایی شده در روزهای آینده دور از انتظار نیست.
رییس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت تصریح کرد:
تست تشخیص کرونا تاکنون برای ۵۸ هزار نفر انجام شده است اما تاخیر در انجام تست در هیچ بیمارستانی موجب تاخیر در شروع درمان نشده است و با مشاهده علایم یا انجام تست سیتیاسکن ریه که تشخیص بسیار دقیقی است کار درمان بیماران بلافاصله شروع می شود.
کیانوش جهانپور با اشاره به اینکه ۴۱ هزار تخت بیمارستانی برای کرونا در نظر گرفته شده است اعلام کرد که در روزهای شروع بیماری در اوایل اسفند ۲۷ هزار تخت بیمارستانی در ۱۶۵ بیمارستان برای بیماران کووید ۱۹ اختصاص یافت اما به تدریج با همکاری نیروهای مسلح و تامین اجتماعی تعداد این تختها افزایش یافت و به زودی به بیش از ۴۱ هزار تخت می رسد. حدود ۲۵۰۰ تخت آی سی یو نیز برای این بیماران در نظر گرفته شده است که همگی اشغال هستند و تخت آی سی یو خالی نداریم. حدود ۱۰ هزار تخت نقاهتگاهی و استراحتگاهی نیز با همکاری نیروهای مسلح، سپاه و ارتش آماده شده که برای بیماران بعد از بستری یا افرادی که نیاز به خدمات درمانی بیمارستانی ندارند استفاده میشود.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره انجام تست کرونا در آزمایشگاههای خصوصی نیز افزود:
۵۶ آزمایشگاه مورد تایید وزارت بهداشت هم اکنون این تست را به صورت رایگان با ارسال نمونه از بیمارستانها انجام میدهند. اینکه آزمایشگاه خصوصی هم در کشور باشد که کیت تشخیصی داشته باشد را اطلاع ندارم اما اگر هم چنین خدماتی باشد ارزشی برای درمان بیماران ندارند و بیشتر برای رفع اضطراب و وسواس مردم کارایی دارند اما سیستم دولتی درمان کرونا بر اساس آزمایش نمونههای ارجاعی و مهمتر از آن سیتیاسکن ریه درمان بیماران را انجام میدهد.
کیانوش جهانپور درباره دخالت مدعی طب اسلامی در درمان بیماران کرونایی بیان نمود:
طی روزهای گذشته این فرد مدعی طب سنتی ویدئویی از خود منتشر نموده که به یکی از بیمارستانها مراجعه کرده است. هنوز دقیقا نمی دانیم کدام بیمارستان رفته اما احتمالا در یکی از بیمارستانهای استان گیلان بوده است. اقدام این فرد قطعا تخلف صریح قانون و دخالت در امر درمان است. از دستگاه قضایی و دادگاه ویژه روحانیت انتظار داریم به سرعت با این فرد متخلف برخورد کند به خصوص اینکه این فرد توهینهای آشکاری به مقامات دولتی و مسئولان ارشد کشور هم داشته است. بنابراین انتظار رسیدگی سریعتر نیروی انتظامی و قوه قضاییه را به این تخلف داریم.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره وجود ویروس کرونا در کشور قبل اعلام رسمی وزارت بهداشت اظهار داشت:
هر کس ممکن است ادعایی داشته باشد. شاید افرادی قبل از وزارت بهداشت به کیت و روش تشخیص کرونا دسترسی داشتهاند، به هر حال توانمندی افراد متفاوت است و عدهای اعلام کردهاند که در آذر، مهر یا حتی سال گذشته این ویروس را در کشور شناسایی کرده اند. ممکن است افرادی هم باشند که ویروس کرونا را در حال عبور از مرز از سیم خاردار دیده باشند، چنین حرف هایی بیشتر برای تلطیف فضا و انبساط خاطر ست که در فضای مجازی مطرح می شود. و اگر پزشکی هم شواهدی دال بر ابتلا به کرونا قبل از اول اسفند داشته قاعدتا باید به وزارت بهداشت گزارش میکرده که چنین گزارش مستندی نداریم.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره حمله بیولوژیک بودن کرونا بیان نمود:
در این مورد بیش از مراجع پزشکی مراجع امنیتی و اطلاعاتی باید نظر بدهند. ما در وزارت بهداشت درباره این موضوع صحبت نمی کنیم زیرا شاهدی برای تایید یا رد آن نداریم.
کیانوش جهانپور در پایان اعلام میکند که مساله اصلی که فعلا درگیر آن هستیم این است که مسافران نوروزی ریسک افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا را افزایش دادهاند و تمام تلاش وزارت بهداشت این است که با کاهش این ترددها در درون شهرها یا بیرون شهرها چرخه انتقال ویروس به حداقل برسد.
نظرات