۵ روش برای استفاده از کنسول قدیمی‌تان؛ فروش چاره نیست - تکفارس 

۵ روش برای استفاده از کنسول قدیمی‌تان؛ فروش چاره نیست

مهدی ملکی
۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - 09:00
راهنمای استفاده از کنسول های قدیمی

با عرضه پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس، نسل جدیدی از کنسول‌های بازی‌های ویدیویی آغاز شد. با توجه به اهمیت سازگاری عقب‌رو (Backward Compatibility) در این نسل، به احتمال بسیار بالا شما به کنسول نسل قبل و قدیمی خود نیاز ندارید.

بنابراین چه کاری می‌توان با آن‌ها انجام داد؟ به غیر از فروش، استفاده تزئینی یا حتی اهدا کردن کنسول به خیریه، ما پنج روش استفاده مناسب از کنسول‌های قدیمی را به شما خواهیم گفت و پس از آن خودتان باید تصمیم بگیرید.

اهدای کنسول قدیمی به یکی از خیریه‌ها یکی از تاثیرگذارترین کارهایی است که شما می‌توانید انجام دهید و پیش از آن که به روش‌های دیگری بپردازیم، آن را در نظر بگیرید.

استفاده از کنسول به عنوان مدیا سنتر

راهنمای استفاده از کنسول قدیمی

هر دو کنسول ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ مانند کنسول‌های قدیمی‌تر از جمله ایکس باکس ۳۶۰ و وی یو (Wii U) دارای اپلیکیشن‌هایی برای دسترسی به سرویس‌های استریم هستند. این امکان شامل سرویس‌های استریم غیررایگان مانند نتفلیکس، هولو و دیزنی پلاس و همچنین سرویس‌های رایگان مثل یوتیوب، اسپاتیفای، پاندورا و حتی سرویس‌های لایو استریمی نظیر توییچ می‌شود.

در حالی که پلی استیشن ۴ قادر به اجرای DVDها و بلوری‌های HD است، ایکس باکس وان توانایی پخش دیسک‌های 4K با فناوری HDR را هم دارد. هر دو کنسول می‌توانند فایل‌ها را از روی حافظه‌های USB بخوانند و گفتنی است که کنسول‌های خانواده ایکس باکس وان از فایل‌های x265 (HEVC) هم پشتیبانی می‌کنند.

برای استفاده‌هایی از این دست شما فقط به یک مانیتور یا تلویزیون نیاز دارید که کنسول را به آن‌ها متصل کنید. اگر حافظه کمی در اختیار شماست، از یک حافظه USB خارجی برای اضافه کردن فضا به کنسول خود استفاده کنید. خوشبختانه هر دو کنسول پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان از حافظه‌های خارجی پشتیبانی می‌کنند.

استریم بازی یکی از گزینه‌هاست

مک او اس ۱۲.۳ دسته بازی اپل

سونی یک سرویس اختصاصی استریم به نام پلی استیشن ناو (PlayStation NOW) دارد. این سرویس پولی به شما اجازه می‌دهد بازی‌ها را مستقیماً از اینترنت و بدون محدودیت‌های سخت‌افزاری روی کنسول خود استریم کنید.

این سرویس معمولاً به دلیل آثار پلی استیشن ۲ و ۳، کاربران زیادی را به خود جذب می‌کند اما گفتنی است که عناوین پلی استیشن ۴ هم روی ناو در دسترس قرار دارند. این سرویس اخیراً با یکی از پلن‌های «پلی استیشن پلاس» ادغام شده است.

مایکروسافت هم همین ویژگی را روی سرویس ایکس باکس کلاود گیمینگ در دسترس کاربرانش قرار داده است. اگر همین حالا صاحب یک پلی استیشن ۵ هستید، می‌توانید از پلی استیشن ۴ خود برای استریم بازی‌های این کنسول اقدام کنید. این یعنی شما می‌توانید بازی‌ها را از پلی استیشن ۵ موجود در قسمت اصلی خانه، روی یک پلی استیشن ۴ موجود در اتاق خواب با رزولوشن 1080p استریم کنید.

البته سرعت و کیفیت اینترنت روی استریم محلی و آنلاین تاثیرگذار خواهد بود. اگر می‌خواهید به شکل محلی بازی کنید، اتصال مستقیم سیمی ثبات بیشتری را حاصل می‌کند.

بخش چند نفره بهتر

راهنمای استفاده از کنسول قدیمی

هر چند کنسول‌های نسل جدید در اختیار بسیاری از کاربران قرار گرفته‌اند اما کنسول‌های قدیمی شما هم حداقل باید برای چند سال آینده کارایی خودشان را در برخی زمینه‌ها حفظ کنند. اگر گیمرهای زیادی در خانه دارید، دو کنسول می‌تواند برای حفظ ارتباط پایدار به شما کمک کنید. معمولاً بازی کردن در کنار دیگران، لذت‌بخش‌تر از بازی کردن به تنهایی است.

یکی از بهترین دلایل برای نگه داشتن کنسول قدیمی، پتانسیل بازی‌های چند نفره است. دو کنسول به معنای امکان تجربه بازی توسط دو بازیکن با همدیگر است است. این حالت شامل کمپین Co-op، بخش آنلاین رقابتی و بازی‌های سند باکس بقامحور می‌شود.

در بازی‌هایی مثل Halo شما می‌توانید تمام کمپین را همراه دیگران تجربه کنید. Fallout 76، Sea of Thieves و Red Dead Redemption 2 همه دارای جهان‌های چند نفره غوطه‌ور کننده‌ای هستند که کاوش در آن‌ها لذت خاص خودشان را دارد. شوترهایی مثل ‌Borderlands شاید در حالت تقسیم صفحه برای بازی چند نفره محلی با افت عملکرد مواجه شوند اما اگر از کنسول‌های جداگانه استفاده کنید، چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.

کراس‌پلی هم به لطف بازی‌هایی مثل Minecraft، Rocket League، Call of Duty: Warzone و Battlefield V بیشتر و بیشتر محبوب شده است. کراس‌پلی به بازیکنان اجازه می‌دهد فارغ از پلتفرم سونی، مایکروسافت یا رایانه شخصی،‌ با همدیگر بازی کنند.

همچنین قیمت بازی‌های کنسول‌های نسل قبلی رو به کاهش است. شما می‌توانید بازی‌های این کنسول‌ها را با قیمت‌های کمتری تهیه کنید.

استفاده از Homebrew

راهنمای استفاده از کنسول های قدیمی

Homebrew یک نرم‌افزار توسعه یافته توسط کاربران است که برای اجرا روی سیستم‌های بسته‌ای مانند کنسول‌های بازی طراحی شده است. برای استفاده از Homebrew باید محدودیت‌های وضع شده توسط شرکت‌های تولید کننده کنسول را پشت سر بگذارید. با این حال به محض این که به سیستم عامل کنسول دست یابید، می‌توانید اپلیکیشن‌های خودتان را نصب کنید.

اگر صاحب یک کنسول وی یا وی یو هستید، بنابراین به سادگی می‌توانید Homebrew را روی یکی دستگاه‌های خود نصب کنید. بعد از نصب آن، قابلیت استفاده از کانال‌های ساخت کاربران، شبیه‌سازها و لانچرها برای شما فراهم می‌شود.

صفحه‌های ردیتی مثل r/WiiHacks و r/ps4Homebrew برای انجام این کارها کمک بزرگی تلقی می‌شوند. البته در این فرایند احتمال اشتباه و همچنین عواقب ناگوار بسیاری وجود دارند که حتی ممکن است باعث از دست رفتن کنسول شما شوند. پس اگر می‌خواهید از این مشکلات دور بمانید، پیشنهاد می‌کنیم از حساب اصلی خود روی دستگاه استفاده نکنید. شرکت‌های نینتندو و سونی معمولاً کاربران خاطی در این زمینه‌ها را مسدود می‌کنند.

از طرفی ایکس باکس وان به عنوان یکی از معدود کنسول‌های مقاوم در برابر هک شناخته می‌شود. با این وجود، مایکروسافت از یک حالت توسعه دهندگان پشتیبانی می‌کند که اجازه می‌دهد خود کاربر اپلیکیشن‌ها را از طریق UWP روی ایکس باکس نصب کند. به این ترتیب شما حتی بدون نیاز به هک می‌توانید شبیه‌سازهای مختلفی را روی کنسول‌های ایکس باکس وان، سری اس و ایکس خود نصب کنید.

آیا ارزشش را دارد؟ جواب این سوال به مقدار راحتی شما با شرایط و ریسک‌های احتمالی باز می‌گردد. شبیه‌سازها به لطف پروژه‌هایی مانند RetroArch از محبوبیت و دسترسی گسترده‌ای بهره می‌برند. فقط مطمئن شوید که پیش از انجام هر کاری، از کارکرد آن اطلاع دارید.

تعمیر کنسول معیوب

ایکس باکس سری ایکس

هر چند امکان سپردن کنسول معیوب به تعمیرگاه و تعمیر آن توسط تعمیرکار وجود دارد، اما خودتان هم می‌توانید انجام این کار را به عهده بگیرید. این ماجراجویی جالبی است که شما را قادر می‌سازد نکات جدیدی را درباره سخت‌افزار یاد بگیرید. اگر می‌دانید مشکل از کدام قطعه است، می‌توانید آن را از وب‌سایت‌های اینترنتی سفارش دهید و خودتان تعویضش کنید.

رایج‌ترین مشکلات معمولاً به قسمت دیسک درایوها باز می‌گردند، یعنی شرایطی که درایو نوری دستگاه نمی‌تواند دیسک‌ها را بخواند و بازی‌ها را از روی دیسک اجرا کند. همین موضوع برای حافظه کنسول‌های قدیمی هم رخ می‌دهد. تعویض دیسک درایو یا حافظه داخلی کنسول به شدت ساده است و نیازی به علم چندانی ندارد. در حقیقت اگر بخواهید می‌توانید در همین حین، ظرفیت دستگاه را افزایش دهید.

امکان مواجهه با مشکلاتی مثل فن خراب، گرد و خاک بسیار یا دکمه‌های معیوب هم وجود دارد که تعویض یا تعمیر آن‌ها هم به علم پایه نیاز ندارد. به لطف اینترنت، شبکه‌های اجتماعی مانند ردیت و در مجموع، وب‌سایت‌های مشابه همیشه هزاران هزار آموزش در دسترس شماست تا کاری را که می‌خواهید، انجام دهید.

فقط پیش از آن که به چیزی دست بزنید یا حتی کنسول را باز کنید، اطمینان حاصل کنید که ماجرا را درک کرده‌اید. برخی ابزار ساده مثل پیچ گوشتی و … در هر خانه‌ای پیدا می‌شوند، فقط باید طریقه کار با آن‌ها را بلد باشید. در نهایت کنسولی که خودتان تعمیر می‌کنید، می‌تواند تا سال‌های سال به کار ادامه دهد و از این حیث عمر مفید طولانی داشته باشد.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید