بررسی تخصصی لپ‌تاپ HP Chromebook x360 14 G1 - تکفارس 

بررسی تخصصی لپ‌تاپ HP Chromebook x360 14 G1

بررسی تخصصی لپ‌تاپ HP Chromebook x360 14 G1 - تکفارس 

Chromebook x360 14 G1 لپ‌تاپ ۱۴ اینچی بالارده جدید کمپانی HP است که به سیستم عامل Chrome  مجهز شده است. این دستگاه با ارائه پکیجی کامل یک پردازنده نسل هشتم Core i7 vPro، حافظه رم ۱۶ گیگابایتی و نمایشگر ۱۴ اینچی ۱۰۸۰ پیکسل را شامل می‌شود. لپ‌تاپ جدید HP اساسا برای استفاده کاری ساخته شده است اما ویژگی‌ها و امکانات آن می‌توانند توجه هر کسی را نسبت به این دستگاه جلب نمایند. در ادامه این مطلب با  تکفارس همراه باشید تا با بررسی تخصصیHP Chromebook x360 14 G1 هر آنچه که لازم است درباره‌ی این لپ‌تاپ بدانید را خدمت شما ارائه کنیم.

مشخصات HP Chromebook x360 14 G1

پردازنده مرکزیپردازنده اینتل Core i7-8650U به همراه گرافیک مجتمع اینتل UHD Graphics 620 (فرکانس پایه ۱٫۹ گیگاهرتز- قابل ارتقا تا ۴٫۲ گیگاهرتز بویسله تکنولوژی توربو بوست اینتل- حافظه کش ۸ مگابایت- چهار هسته)
پردازنده گرافیکیIntel UHD Graphics 620
ابعاد و وزن۱۲٫۸۱x8.93×0.63 اینچ، ۱٫۶ کیلوگرم
نمایشگر۱۴ اینچ

۱۰۸۰x1920 پیکسل

پشتیبانی از لمس

حافظه ذخیره سازی۶۴ گیگابایت eMMC 5.0
RAM۱۶ گیگابایت

DDR4-2133 SDRAM

پورت‌هادو پورت USB 3.1 Type-C

یک پورت  USB 3.1 Gen 1 Type-A

یک پورت صدا

یک پورت microSD

صداB&O PLAY, dual speakers
باتری۶٫۹ وات بر ساعت، آداپتور ۴۵ وات
سیستم عاملChrome OS
جنس مواد سازندهآلومینیوم
قیمت۱,۲۴۸٫۸۷ دلار

طراحی HP Chromebook x360 14 G1

با رنگ نقره‌ای و استفاده از آلومینیوم برای ساخت دستگاه، لپ‌تاپ x360 14 G1 ظاهری بسیار آشنا را به خود گرفته است. لوگو HP در وسط درب دستگاه جای گرفته است و در بالا سمت چپ آن لوگو Chrome دیده می‌شود.

وزن x360 14 G1 حدود ۱٫۶ کیلوگرم است که تقریبا سنگین به حساب می‌آید. در واقع این لپ‌تاپ از جمله چیزهایی است که وقتی آن را بلند می‌کنید انتظار ندارید که اینقدر سنگین باشند؛ به نوعی می‌توان گفت که با توجه به ضخامت ۰٫۶۳ اینچی لپ‌تاپ، وزن آن کم‌تر از میزان واقعی تصور می‌شود.

گوشه‌های پشتی  x360 14 G1 دارای لبه‌های گرد هستند که این طراحی با طراحی لبه تیز بکار رفته در PC های ویندوزی HP متفاوت است.

در سمت چپ لپ‌تاپ، یک درگاه USB 3.1 Gen 1 Type-C، یک پورت ۳٫۵ میلی‌متری صدا، یک اسلات microSD و همچنین دکمه پاور دستگاه جای گرفته‌اند. در سمت راست نیز یک درگاه USB 3.1 Gen 1 Type-C port دیگر در کنار یک ضبط کننده صدا تعبیه شده است.

درحالی که عدم وجود پورت Thunderbolt 3 بر روی x360 14 G1 یک مسئله ناامید کننده به حساب می‌آید اما قرارگرفتن درگاه USB Type-C در هر دو طرف دستگاه شاید بتواند این نقطه ضعف را پوشش دهد.

Chromebook x360 14 G1 همچنین ۹ تست مقاومت نظامی MIL-STD-810G را پشت سر گذاشته است، بنابراین باید دارای مقاومت و دوام بالایی باشد. داشتن گواهینامه‌ی MIL-STD-810G بدین معناست که دستگاه موردنظر می‌تواند از پس دمای بالا، دمای پایین، شوک، فشار، گرد و خاک و چیزهایی از این قبیل بر بیاید.

طراحی x360 14 G1 اجازه می‌دهد از آن به شکل‌های دیگری نیز استفاده کنید. قاعدتا بیشتر کاربران در حالت استاندارد لپ‌تاپ با دستگاه کار خواهند کرد اما با خم کردن لپ‌تاپ به حالت شیروانی در مسیر برعکس (همانند تصویر بالا) می‌توانید با راحتی هرچه بیشتر به تماشای فیلم‌ها در آن بپردازید و با خم کردن کامل دستگاه در مسیر عکس، خواهید توانستx360 14 G1 را به یک تبلت تبدیل کنید.

البته استفاده از دستگاه به عنوان تبلت به نوعی خاصیت ذاتی Chrome OS است زیرا این سیستم عامل قابلیت پشتیبانی از اپلیکیشن‌های اندروید را دارد.

نمایشگر HP Chromebook x360 14 G1

HP Chromebook x360 14 G1 به یک صفحه نمایش ۱۴ اینچی لمسی مجهز است. صفحه نمایش لمسی دستگاه با وجود براق بودن دارای روشنایی خوبی است و کاملا برای استفاده در فضای آزاد مناسب خواهد بود.

همانند اکثر لپ‌تاپ‌های HP، نمایشگر x360 14 G1 نیز دارای حاشیه‌های کناری نازک بوده اما حاشیه‌های پایین و بالا آن بزرگ هستند. حاشیه‌های کناری صفحه نمایش ۷٫۵ میلیمتر بوده اما حاشیه بالایی با جای دادن وبکم، دو برابر حاشیه‌های کناری پهنا دارد. حاشیه پایینی اما بزرگ‌ترین حاشیه نمایشگر بوده و لوگو HP را در خود جای داده است.

اما بزرگترین نقص نمایشگر x360 14 G1 عدم پشتیبانی از قلم هوشمند است. وقتی صحبت از لپ‌تاپ‌های تبدیل شونده می‌شود، عدم وجود قلم هوشمند اصلا منطقی به نظر نمی‌رسد. حتی لپ‌تاپ‌های ویندوزی تبدیل شونده این روز ها از قلم هوشمند پشتیبانی می‌کنند. برنامه‌های اندروید برای کار به وسیله لمس ساخته شده‌اند و شاید این دلیلی باشد که HP با اتکا به آن از ارائه قلم هوشمند به همراه لپ‌تاپ جدید خود خودداری کرده است. به هرحال اگر قصد خرید x360 14 G1 را دارید ابتدا مطمئن شوید که علاقه و میل خاصی به استفاده از قلم هوشمند بر روی نمایشگر لپ‌تاپ تبدیل شونده خود ندارید.

علاوه بر عدم پشتیبانی از قلم هوشمند، خبری از گزینه Sure View نیز درx360 14 G1 نیست. Sure View گزینه حریم خصوصی HP است که در لپتاپ‌های کاری این کمپانی آغاز به کار کرده و کم کم به لپ‌تاپ‌های مصرفی راه پیدا کرد. اساسا این قابلیت به شما امکان می‌دهد که نمایشگر خود را برای چشم‌های مزاحمی که در کنار شما حضور دارند تاریک کنید. با توجه به اینکه x360 14 G1 تحت عنوان یک لپ‌تاپ کاری ارائه شده است عدم وجود این گزینه بر روی آن کمی عجیب به نظر می‌رسد.

صفحه کلید HP Chromebook x360 14 G1

اگر بخواهیم صفحه کلید x360 14 G1 را با سری لپ‌تاپ‌های EliteBook مورد مقایسه قرار دهیم باید بگوییم که صفحه کلید این دستگاه خوب است، نه عالی، فقط خوب.

درواقع صفحه‌ کلید Premium Collaboration به کار رفته در HP EliteBook x360 1040 G5 یکی از بهترین صفحه کلید‌ها در بازار به حساب می‌آید. این صفحه کلید کاملا دقیق بوده و کار کردن با آن کاملا راحت است. احتمالا، HP به دلیل کاهش قیمت تصمیم گرفته است که از این صفحه کلید در Chromebook x360 استفاده نکند.

در هر صورت، همانطور که عنوان شد صفحه کلید x360 14 G1 خوب است. این صفحه کلید از کیبورد به کار رفته در Chromebook 14 ساکت‌تر بوده و به طور کلی در هنگام استفاده از آن مشکل خاصی وجود نخواهد داشت.

دکمه‌های صفحه کلید دارای همان استایل حروف کوچکی هستند که در همه کروم بوک‌ها شاهد آن‌ها هستیم و طبق معمول، طرحی متفاوت با PCهای ویندوزی بر روی صفحه کلید دستگاه اعمال شده است. مسلما، خبری از کلید ویندوز نبوده و همچنین صفحه کلید x360 14 G1 دکمه Caps Lock را نیز شامل نمی‌شود. علاوه براین، کلید‌های F که عادت داریم آن‌ها را بر روی کیبورد‌های سایر سیستم‌ عامل‌ها ببینیم بر روی صفحه کلید دستگاه وجود ندارند. به هرحال سیستم عامل کروم یک سیستم عامل مدرن است که تقریبا همه چیز را از پایه عوض کرده و هیچ قابلیتی را از سایر سیستم‌ عامل‌ها به ارث نمی‌برد؛ بنابراین منطقی به نظر می‌رسد که صفحه کلید x360 14 G1 کلید‌های F را شامل نشود.

در پایین صفحه کلید دستگاه نیز یک ترک پد کلیک کردنی شیشه‌ای قرار گرفته است که به اندازه کافی بزرگ است. این ترک پد دقیق بوده و استفاده از آن راحت است.

در بالای کیبورد x360 14 G1 نیز بلندگو دستگاه تعبیه شده است که صدای با کیفیت Bang & Olufsen از آن شنیده خواهد شد. همکاری HP با B&O باعث شده است که لپتاپ جدید این کمپانی بتواند با توجه به قیمت خود، کیفیت صدا بسیار خوبی را ارائه کند.

عملکرد HP Chromebook x360 14 G1

HP Chromebook x360 14 G1 به یک پردازنده Core i7-8650U و ۱۶ گیگابایت RAM مجهز شده است. این پیکربندی سخت افزاری می‌تواند یک عملکرد خوب را در سیستم عامل ویندوز پدید آورد؛ چه برسد به سیستم عامل سبک‌تری مثل Chrome OS.

اما بخش‌هایی از سیستم‌ عامل کروم نیز زیاد هم سبک نیستند: اپلیکیشن‌های اندرویدی. ممکن است که اپ‌های اندرویدی کمی سنگین باشند اما مسلما با پیکربندی سخت افزاری عنوان شده عملکرد بهتری را از آن‌ها شاهد خواهیم بود.

در هنگام کار با x360 14 G1، استفاده از کروم و چندین اپلیکیشن اندرویدی در کنار هم بسیار آسوده است و نیازی نیست که همانند اکثر PC‌های ویندوزی مدت زیادی برای لود شدن برنامه‌ها صبر کنید.

Core i7-8650U  یک تراشه ۱۵ واتی vPro  است که معمولا بر روی اکثر لپتاپ‌های کاری و تبدیل شونده از آن استفاده می‌شود. این پردازنده از استاندارد سری U بهره برده و تکنولوژی vPro ویژگی‌های امنیتی متعددی به آن اضافه می‌کند. پردازنده دستگاه از خانواده Kaby Lake R است که از بین دو مدل نسل هشتم پردازنده‌های ساخته شده توسط اینتل، نخستین مدل به حساب می‌آید.

عمر باتری x360 14 G1 نیز خوب ارزیابی شده و این دستگاه به لطف باتری ۶۰٫۹ وات بر ساعتی خود می‌تواند به مدت ۱۰ الی ۱۲ ساعت روشن بماند. اما نکته قابل توجه در مورد مصرف انرژی دستگاه این است که x360 14 G1 در حالت استندبای انرژی خیلی کمی استفاده کرده و انرژی مصرفی آن در حالت خاموش تقریبا صفر است.

بوت و بیدار شدن دستگاه از حالت استندبای بسیار سریع بوده که به نوعی نقطه قوت سیستم عامل کروم به حساب می‌آید. برخی از به‌روزرسانی‌ها به راه اندازی مجدد دستگاه نیاز دارند که البته در این حالت نیز سرعت بالا آمدن لپ‌تاپ بسیار سریع خواهد بود.

جمع بندی

به طور کلی و با در نظر گرفتن همه جوانب، HP Chromebook x360 14 G1 یک لپ‌تاپ تبدیل شونده مبتنی بر سیستم عامل کروم عالی است که البته نقص‌هایی نیز دارد. از طرفی این دستگاه به لطف پردازنده Core i7 و ۱۶ گیگابایت حافظه RAM عملکردی عالی را از خود نشان می‌دهد و از طرف دیگر چند ویژگی کلیدی را شامل نمی‌شود.

به عنوان مثال، x360 14 G1 در کمال تعجب گزینه حریم خصوصی نمایشگر HP یعنی Sure View را شامل نمی‌شود و همچنین از قلم هوشمند پشتیبانی نمی‌کند. عدم وجود این دو قابلیت با توجه به اینکه دستگاه به عنوان یک لپ‌تاپ کاری ارائه شده است در نوع خود عجیب به نظر می‌رسد.

به هرحال، با تگ قیمتی ۱۲۵۰ دلاری، Chromebook x360 14 G1 دارای ارزش خرید بالایی است و خرید آن تنها بسته به سلیقه شما خواهد داشت که آیا سیستم عامل کروم را می‌پسندید یا خیر.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید