چگونگی پیشرفت وان‌پلاس در سالیان اخیر - تکفارس 
چگونگی پیشرفت وان‌پلاس در سالیان اخیر - تکفارس 

چگونگی پیشرفت وان‌پلاس در سالیان اخیر

سید محمد معلمی
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - 21:00
چگونگی پیشرفت وان‌پلاس در سالیان اخیر - تکفارس 

شاید آن‌هایی که در ابتدا نام وان‌پلاس را می‌شنیدند، با خود می‌گفتند

این کمپانی چینی در صورتی که محصول آتی خود یعنی وان‌پلاس ۷ و وان‌پلاس ۷ پرو را در کشورهای بیشتری نفروشد، نمی‌تواند موفقیت زیادی کسب کند

ممکن است بتوانیم این نظر آنها را تأیید کنیم ولی حالا که می‌بینیم پرچمداران این شرکت تنها یک هفته پس از معرفی توانسته‌اند به محبوبیت بالایی در چین برسند، شاید نظرمان عوض شود.

بدین ترتیب، باید به وان‌پلاس بابت تولید چنین گوشی‌های باکیفیت و البته ارزانی، تبریک بگوییم.

[highlight] شرکت‌های استارتاپی معمولاً طرفداران خود را در نهایت ناامید می‌کنند [/highlight]

غالباً این‌گونه است که انسان‌ها، شرکت‌ها یا گروه‌هایی که بدون سرمایه اولیه رشد کرده‌اند را دوست دارند زیرا این کمپانی‌ها که امروزه آنها را استارتاپ می‌نامند، برای ایجاد رقابت پا به عرصه مدنظر خود گذاشته‌اند.

حالا وان‌پلاس را هم باید چنین شرکتی بدانیم چرا که اولین گوشی خود را در سال ۲۰۱۴ و با قیمت ۲۹۹ دلار تولید کرد و به فروش رساند. این در حالی بود که سایر پرچمداران حاضر در بازار حداقل دو برابر این رقم ارزش داشتند. برای مثال، آیفون ۶ با قیمت ۶۵۰ دلار به فروش می‌رسید. در آن زمان، وان‌پلاس محصولاتش را قاتل پرچمداران (flagship killers) نامید تا خود را یک رقیب جدی برای پیشرفته‌ترین تلفن‌های موجود در بازار مطرح نماید.

با گذشت زمان، وان‌پلاس باید خود را با شرایط روز صنعت گوشی‌های هوشمند تطبیق می‌داد و قیمت تولیداتش را بیشتر می‌کرد ولی باز هم شاهد چنین قضیه‌ای نبودیم زیر این کمپانی چینی تمایلی به انجام این کار نداشت. حالا و تقریباً ۵ سال بعد از تأسیس، معلوم می‌شود که وان‌پلاس طوری این استراتژی را اتخاذ کرده تا پیشرفت خود را قطعی نماید. به طور کلی، این شرکت را به خاطر تولید گوشی‌های فوق‌العاده با قیمت کم می‌شناختند. طبیعی است که هر شخصی می‌داند کار کردن در چنین شرایطی اصلاً کار ساده‌ای نیست و باید چیزی تغییر کند. راهکار تولید گوشی‌های flagship killers اگرچه در ابتدا جواب داد ولی دیگر تأثیرگذار نبود چرا که هیچ پرچمداری دیگر به قتل نرسید مگر آن‌هایی که چیز زیادی برای عرضه نداشتند.

با این شرایط، اگر وان‌پلاس واقعاً می‌خواست به موفقیت دست پیدا کند، باید رویه خود را تغییر می‌داد و خطر را به جان می‌خرید. این همان کاری است که کمپانی چینی در سال ۲۰۱۹ و با معرفی وان‌پلاس ۷ پرو انجام داد زیرا این گوشی هم گران‌ترین محصولش است و هم امکانات فوق‌العاده‌ای دارد.

با توضیحات ارائه شده، باید به این قانون اشاره کنیم که فرقی نمی‌کند از کدام کشور هستید یا ملیتتان چیست چرا که برای موفقیت، در یک بازه زمانی مشخص باید استراتژی خود را عوض کرده و با شرایط بازار و صنعت مربوطه مطابقت پیدا کنید. درست در همین زمان است که طرفداران شما متوجه خواهند که چیزی در حال تغییر کردن است و این شرکت همانی نیست که قبلاً بوده.

در اغلب موارد، وقتی مشتریان متوجه این قضیه می‌شوند، اعتراض می‌کنند و از مدیریت درخواست خواهند کرد که دوباره به مسیر قبل بازگردد. حالا اگر شما به عنوان مدیر با خودتان کمی فکر کنید، می‌بینید که از نظر مشتریان، فردی خودخواه هستید ولی در واقع این‌گونه نیست.

فرمول flagship killers و مسیر رو به پیشرفت

به نظر می‌رسد شرکت وان‌پلاس خیلی هوشمندانه عمل کرد زیرا وقتی متوجه شد شرایط در شرف بحرانی شدن است، به موقع استراتژی جدیدی اتخاذ نمود. درست در همان لحظه، کاری کرد که ایده‌ها و برنامه‌هایش را به منصه ظهور بکشاند و آینده‌ای بهتر را برای خودش بسازد.

فرمول قبلی وان‌پلاس برای موفقیت این‌گونه بود

باید مشخصات فنی فوق‌العاده را در گوشی قرار دهیم و آن را با نصف قیمت سایر پرچمداران به فروش برسانیم

اما این رویه دیگر نتوانست مشتریان این کمپانی چینی را جذب کند و وان‌پلاس متوجه شد موفقیتش موقتی بوده است. حالا این شرکت توانسته با ریسک کردن، گوشی معرفی کند که نه تنها قیمت پایینی ندارد بلکه مشخصات فنی آن هم بسیار قدرتمندتر شده‌اند. با این تفاسیر، وان‌پلاس ۷ پرو را باید یکی از دستگاه‌های بالا رده و گران بازار بدانیم.

شاید در ابتدا افراد زیادی سراغ مدل وان‌پلاس ۷ پرو نروند چرا که این شرکت قبلاً محصولی با چنین پسوندی تولید نکرده بود ولی در نهایت همین مدل است که توجهات را به سمت خود جلب خواهد کرد.

وان‌پلاس ۷ پرووان‌پلاس ۷وان‌پلاس ۶ تی
ابعاد۸٫۸*۷۶*۱۶۲٫۲ میلی‌متر۸٫۲*۷۴٫۸*۱۵۷٫۷ میلی‌متر۸٫۲*۷۴٫۸*۱۵۷٫۵ میلی‌متر
وزن۲۰۶ گرم۱۸۲ گرم۱۸۵ گرم

این دستگاه نه تنها از کووالکوم اسنپدراگون ۸۵۵ به عنوان پردازنده بهره می‌برد و در آن ظاهر تمام صفحه نمایش با لبه‌های برآمده و دوربین سلفی ظاهر شونده به چشم می‌خورد، بلکه نرخ بهره آن نیز ۹۰ هرتز می‌باشد. اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم، نرخ بهره ۹۰ هرتزی تنها تکنولوژی است که می‌تواند تا سالیان سال در بازار حضور داشته باشد ولی این مورد هم اصلاً مهم نیست. چیزی که اهمیت دارد، جذابیت محصول وان‌پلاس می‌باشد که در نوع خود نمی‌توانیم آن را یک گوشی معمولی تلقی کنیم.

تولید وان‌پلاس ۷ و وان‌پلاس ۷ پرو تنها اولین قدم از برنامه جامع شرکت چینی بوده است. گام دوم، انتخاب بازارهای فروش محصولات جدید است.

وان‌پلاس ۷ در آمریکا به فروش نخواهد رسید

انتظار می‌رود وان‌پلاس ۷ پرو به صورت جهانی عرضه و پس از مدتی نیز مدل وان‌پلاس ۷ در اکثر کشورها یافت شود. با این روش، آن‌هایی که طرفدار مدل معمولی‌تر هستند، می‌توانند با امکاناتی نظیر پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵ و البته قیمت کمتر، مالک آن شوند. لازم به ذکر است که وان‌پلاس برای نخستین بار می‌خواهد سه مدل از محصولاتش را به صورت همزمان به فروش برساند.

در آمریکا اما، وان‌پلاس می‌خواهد فقط مدل ۷ پرو را بفروشد و آن دسته از افرادی که دوست دارند مدل معمولی‌تری از محصولات این شرکت را خریداری نمایند، باید ناچاراً سراغ وان‌پلاس ۶ تی بروند که دستگاه قابلی است. این را هم اضافه کنیم که قیمت وان‌پلاس ۷ پرو نسبت به دیگر پرچمداران خیلی کمتر است به همین دلیل بعید است در ایالات متحده کسی نتواند از پرداخت هزینه خرید آن بربیاید.

بررسی تخصصی وان‌پلاس ۶ تی (قسمت اول)

بررسی تخصصی وان‌پلاس ۶ تی (قسمت دوم)

با این وجود و با توجه به تفاوت قیمت وان‌پلاس ۶ تی و وان‌پلاس ۷ پرو که اتفاقاً زیاد هم نیست، به نظر نمی‌رسد کسی سراغ پرچمداری برود که سال قبل معرفی شده و احتمال اینکه افراد مدل سال ۲۰۱۹ را خریداری کنند، بیشتر است. حالا به نظر شما این استراتژی اتخاذ شده هوشمندانه نیست؟

وان‌پلاس، وفادار به وعده‌ای که داد

کمپانی چینی با معرفی محصولات جدیدش، کاری کرد که همه شاد و راضی باشند زیرا برای علاقه‌مندان به گوشی‌های بالا رده، مدل ۷ پرو را عرضه کرد و آن کسانی که می‌خواهند مالک گوشی شوند که مربوط به سال ۲۰۱۹ است و امکانات خوبی دارد، می‌توانند سراغ مدل ۷ بروند. و این‌گونه شد که وان‌پلاس بدون هیچ زحمتی، توانست خود را به عنوان یک برند قابل احترام برای سایر رقبا مطرح کند.

با این وجود، این شرکت به همان وعده که داده بود عمل کرده است و توانسته با شعار flagship killers، خیلی از کمپانی‌های بزرگ را به فکر فرو ببرد بنابراین سامسونگ، سونی، اپل، هوآوی، شیائومی، ال‌جی و . . . باید وان‌پلاس را رقیبی در حال رشد و در عین حال بالغ بدانند که سعی می‌کند با نوآوری و خلاقیت، خود را به رده‌های بالاتر بکشاند. در این بین، شاید برخی‌ها دلشان برای روزهای اولیه معرفی محصولات وان‌پلاس تنگ شده باشد ولی باید بپذیریم که این کمپانی به همان وعده‌ای که در ابتدا داده بود، عمل کرده است.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید