زمانی که نور به چشمان شما برخورد می کند، در واقع فوتون های در حال چرخش آن را به وجود می آورند. نیروی این چرخش، که با نام حرکت زاویه ای شناخته می شود، همیشه تصور می شد که مضربی از عدد ثابت پلانک در فیزیک کوانتوم است. اما امروزه دانشمندان یک ساختار جدید نوری را کشف کرده اند که دارای اندازه ی حرکت زاویه ای نصف است. شاید در اول این کشف زیاد بزرگ نباشد. پروفسور جان دونگن گفته است که: ” اما این کشف می تواند تاثیر بسیاری در کاربرد امواج نوری مانند ارتباطات امن نوری داشته باشد.”
این تیم دانشگاهی آزمایشی را ابداع کرد تا بعد هایی که نور در آن ها عمل می کند را به طور موثر کاهش دهد. ابتدا آن ها اشعه ی نور را از یک کریستال گذرانده و سپس اشعه را به یک سیلندر تو خالی با ساختاری پیچ مانند، هدایت کردند. بعد از آن آن ها دستگاهی ساختند تا اندازه ی حرکت زاویه ای را در دو مرجله، اندازه بگیرد. در کیس دوم، چرخش دقیقا مضرب صحیحی از ثابت پلانک بود، اما زمانی که از کریستال عبور کرد، اندازه ی سرعت زاویه ای به نصف کاهش یافت.
آن چیزی که در این نتایج مرا بسیار هیجان زده می کند، این است که اصول اولیه نور، که فیزیکدانان تصور می کردند همیشه ثابت است، می تواند تغییر کند.
این نتایج چندان هم دور از انتظار نبودند. قبلا نظریه هایی در این باره داده شده بود، اما این بار، اولین آزمایش عملی این نظریه و نتایج را اثبات کرد. مهندسین می توانند با استفاده از این کشف جدید، ساختار های امن تر و سریعتری برای انتقال داده درست نمایند. ما نیز منتظر می مانیم تا در دنیای واقعی، کاربرد های این کشف را به نظاره بنشینیم.
منبع : Engadget
انتهای پیام/.
نظرات