باز کردن قفل گوشی از طریق نفس کشیدن؛ رویایی که به‌زودی محقق می شود - تکفارس 

باز کردن قفل گوشی از طریق نفس کشیدن؛ رویایی که به‌زودی محقق می شود

افشین نوری
۴ مهر ۱۴۰۱ - 09:30
باز کردن قفل گوشی از طریق نفس کشیدن؛ رویایی که به‌زودی محقق می شود - تکفارس 

شاید خیلی‌ها فکر کنند که روش اسکن چهره مطمئن‌ترین راه برای تایید هویت کاربران در گوشی‌های هوشمند است، اما واقعیت این است که اینگونه نیست. 

حتی اپل اخیرا قابلیتی برای سیستم فیس آیدی خود ارائه کرده بود که امکان تشخیص چهره از زیر ماسک را به کاربران می‌ داد. البته این قابلیت برای شرایط کرونا ارائه شده بود، ولی واقعیت این است که این قابلیت می‌توانست امنیت فیس آیدی را به شدت پایین بیاورد. 

حالا متخصصان حوزه فناوری برای رفع معایب سیستم‌ تشخیص چهره در گوشی‌های هوشمند و همچنین سایر روش‌های تایید هویت مثل وارد کردن رمز عبور، ثبت اثر انگشت و رسم الگو، قصد دارند روش جدیدی برای این منظور ارائه کنند.  

محققان دانشگاه توکیو ژاپن روشی ابداع کرده‌اند که از طریق نفس کشیدن می‌تواند هویت شما را تشخیص دهد‌. در این روش از فناوری جدیدی به نام «بینی الکترونیکی» استفاده شده است که قادر به شناسایی بوهای مختلف است. این فناوری هم‌اکنون در صنعت آشپزی کاربرد دارد و حالا قرار است وارد حوزه گوشی‌های هوشمند بشود‌.‌

در روش مذکور، گوشی شما قادر به تشخیص تنفس شما خواهد بود و از آنجاییکه بازدم هر کدام از ما دارای ترکیب شیمیایی منحصربه‌فردی است، هیچ خطایی در شناسایی هوای بازدم کاربران ایجاد نخواهد شد. 

به گفته محققان دانشگاه توکیو، تنفس ما دارای حداقل ۲۸ جزء شیمیایی است که می‌توان با استفاده از یک سنسور آن‌ها را آنالیز کرد. ابن محققان همچنین با استفاده از فناوری یادگیری ماشین توانسته‌اند دقت این روش را تا مرز ۹۷.۸ درصد برسانند. در حال حاضر، دقت روش تشخیص چهره ۹۹.۹۷ درصد و دقت روش حسگر اثر انگشت ۹۸.۶ درصد است. 

البته مشکلی که ممکن است در روش تنفس به وجود بیاید تغییر ترکیب شیمیایی هوای بازدم بعد از خوردن مواد غذایی مختلف است. به همین خاطر محققان سعی کرده‌اند در روش جدید فقط اجزاء ثابت ترکیب شیمیایی بازدم را مورد آنالیز قرار بدهند.

در هر حال، روش‌های مختلفی برای تایید هویت یک کاربر در گوشی‌های هوشمند می‌تواند وجود داشته باشد و باید منتظر بمانیم و ببینیم که روش فوق تا چه حد موفقیت‌آمیز خواهد بود.

منبع: Gizchina

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید