دانشمندان موفق به ساخت فناوری جدیدی برای کاهش حرارت تراشه تا ۱۵۰ درصد شدند - تکفارس 
دانشمندان موفق به ساخت فناوری جدیدی برای کاهش حرارت تراشه تا ۱۵۰ درصد شدند - تکفارس 

دانشمندان موفق به ساخت فناوری جدیدی برای کاهش حرارت تراشه تا ۱۵۰ درصد شدند

افشین نوری
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - 08:41
تراشه

محققان برای کاهش حرارات بالای تراشه‌های کوچکتر و سریع‌تر موفق به ساخت فناوری جدیدی شدند که از نانو سیلیکون ۲۸ برای این منظور استفاده شده است.

دانشمندان در ابتدا فکر می‌کردند که این فناوری چندان موثر نباشد اما آن‌ها با اعمال تغییراتی موفق شده‌اند حرارت تراشه را تا ۱۵۰ درصد کاهش دهند.

همانطور که می‌دانید پردازنده‌های پیشرفته می‌توانند علیرغم مزیت‌هایی که دارند، دشمن شما باشند و به‌محض داغ کردن کارآیی خود را از دست بدهند. بنابراین حتما نیاز است که از خنک‌کننده‌های حرارات در کنار این تراشه استفاده بشود. اما مشکل اینحاست که این خنک‌کننده‌ها هرچه بزرگتر باشند فضای بیشاری در داخل دستگاه اشغال می‌کنند و این موضوع می‌تواند منجر به حجیم‌تر و سنگین‌تر شدن دستگاه بشود.

طبق تحقیقات دانشمندان، ماده سیلیکون هرچند به‌طور طبیعی عایق حرارت است اما عملکرد چندان خوبی در کاهش حرارت ندارد. به همین خاطر، دانشمندان به‌دنبال روش‌های موثرتری رفته‌اند. آن‌ها از یک سیلیکون اصلاح‌شده نانو به نام Silicon-28 برای این منظور استفاده کرده‌اند.

تراشه

بد نیست بدانید که سیلیکون طبیعی می‌تواند به سه ایزوتوپ محزا به نام‌های سیلیکون ۲۸‌، سیلیکون ۲۹ و سیلیکون ۳۰ قابل شکستن است و‌ ایزوتوپ اول حدود ۸۲ درصد از کل سیلیکون‌های طبیعی را تشکیل می‌دهد و بهترین کارآیی را نسبت به سایر ایزوتوپ‌ها در کاهش حرارت دارد. دانشمندان در تحقیقات خود متوجه شدند که نسخه اصلاح‌شده این ایزوتوپ تا ۱۰ درصد کارآیی بیشتری نسبت به سیلیکون طبیعی می‌تواند داشته کند‌.

االبته ین ویژگی مربوط به حالت عادی می‌شد، اما دانشمندان کشف کردند که اگر مقیاس آن را به ۹۰ نانومتر که حدود ۱۰۰۰ برابر کوچکتر از یک تار موست برسانند، در این صورت کارآیی آن در کاهش حرارت تا ۱۵۰ درصد افزایش می‌یابد که بسیار فراتر از حد انتظار بود. دانشمندان انتظار داشتند آن‌ها با افزایشی در حدود ۲۰ درصد مواجه بشوند اما وقتی با افزایش ۱۵۰ درصدی مواجه شدند کاملا شوکه شدند.

حالا شاید بپرسید که کاربرد این فناوری چه ویزی می‌تواند باشد؟ خب پاسخ این سوال این است که اگر شما بتوانید حرارت تراشه را تا ۱۵۰ درصد کاهش دهید بنابراین دست شما در ساخت تراشه‌های بسیار کوچک‌تر و سریع‌تر باز خواهد شد و دیگر نگران افزایش دمای آن نخواهید شد.

حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم این فناوری چه زمانی وارد زندگی روزمره ما می‌شود و گوشی‌های مجهز به آن چه قابلیت‌هایی خواهند داشت.‌

منبع: DigitalTrends

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید