ناسا دیروز اعلام کرد که تلسکوپ فضایی جیمز وب با موفقیت توانسته سپر خورشیدی پنج لایه خود را باز بکند. حالا این تلسکوپ در مرحله بعدی قرار است به سمت دومین نقطه لاگرانژی خود حرکت کند.
باز کردن کامل سپر خورشیدی تلسکوپ جیمز وب یک کار بسیار پیچیده و چند مرحلهای بود که هشت روز به طول انجامید. در این مرحله، از ۱۷۹ مکانیسم طراحیشده برای جیمز وب، ۱۳۹ مکانیسم به کار گرفته شد. ضمنا ۷۰ لولا، ۸ موتور، ۹۰ کابل و حدود ۴۰۰ قرقره نیز در این مرحله شرکت داشتند.
بد نیست بدانید که تلسکوپ جیمز وب دارای ۳۴۴ نقطه شکست مجزاست که هر کدام از آنها باید بهصورت جداگانه و بدون برخورد با یکدیگر کار بکنند. اگر فقط یکی از نقاط کار نکند کل ماموریت ممکن است زیر سوال برود. به همینخاطر هر کدام از مراحل راهاندازی این تلسکوپ از حساسیت ویژهای برخوردار است و ناسا سعی میکند با دقت زیادی همه این مراحل را پیش ببرد.
مطالب مرتبط:
- ناسا اولین تصاویر از ماموریت دارت را منتشر کرد
- ناسا ماموریت ایستگاه فضایی بین المللی را تا سال ۲۰۳۰ تمدید کرد
سپر خورشیدی جیمز وب، این تلسکوپ را از حرارت و نور خورشید محافظت میکند و هر کدام از لایههای آن بهاندازه موی سر انسان نازک است. ضمنا این پنل خورشیدی میتواند انرژی خورشیدی را به برق تبدیل کند تا در انجام ماموریتها مورد استفاده قرار بگیرد.
ما هنوز باید شش ماه دیگر صبر کنیم تا شاهد اولین تصاویر ارسالی توسط جیمز وب باشیم. در طول این شش ماه، این تلسکوپ باید دومین آینه خود و همچنین بالهای آینهای خودش را راهاندازی کند و از طرفی، کالیبراسیونهای متعددی را پشتسر بگذارد.
شما میتوانید مسیر حرکت این تلکسوب را از طریق وبسایت ناسا دنبال کنید. جیمز وب هماکنون در فاصله ۶۰۰ هزار مایلی زمین قرار دارد و ۳۰۰ هزار مایل دیگر باید تا رسیدن به نقطه لاگرانژی دوم طی بکند.
منبع: Techspot
نظرات