Canalys: بازار گوشی هوشمند در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۲ درصد رشد خواهد کرد - تکفارس 

Canalys: بازار گوشی هوشمند در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۲ درصد رشد خواهد کرد

افشین نوری
۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - 18:34
دوربین گوشی‌های هوشمند

ما در سال ۲۰۲۰ به‌خاطر شیوع ویروس کرونا شاهد کاهش ۷ درصدی میزان عرضه گوشی هوشمند در دنیا بودیم؛ اما حالا موسسه Canalys پیش‌بینی کرده است که این بازار امسال مجدداً احیا خواهد شد.

احیا بازار گوشی هوشمند هم‌اکنون در کشورهایی که تاحدودی موفق به کنترل بیماری کرونا شده‌اند شروع شده است. با این‌حال، این احیا به‌خاطر کمبود ذخیره قطعات که باعث افزایش قیمت وسایل الکترونیکی و همچنین باعث تاخیر در معرفی و حتی کنسل شدن معرفی محصولات شده، محدود خواهد بود.

بازار گوشی هوشمند

انتظار می‌رود با وجود این محدودیت‌ها، امسال میزان عرضه گوشی‌های هوشمند به ۱.۴ میلیارد دستگاه برسد که ۱۲ درصد بیشتر از سال گذشته خواهد بود. البته موسسه Gartner رشد ۱۱.۴ درصدی را پیش‌بینی کرده است، در حالیکه موسسه IDC پیش‌بینی محافظه‌کارانه‌ای داشته و رشد ۷.۷ درصدی را برای آن برآورد کرده است.

مطالب مرتبط:

از طرفی، بازارها سعی خواهند کرد تا بیشترین سود را از عرضه‌های محدود محصولات خود کسب کنند. این بدین معنی است که شرکت‌ها تلاش خواهند کرد تا بازارهای ثروتمندتر مانند چین، آمریکا و اروپای غربی را در اولویت خود قرار دهند و از بازارهایی مانند آمریکای لاتین و آفریقا که سود کمتری را عادیشان خواهد کرد صرفنظر کنند.

بازار گوشی هوشمند

موسسه Canalys همچنین پیش‌بینی کرده است که شرکت‌ها برای فروش گوشی‌های خود، بیشتر از طریق اپراتورها اقدام خواهند کرد تا از طریق بازارهای باز. خرید گوشی از طریق اپراتورها باعث می‌شود تا مردم بعد از اتمام قراردادشان نسبت به خرید یک گوشی جدید دیگر اقدام بکنند و این می‌تواند به فروش گوشی‌ها کمک کند. این اتفاق ممکن است برای شرکت‌هایی که عمدتاً متکی به بازارهای باز هستند چالش بزرگی به حساب آید.

تحلیلگران Canalys همچنین پیش‌بینی کرده‌اند که سال آینده گوشی‌های ۵G از نظر میزان عرضه بر گوشی‌های ۴G پیشی خواهند گرفت. در حال حاضر اختلاف آن‌ها بسیار کم شده و مدل‌های ۵G در سه ماهه اول امسال ۳۷ درصد از کل عرضه‌های گوشی هوشمند دنیا را در اختیار داشتند و انتظار می‌رود که این عدد در اواخر امسال به ۴۳ درصد برسد.

بازار گوشی هوشمند

بخش بزرگی از این عرضه‌ها مربوط به مدل‌های اقتصادی ۵G می‌شود؛ بطوریکه پیش‌بینی می‌شود تا آخر امسال گوشی‌های زیر ۳۰۰ دلاری ۵G حدود ۳۲ درصد از کل عرضه‌های هندست‌های ۵G را تشکیل بدهند. با این‌حال، هزینه‌های اضافی ناشی از بکارگیری چیپست‌های ۵G روی این گوشی‌ها باعث شده تا اکثر شرکت‌ها برای پایین نگه داشت قیمت‌ آن‌ها، از سایر امکانات این گوشی‌ها بکاهند. بطوریکه ما در حال حاضر شاهد گوشی‌های ۵G با نمایشگرهای کوچکتر یا دوربین‌های کمتر نسبت به رقبای ۴G آن‌ها هستیم.

منبع: GSMArena

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید