اگر بخواهید یکی از دستگاههای الکترونیک را در نظر بگیرید که به طور مداوم و در همه وقت به آن وابسته هستید و نمیتوانید از آن جدا شوید، به احتمال زیاد، گوشی هوشمند است که در تار و پود وجود شما تنیده شده است. ما به دلایل بسیاری به گوشی هوشمند خود وابستگی زیادی پیدا کردهایم و این موضوع واقعا ترسناک است.
ایلان ماسک در این زمینه اظهار داشته که:
دیگر لازم نیست بترسیم که مبادا در آینده به سایبرگ (آدم مکانیکی و بدون هر نوع احساس) تبدیل شویم زیرا همین الان هستیم.
چه بسا اگر پای مسائل کار و زندگی در میان نباشد، چشم از صفحهی گوشی خود برنداریم. و اما نکته مهم این است که چه بسا از تاثیرات مخربی که گوشیهای هوشمند روی ما اعمال میکنند، مطلع نباشیم. در این مقاله به پنج عادت مخرب که تلفنهای هوشمند بر ما تحمیل میکنند اشاره میکنیم که باید آنها را کنار بگذاریم. نکته این جاست که ممکن است از همه تأثیرات بدی که تلفنهای هوشمند روی ما اعمال میکنند آگاه نباشیم. در در ادامه این مطلب، پنج عادت به گوشی هوشمند را معرفی میکنیم که باید از آنها دوری کرد.
۱ـ نگاه کردن مداوم به گوشی همراه
اما اولین موردی که بسیار مهم است: براساس مطالعات بسیاری که انجام شده این موضوع به اثبات رسیده که استفاده بیش از حد از تلفن و اعتیاد به استفاده مفرط از آن باعث ایجاد شرایط روحی و روانی مختلفی از جمله: افسردگی، اضطراب و رفتارهای غیر قابل پیشبینی میشود که از شخص به طور ناخواسته سر میزند. شاید این موضوع کمی ترسناک و حتی عمیقتر از آن به نظر برسد اما آیا تا به حال دلهره داشتهاید که مبادا گوشی همراه خود را برنداشته باشید و همچنین متوجه شدهاید که در منزل آن را رها کردهاید و نگران دور بودن از آن نیستید؟
مطالب مرتبط:
عادت استفاده از شبکههای اجتماعی احتمالاً به افسردگی جوانان ارتباطی ندارد
راهنمای خرید گوشی؛ نکات و باور های غلطی که باید با آن ها آشنا باشید
این استرس شتابزده و مضطربانه امری عادی نیست و باید فکری به حال آن کرد. امروزه در اکثر گوشیهای هوشمند مدرن، گزینههای دیجیتالی مختلف برای سنجش تندرستی وجود دارند که میتوانید آنها را آزمایش کنید. سعی کنید از تلفن هوشمند خود فاصله بگیرید و اگر سر کار هستید گوشی خود را داخل کمد یا دور از چشم خود قرار دهید. برخی از مطالعات نشان میدهند که افراد در هنگام کار، در صورتی که گوشی همراه خود را نبینند بهرهوری بیشتری دارند. چه عاملی باعث این تفاوت میشود؟ در مجموع تعجبآور است.
۲- گرفتن عکس یا ضبط فیلم به جای لذت بردن از دیدن یک رویداد
در محل اجرای کنسرت، گوشیهای هوشمند با موفقیت جای چراغها را گرفتهاند، هرچند که این موضوع ممکن است خوب باشد اما نکتهی مهم این است که مردم آنقدر غرق گرفتن عکس و فیلم میشوند و چشمان خود را فقط به صفحه نمایش گوشی خود میدوزند که حضور خود را در بسیاری از نقاط دلپذیر مانند کنسرت یا مقصد تعطیلات و مکانهای گردشگری و جالب، از یاد میبرند و خود را از حس ناب لذت تماشا محروم میکنند.
یکی نیست از آنها بپرسد شما اگر برای لذت بردن از یک رویداد زنده هزینه کردهاید، پس چرا این قدر دوست دارید آن را از صفحه گوشی خود تماشا کنید؟ کافی است تا گوشی خود را کمی پایینتر بیاورید تا بتوانید روی خواننده، گیتاریست و آن نوازندهدیگر تمرکز کنید و از دیدن مستقیم و بیواسطه آنها لذت ببرید یا در تعطیلات از گرمای خورشید، دیدن مناظر اطراف، تماشای امواج دریا و … غرق در لذت و خوشی شوید. این همه فیلم و عکس را برای چه میگیرید در حالی که به احتمال زیاد، بعدا نیم نگاهی هم به آنها نخواهید انداخت.
۳ـ مجنون گوشی هوشمند
میدانیم که این عبارت را برای شیفتگان گوشی همراه به کار میبرند اما آن شامل برخی از تاسفبارترین اشتباهاتی میشود که مردم با گوشی همراه خود انجام میدهند. اگر شما هم قبلا چند تا از این موارد داشتهاید و در نظر دارید آن موارد را که کنار گذاشتهاید، به نمایش گذاشته یا مجددا امتحان کنید، چنین کاری نکنید.
این ایده بدیست که به ندرت به خوبی ختم میشود. اگر احتمالا قصد دارید تا سرعت تایپ کردن یا مهارت ارسال پیامک خود را به رخ بکشید دست به این کار نزنید چون ممکن است بر حسب اتفاق با تایپ اشتباه یا کلمهای نامناسب، خود را خجالتزده و شرمنده سازید. این موضوع درباره پستهای فیسبوک، مسنجر، اینستاگرام، پیام کوتاه و تقریبا هر آنچه که به نوعی به گوشی هوشمند شما ارتباط دارد نیز صدق میکند.
۴ـ آشکار کردن بیش از حد اسرار زندگی شخصی
این نکته هم از نزدیک با مورد «مجنون گوشی هوشمند» مرتبط است. بعضی اوقات حتی زمانی هم که کاملا هشیار هستیم باز دوست داریم تا به قول معروف پرچانگی کنیم و بیش از حد اسرار زندگی خصوصی خود را بر باد دهیم. آیا این کار ناپسندی است؟
خُب، باید گفت که بستگی داد، هم میتواند خوب باشد و هم بد. این که مطالبی را با دوستان نزدیک خود در میان بگذاریم کار چندان بدی نیست اما زمانی بد میشود که به طور مداوم فعالیتهای روزمره خود از قبیل غذا خوردن، نظافت کردن، پیادهروی، شستن ظروف و چنین مطالبی را پست کنیم، در واقع به سوی بازگو کردن بیش از حد اسرار زندگی خصوصی خود پیش برویم.
نمیتوان گفت شرح این لحظات حتما جالب نیستند اما در اینجا کیفیت فدای کمیت میشود و ممکن است از نکاتی سخن بگویید که بعدا متوجه شوید که نباید چیزی میگفتید و باید جزو اسرار زندگی شما باقی میماند. ضمن این که چنانچه بعضی از مسائل یا حوادث را مسلسلوار بیان نکنید و مخاطب را تشنه دانستن نگه دارید، کنجکاو خواهند ماند و در واقع بیشتر به شما علاقمند خواهند شد و منتظر و تشنه خواهند بود تا ادامه مطلب را بشنوند.
۵- استفاده از تلفن هوشمند خود در شرایط خطرناک
وقتی که جهان دیوانه PokemonGO بود، چه بسا حوادث ناگوار زیادی اتفاق افتاد. این فقط یک تصویر بزرگتر از مشکلات است که نشان میدهد مردم در شرایط خطرناک، بسیار آشفته میشوند. بدون این که بخواهیم تواناییهای خود را در انجام همزمان چند وظیفه، تضعیف کنیم، گاهی اوقات نیاز مبرم به توجه کامل داریم تا نگذاریم مسائل از کنترل ما خارج شوند یا به سمت و سویی بروند که نتوانیم کنترل کنیم یا باب طبع ما نباشند.
این حتی شامل رانندگی، پیادهروی در سطح شهر و مکانهای شلوغ، نحوهی استفاده یا مدیریت پول و غیره نیز میشود. گاهی اوقات بعضی از پیامدها میتوانند بسیار ناگوار باشند. اگر قصد دارید در چنین اوقاتی از گوشی هوشمند خود استفاده کنید حتما از هندزفری و دستیار صوتی نیز بهره ببرید تا خطرات احتمالی به حداقل برسند.
نظرات
مقاله مفیدی بود
با تشکر از جناب ملکی
درود
تشکر از شما
زندهباد