سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم پاسداشت چهلمین سالگرد تاسیس اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی ضمن اشاره به اینکه امروز اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی تجربهی نهادی در انقلاب اسلامی ایران است، اظهار داشت:
در دهه اول انقلاب اسلامی انجمنهای اسلامی دانشآموزی چند کارکرد چشمگیر داشت، در وهله اول این اتحادیه یک کنشگر فعال سیاسی در جبهه انقلاب بود. در دهه اول انقلاب شرایط آرام و عادی نبود و فضای اجتماعی پرتنشی را در ایران تجربه کردیم. در بسیاری از مدارس شاهد گفتوگوها، تنشها و تعارضهای شدید بودیم، در این میان انجمنهای اسلامی دانشآموزی در این کنشهای سیاسی در خط مقدم صیانت از انقلاب اسلامی قرار داشت، درواقع سپر مقاومتی انقلاب اسلامی در مدارس همین اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی بود.
سید عباس صالحی با تاکید بر ویژگیهای اتحادیه انجمنهای اسلامی گفت:
ویژگی دیگر این اتحادیه در دهه دوم انقلاب نقشآفرینی به عنوان پل ارتباطی بین مدرسه و جبهه بود، ۳۶هزار شهید دانشآموزی و بسیج نیم میلیونی که بخش قابل توجهی از آن با انجمن اسلامی مدارس بود شاهد این واقعیت است. ویژگی دیگر این اتحادیه تغییر در نوع یادگیری و تقویت مهارتهای فردی در یک سازماندهی درست بعد از انقلاب است، نظام آموزشی پیش از انقلاب برای اوقات فراغت و مهارت دانشآموزان برنامههایی داشت که متناسب با موازین اسلامی نبود و انجمنهای اسلامی دانشآموزی بعد از انقلاب این رویه را تغییر داد، انجمنهای اسلامی دانشآموزی از یادگیری و مهارتهای ساده تا قدرت اجزا و …. عملا یک نهاد جایگزین برای آموزشهای غیر رسمی شکل داد.
سید عباس صالحی ضمن اشاره به اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی نباید سواد رسانهای را فراموش کنند خاطر نشان کرد:
در دهه اول انقلاب اسلامی اگر بخواهیم این انجمن را بازخوانی کنیم با این کارکردها معرفی میشود، در دهه پنجم انقلاب اسلامی و همراه با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برخی از این کارکردها باقی است اما تغییرات درونی و بیرونی اتفاق افتاده است که میتوانیم به برخی کارکردها توجه بیشتری کنیم. یکی از مهمترین نقطههای ارتباطی این است که انجمن چگونه میتواند سواد رسانهای را بالا ببرد، نباید فراموش کرد که سواد بالا رسانهای در انجمن دانشآموزی میتواند چه اتفاقات مهمی را رقم بزند، این تعداد و میزان مصرف این حوزه و تاثیرگذاری آن در آینده دانش آموزان تاثیرگذار خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که ۱۸ میلیون گیمر زیر ۱۸ سال داریم گفت:
ما در این دهه پنجم انقلاب شاهد یک نسل دیجیتال هستیم، دانش آموزانی که از دهه ۹۰ وارد محیط دانشآموزی میشوند به نحوی نسل دیجیتال هستند و در این محیط شکل گرفتند، ما ۲۸ میلیون گیمر در فضای بازیهای رایانهای داریم که ۱۸ میلیون آن زیر ۱۸ سال هستند، در حوزه مصرف اینترنت روزانه سه ساعت مصرف اینترنت داریم که این آمار در مورد دانشآموزان بالای ۵ ساعت است و این ایجاب میکند که در این دهه مسائل دیجیتال و مرتبط با آن را جدیتر بگیریم و این انجمن باید با این موضوع ارتباط بگیرید.
نظرات