از زمان هنری فورد، صنعت ماشینسازی دچار تغییر و تحولات زیادی شده است. در اوایل شاهد اتومبیلهای اسپرت و سوپر اسپرت بودیم و حالا هم شاهد ماشینهایی برقی هستیم که خیابانهای برخی از کشورها را به سلطه خود درآوردهاند. در آیندهای بسیار نزدیک نیز ماشینهای خودران و بدون راننده در خیابانهای شهر جولان خواهند شد. همین تحولات را مدیون شرکتهایی هستیم که با نیروی انسانی خود به توسعه فنآوریهای موجود در خودروها میپردازند و سعی میکنند بخشی از زندگی انسانها را سادهتر نمایند. کمپانی تسلا نیز یکی از موفقترین و در عین حال محبوبترین شرکتهای فعال در حوزه اتومبیل است. این شرکت به تولید ماشینهای برقی جذابی میپردازد که از قیمت نسبتا کمی برخوردار هستند.
اگر بخواهیم بهترین شرکتهای فعال در بخش ماشینهای برقی را لیست کنیم، نباید نام تسلا را فراموش کنیم. این شرکت با اینکه نسبت به رقیبان قدیمی خود مثل فورد و تویاتا تجربه زیادی برای ساختن اتومبیلها ندارد، ولی با تمامی اینها توانسته عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. این شرکت هر ساله رکوردهای خود و دیگر شرکتها را در فروش محصولات جابهجا میکند و در عین حال دچار نوسانهای زیادی میشود. تسلا مثل یک استارتاپ هر روز در حال سر و کله زدن با ایدههای جدید است که همین محیط شرکت را متشنجتر خواهد کرد. چراکه با امتحان ایدههای جدید، ریسک نیز بهطور چشمگیری افزایش مییابد و هر لحظه ممکن است شرکت با یک بحران بزرگ روبهرو شود. در حقیقت شرکت تسلا با فنآوری گره خورده است و برای همین عنوان مدیر ارشد فنآوری در این کمپانی بسیار مهم است. همین باعث شده تا این مدیر از مقام خود کنارهگیری کند. مدیر ارشد فنآوری تسلا چندی پیش اعلام نموده که میخواهد از مقام خود به دلایلی کنارهگیری کند.
اخبار حاکی از آن هستند که این مدیر ارشد برای سالهاست که در این بخش تسلا فعالیت میکند و یکی از بهترین دوستان صاحب این شرکت یعنی ایلان ماسک نیز محسوب میشود. اما خوشبختانه مدیر ارشد فنآوری سابق تسلا بهطور کل از این کمپانی خارج نمیشود و به کارش در مقام پایینتری ادامه میدهد. این برای آن فرد بدان معناست که با چالشهای بسیار کمتری مواجه خواهد شد و مسئولیت کمتری را برعهده خواهد داشت. بهنظر میرسد مدیر ارشد فنآوری سابق تسلا بهخاطر چالشهای بسیار و خستگی از مواجه شدن با بحرانها اقدام به تصمیم این کنارهگیری از چنین مقامی گرفته است. اما مشکلات در تسلا واقعا چیست و چه چیزی باعث میشود تا مدیران از کار کردن خسته شوند؟ در زیر به این سوال پاسخ دادهایم.
همانطور که گفتیم کمپانی تسلا تحت مالکیت ایلان ماسک قرار دارد. در خبرها اشاره شده که این فرد همیشه با ایدههای جدید و کارهای خارقالعاده سعی در متحول کردن زندگی انسانها را دارد و این موضوع در شرکت تسلا نیز به چشم میخورد. در حالیکه بزرگترین شرکتهای ماشینسازی در حال معرفی اتومبیلهای بنزینی و هیبریدی خود بودند، شرکت تسلا با معرفی از ماشینهای برقی خود صنعت ماشینسازی را دچار دگرگونی کرد. این ماشینها را میتوان با قیمت نسبتا کمی صاحب شد و هم به محیط زیست احترام گذاشت و هم هزینههای خود را کاهش داد. اما چنین شرکتی نیاز به ایدههای زیادی دارد و همانطور که میدانید ایدههای بسیار به معنی دردسرهای بیشتر و چالشهای طولانیتر است. همین موضوع موجب شده است تا کار در شرکت تسلا بسیار سختتر از دیگر شرکتهای ماشینسازی باشد که ایدههای کمی را به اجرا میگذارد. فرهنگ سازمانی تسلا باعث شده تا هر کسی بتواند ایدههای خود را به اشتراک بگذارید و این موضوع مایه دردسر مدیران این شرکت شده است. با اجرای ایدههای مختلف شما با ریسکهای زیادی را بپردازید و باید سرمایه زیادی را صرف این کار کنید. در نتیجه با چالشهای بسیار بیشتر مواجه خواهید شد. مدیر ارشد فنآوری نیز به این مسئله بزرگ در شرکت تسلا اشاره کرده است. معمولا استرس و فشار زیادی بر روی مدیران مالی، فنآوری و مدیر عملیات این برند بزرگ ماشینسازی است. شاید در آیندهای نزدیک مدیران ارشد دیگر تسلا نیز از مقامشام کنارهگیری کنند. با این همه شرکت تسلا با قدرت به کار خود ادامه میدهد و در حال ساختن ماشینهای جذابتر و بهتری است.
نظر شما در این مورد چیست؟ آیا مدیر ارشد فنآوری تسلا با این کار میخواهد پیامی را برای مشتریان و سرمایهگذاران بفرستد یا فقط دیگر نمیتواند چالشهای شرکت تسلا را تحمل کند؟ خوشحال خواهیم شد که نظرتان را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظرات