در دنیای امروز شاهد تکنولوژیهای بسیاری هستیم که زندگی انسانها را بهطور کلی تغییر دادهاند، از هوش مصنوعی گرفته تا اینترنت؛ تمامی این فنآوریهای جدید باعث میشوند تا بیشتر بر روی سبک زندگی خودمان فکر کنیم. گفته میشود تکنولوژی برای بشر خلق شده تا برای او خدمت کند. اما آیا این حرف درست است. در حال حاضر شرکتهای فنآوریمحور زیادی در دنیا فعالیت میکنند که البته تمامی آنها تنها بهقول معروف به خدماترسانی نمیپردازند. در حقیقت بهراحتی حریم خصوصی شما نقض میشود، حتی بدون اینکه متوجه آن شوید. تحقیقات جدید کاملا این موضوع را تایید میکند. پس باید بیشتر از قبل مراقب حریم خصوصی خود باشیم.
بیتردید اینترنت یکی از بهترین تکنولوژیهای قرن بیست و یکم محسوب میشود. در واقع اینترنت بر روی بخشهای بسیاری تاثیر گذاشته و باعث متحول شدن آنها شده است. فرقی نمیکند که چه نیازی داشته باشید یا بهدنبال چه محصولی باشید، در هر صورت اینترنت انجام هر کاری را سادهتر کرده است. اینترنت این امکان را به ما میدهد تا در زمان و هزینههای خود صرفهجویی کنیم. برای مثال خرید کردن را تصور کنید، در گذشته باید وقت و هزینه زیادی را برای این کار اختصاص میداد و وقتتان را برای پیدا کردن محصول مورد نظر بهطور مداوم در فروشگاهها و مغازهها تلف میکردید. اما با ظهور اینترنت و فروشگاههای اینترنتی این سبک زندگی نیز تغییر کرده است.
دیگر نیازی نیست حتی برای خریدن میوهها و کالاهای تندمصرف به فروشگاههای موجود در دنیای واقعی سر بزنیم، حتی بدون کوچکترین تحرکی میتوانیم وسایل روزمره خود را خریداری نمایید. اما مثل هر تکنولوژی دیگری، اینترنت نیز خالی از اشکال نیست. بستر آزاد و باز اینترنت (و تقریبا بیقانون آن) باعث شده تا شرکتهای زیادی بدون اطلاع کاربران به سرقت دیتاهای شخصی مشتریان بپردازند. در حقیقت بزرگترین شرکتها به انجام چنین کاری مشغول هستند و دقیقا از همین روش به کسب درآمد میپردازد. برای مثال فیسبوک و گوگل را در نظر بگیرید. حتی با اینکه شرکتها برای توضیح دادن کارها و فعالیتهای زیرمجموعههای خود به دادگاهها و کنگرهها دعوت شدهاند، اما بازهم شاهد فروش اطلاعات شخصی کاربران و نقض آشکار حریم خصوصی هستیم. حتی با اعمال قوانین سفت و سخت نیز انگار این شرکتها درس نمیگیرند و با لابیگری سعی در کنترل سیاستمداران و قوانین جوامع دارد. در حقیقت فروش اطلاعات شخصی کاربران به کسبوکاری پرسود تبدیل شده که نظر هر شرکت نوپایی را به خود جلب مینماید. همین موضوع موجب شده تا حریم خصوصی بیشتر از هر زمان دیگری مورد تهدید قرار گیرد. اما بهنظر میرسد قضیه نقش حریم خصوصی و فروش اطلاعات شخصی کاربران پیچیدهتر از این حرفها است. در زیر به این موضوع پرداختهایم.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید حتی هر سال شرکتها از تکنولوژیهای جدیدی برای به سرقت بردن اطلاعات شخصی کاربران پرده برمیدارد. بهتازگی متاسفانه فنآوریهای جدید به بازار در همین حوزه عرضه شده است تا کاربران سریعا شناسایی شوند. در حقیقت گفته میشود اکثر شهروندان آمریکایی در فضای مجازی و حتی با اعمال دیوارهای امنیتی و شبکههای اختصاصی بازهم قابل شناسایی هستند. همین باعث میشود تا باری دیگر به حریم خصوصی در فضای مجازی فکر کنیم. به این بیندیشیم که آیا واقعا حریم خصوصی و حفظ اطلاعات شخصی کاربران برای تمامی شرکتها اهمیت دارد یا خیر. خبرها و شایعات نشان میدهند که حریم خصوصی کاربران کوچکترین اهمیتی برای برخی از بزرگترین شرکتهای دنیا ندارد. در واقع آنقدر این کار تکرار شده است که دیگر به روتینی در زندگی روزمره تبدیل شده است و صرفنظر کردن از آن، کاری بسیار دشوار است، از آنجا که درآمد اصلی و کلیدی بعضی از شرکتها از فروش اطلاعات شخصی کاربران بهدست میآید و با بستن این کانال درآمدی، طبیعتا آن شرکت دیگر سودآور نخواهد بود و بعد از مدتی با شکست مواجه میشود. ما توصیه میکنیم که در هنگام وبگردی و انجام کارهای دیگر در فضای مجازی بهراحتی اطلاعات خود را به اشتراک نگذارید. بهجای اینکه کارهای مختلفی را انجام دهید، بهتر است خودتان وارد عمل شوید و اطلاعاتتان را در اختیار شرکتها نگذارید. شبکههای اجتماعی نیز یکی از کسبوکارهایی هستند که فروش اطلاعات در آنها بهراحتی صورت میگیرد و از این رو باید با دقت بیشتری به فعالیت در این فضاها بپردازید.
نظر شما در این مورد چیست؟ آیا اطلاعات شخصی ما در فضای مجازی قابل شناسایی است؟ آیا هویت ما سریعا قابل تشخیص است؟ خوشحال خواهیم شد که نظرتان را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظرات