هوآوی سال گذشته لپتاپ جدید خود به نام میتبوک ۱۳ را در نمایشگاه CES معرفی کرد تا رقیب جدی برای مکبوک ایر وارد بازار شود. البته کمپانی چینی در این دستگاه از تراشه ۱۵ واتی واقعی استفاده کرده و مانند اپل از پردازنده ۷ واتی بهره نبرده است. اگرچه نمیتوانیم با توجه به مشخصات فنی، هوآوی میتبوک ۱۳ را جزو دستگاههای بالا رده بدانیم ولی به هر ترتیب امکاناتی در آن مشاهده میشود که توجه ما را به سمت خود جلب میکند. در واقع اگر میتبوک ایکس و میتبوک ایکس پرو وجود نداشتند، به راحتی میتوانستیم میتبوک ۱۳ را پرچمدار لپتاپهای هوآوی بدانیم.
ضخامت کم، سبک وزن بودن، صفحه نمایش باکیفیت، کیبورد راحت، بهرهگیری از CPU قدرتمند Core i7 شرکت اینتل و طراحی بسیار مدرن، سبب شدهاند تا این محصول هوآوی را منحصربفرد تلقی کنیم. با تکفارس همراه باشید تا هوآوی میتبوک ۱۳ را به صورت تخصصی بررسی نماییم.
نقاط قوت
- سایز کوچک
- کیبورد راحت
- صفحه نمایش لمسی بسیار دقیق
- وجود سنسور اسکنر اثر انگشت
نقاط ضعف
- دوام باتری نه چندان خوب
- نبود مدل دارای قابلیت اتصال به LTE
- نبود پورت تاندربولت ۳
مشخصات فنی
CPU | اینتل Core i7-8565U |
کارت گرافیک | انویدیا GeForce MX150 2GB |
ابعاد | ۱۴٫۹*۲۱۱*۲۸۶ میلیمتر |
وزن | ۱۳۰۰ گرم |
رم | ۸ گیگابایت |
حافظه داخلی | ۵۱۲ گیگابایت SSD |
پورتها | · ۲ درگاه USB 3.1 Type-C نسل ۱ · درگاه ۳٫۵ میلیمتری قرار دادن هدفون و میکروفون |
سیستم صوتی | Dolby Atmos |
باتری | ۴۱٫۸ واتی |
Windows Hello | سنسور اسکنر اثر انگشت |
سیستم عامل | ویندوز ۱۰ هوم |
قیمت | حدود ۱۳۰۰ |
گرانترین نمونهای که هوآوی از مدل میتبوک ۱۳ تولید کرده، دارای مشخصات فنی بالاست ولی نمونه دیگری نیز از این لپتاپ وجود دارد که ضعیفتر و قیمت آن ۹۹۹ دلار است. این نمونه از Core i5-8265U شرکت اینتل به عنوان پردازنده، ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی SSD بهره میبرد.
طراحی
از نظر طراحی، میتبوک ۱۳ هم شباهت زیادی به دیگر لپتاپهای هوآوی دارد. در واقع، شیوه ساخت این دستگاه به میتبوک ایکس بسیار شبیه است. با مشاهده این لپتاپ ممکن است با خود بپرسید که چرا کمپانی چینی محصولی تبدیل شونده تولید نکرد. البته اگرچه میتبوک ۱۳ لپتاپ خوبی است ولی از آن جایی هوآوی میخواهد آن را محصولی اصلی بداند، باید امکاناتش نیز در حد فوقالعاده باشد.
درست مانند دیگر لپتاپهای هوآوی، محصول مورد بحث ما به رنگ خاکستری و نقرهای تولید است بنابراین نمیتوانید نمونههای دیگری را پیدا کنید. سخت شدن انتخاب شما به همین جا ختم نمیشود زیرا یا این امکان را دارید تا سراغ مدل دارای Core i5 با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی نقرهای بروید و یا دیگر نمونه که خاکستری است و از تراشه Core i7 و حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی بهره میبرد را برگزینید.
بدنه این دستگاه از جنس آلومینیوم است و علیرغم اینکه میتوانید پنل پایینی آن را با پیچ گوشی جدا کنید، ولی بهتر است این کار را انجام ندهید. با چنین شیوه طراحی، باید خیلی مراقب میتبوک ۱۳ باشید زیرا تعمیر آن کار نسبتاً دشواری است.
در سمت راست، شاهد یک پورت USB 3.1 Type-C نسل ۱ هستید که میتواند دادهها را با سرعت قابلملاحظهای انتقال دهد و همچنین این امکان را دارید تا از آن به عنوان DisplayPort بهره ببرید. اگرچه در مشخصات فنی این لپتاپ دیده نمیشود ولی میتوانید از طریق همین درگاه، لپتاپ را شارژ کنید. در سمت چپ اما، یک USB 3.1 Type-C نسل ۱ دیگر به کار رفته تا از آن هم برای شارژ و انتقال دادهها بهره ببرید. در کنار این پورت، یک درگاه قرار دادن ۳٫۵ میلیمتری هدفون و میکروفون به چشم میخورد.
مطمئناً یکی از بزرگترین حسرتهایی که وجود دارد، نبود پورت تاندربولت ۳ میباشد که نسخه از USB Type-C به شمار میرود و ۴۰ گیگابیت بر ثانیه سرعت داشته و میتواند اطلاعات را خیلی سریع انتقال دهد. از جمله مزیتهای این درگاه میتوانیم به امکان اتصال دو مانیتور ۴K اشاره کنیم که متأسفانه در این محصول هوآوی وجود ندارد. با این اوصاف، مجبور هستید از همان پورت DisplayPort در درگاه USB سمت راست برای اتصال مانیتور بهره ببرید.
به علاوه، علیرغم اینکه خبری از USB Type-C میتبوک ۱۳ نیست ولی این دستگاه از شیوه اتصالی MateDock 2.0 پشتیبانی میکند. این دانگل پورتهای USB Type-A، VGA و HDMI را میافزاید. به نظر ما، بهتر است شما سراغ MateDock اصلی که حدوداً ۷۰ دلار قیمت دارد بروید زیرا یک دانگل همه چیز تمام به حساب میآید ولی یک پورت USB Type-A و درگاه سیمدار Ethernet نیز در آن به چشم میخورد.
شاید شما هم فشردگی این لپتاپ را یکی از نقاط قوت شیوه طراحی آن بدانید. جالب است که اگر میتبوک ۱۳ را کنار یک لپتاپ ۱۳ اینچی دیگر گذاشتید، متوجه باریکی آن خواهید شد. البته برای این نوع ظاهر، دلایلی وجود دارد که یکی از آنها به حاشیههای بسیار باریک اطراف صفحه نمایش مربوط میشود تا سبب گردند سایز دستگاه کوچک شود. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که هوآوی میتبوک ۱۳ با نمایشگر ۱۳ اینچی دارای نسبت بدنه به تصویر ۳:۲ است بنابراین عرض آن نسبت به دیگر دستگاههای دارای صفحه نمایش ۱۳ اینچی، ۱۶:۹ نیست.
صفحه نمایش
همانطور که گفتیم، هوآوی میتبوک ۱۳ دارای نمایشگر ۱۳ اینچی با نسبت بدنه به تصویر ۳:۲ است. رزولوشن آن ۱۴۴۰*۲۱۶۰ پیکسل میباشد تا تراکم پیکسل آن به ۲۰۰ برسد که نسبت به تراکم پیکسل ۲۲۷ مکبوک ایر، کمی پایینتر است. البته بعید است این تفاوت قابلتوجه باشد. با چنین اوصافی، باید این نمایشگر را رتینا بدانیم زیرا از هر زاویهای به آن مینگرید، شاهد نقطه سیاه رنگی نخواهید بود.
صفحه نمایش به کار رفته در این دستگاه بسیار زیباست که البته در رابطه با لپتاپهای هوآوی، این به یک عادت معمول تبدیل شده است. در واقع پنل موجود در میتبوک ۱۳ بهترین نمونه بازار به شمار میرود. رنگهای به تصویر درآمده شفاف و پویا هستند و از زاویه ۱۷۸ درجهای بهره میبرند. این یعنی اگر از یک طرف به این لپتاپ نگاه کنید، رنگها منحرف نمیشوند.
روشنایی این نمایشگر نهایتاً به ۳۰۰ نیت میرسد که برای یک نمایشگر درخشان اینچنینی، اصلاً نمیتواند خوب باشد زیرا استفاده از آن زیر نور خورشید یک چالش واقعی به شمار میرود هرچند بهتر است از این لپتاپ در فضاهای باز استفاده نکنید به دلیل اینکه نسخه دارای قابلیت اتصال به شبکه LTE 4G آن در بازار وجود ندارد.
وقتی میتبوک ۱۳ را با میتبوک ایکس مقایسه میکنیم، نقاط ضعف و قوتی هست. میتبوک ایکس هم سبکتر است و هم باریکتر و اسپیکرهای آن نیز بهتر هستند. هر دو این دستگاهها دارای سیستم صوتی Dolby Atmos میباشند هرچند میتبوک ۱۳ این اسپیکرها را زیر خود جای داده است. در زمینه شباهتها نیز هر دو لپتاپ اشاره شده کیفیت خوبی دارند ولی دستگاه مورد بحث ما از یک پنکه اضافه بهره میبرد که همین سبب شده وزن آن کمی افزایش یابد.
بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که هوآوی میتبوک ۱۳ دارای مشخصات فنی قدرتمندتری است زیرا میتبوک ایکس هیچگاه از پردازنده دو هستهای نسل ۷ ۱۵ واتی بهره نبرد و کارت گرافیک آن نیز متصل بود. به علاوه، صفحه نمایش لپتاپ قبلی هوآوی هم لمسی نبود و نهایت روشنایی آن به ۳۵۰ نیت میرسید.
صفحه کلید
اگر قصد دارید یکی از بزرگترین تفاوتهای هوآوی میتبوک ۱۳ با مکبوک ایر اپل را بشناسید، بهتر است صفحه کلید دو لپتاپ را ببینید. کیبوردهای جدید اپل معمولاً افراد را با مشکلاتی روبهرو میکنند بنابراین از این نظر کمپانی چینی صفحه کلید باکیفیتتری در این محصولش به کار برده است. تازه اگر این ویژگی را در کنار بدنه باریک، وزن کم، سایز کوچک و مشخصات فنی قدرتمند نیز به حساب بیاوریم، مکبوک ایر حرف زیادی برای گفتن نخواهد داشت.
ضخامت هر کدام از دکمههای مربعی با گوشههای گرد و کنارههای مستقیم موجود بر روی صفحه کلید هوآوی میتبوک ۱۳ به ۱٫۲ میلیمتر میرسد. شاید فکر کنید که با اندازه کوچک، کیبورد این دستگاه هم کوچک شده ولی باید اطمینان خاطر بدهیم که چنین خبری نیست. مطمئناً این ویژگی برای کسانی که عادت دارند لپتاپ را روی پای خود بگذارند و تایپ کنند، یک مزیت به حساب میآید. برای مثال، اگر میخواهید روی مبل بنشینید و ویدیوهای خود را ویرایش نمایید، احساس بسیار خوبی از کار کردن با هوآوی میتبوک ۱۳ به دست خواهید آورد.
ترکپد موجود و شیشهای روی این لپتاپ هوآوی بسیار عریض است که البته این به معنای نقطه ضعف دستگاه ۱۳ اینچی نیست زیرا ترکپد بزرگ همیشه خوب است چرا که میتوانیم روی آن کلیک کنیم و حالا که این قابلیت در یک لپتاپ باریک و سبک وزن آمده از آن استقبال میکنیم. با این اوصاف، شاید افرادی که زیاد با ترکپدها کار نمیکنند نیز سراغ این لپتاپ بیایند.
دکمههای دارای ضخامت ۱٫۲ میلیمتری نیز یکی دیگر از ویژگیهای فوقالعاده این دستگاه به حساب میآیند. اگرچه ممکن است این نظر همه افراد نباشد ولی احتمالاً خیلی از کاربران در سالیان اخیر از وجود دکمههای کیبوردهایی نظیر صفحه کلید مکبوکهای اپل یا لپتاپ XPS 15 2-in-1 شرکت Dell ناراضی بودهاند بنابراین چنین ویژگی در هوآوی میتبوک ۱۳ میتواند نکته مثبتی به شمار برود.
به طور کلی، کار کردن با لپتاپ مورد بحث ما بسیار لذتبخش است زیرا ترکیبی از فشردگی و امکانات زیاد را در اختیار شما قرار میدهد.
سنسور اسکنر اثر انگشت
در دکمه پاور هوآوی میتبوک ۱۳ که در گوشه سمت راست بالای کیبورد جایگیری کرده، یک سنسور اسکنر اثر انگشت وجود دارد. لازم به ذکر است که در لپتاپهای میتبوک ایکس و میتبوک ایکس پرو نیز چنین ویژگی به چشم میخورد تا کاربران بتوانند از قابلیت Windows Hello بهره ببرند.
از جمله دلایل محبوبیت این شیوه بازگشایی قفل لپتاپ، اسکن کردن اثر انگشت میباشد این در حالی است که در سایر رایانههای همراه شما باید انگشت خود را روی دکمه پاور بگذارید و سپس قفل آن باز شود ولی در هوآوی میتبوک ۱۳ به محض اینکه نوک انگشت روی حسگر قرار گرفت، شما وارد سیستم خواهید شد.
شرکتهای مختلف روشهای گوناگونی برای به کارگیری این حسگر دارند. برای مثال، الجی از همین شیوه بهره میبرد و Dell نیز سنسور اسکنر اثر انگشت را اگرچه در دکمه پاور میگذارد ولی قفل آن را باز نمیکند زیرا اعتقاد دارد خطر امنیتی دستگاه را تهدید خواهد کرد و شخص دیگری که غیر از صاحب لپتاپ جلوی آن نشسته است را ناشناس تلقی میکند.
به طور کلی، افراد زیادی طرفدار فناوری تشخیص چهره هستند ولی چنانچه در برخی شرایط نور کافی نباشد، دستگاه قادر نخواهد بود چهره شما را شناسایی کند. بنابراین و در این مواقع، سیستم بیومتریکی سنسور اسکنر اثر انگشت روش خوبی به شمار میرود.
در صنعت رایانههای همراه، هوآوی یکی از کمپانیهایی است که سنسورهای اسکنر اثر انگشت فوقالعادهای میسازد. در بازار گوشیهای هوشمند این نوع حسگرها رشد سریعی داشتهاند و بهبود یافتهاند اما در دنیای لپتاپها چنین چیزی مشاهده نمیشود که البته به نظر میرسد این یک اتفاق خوب در رایانه دارای ویندوز ۱۰ به عنوان سیستم عامل باشد.
عملکرد و دوام باتری
در بهترین مدل هوآوی میتبوک ۱۳، یک پردازنده Core i7-8565U و ۱۵ واتی هشت هستهای وجود دارد که از خانواده Whiskey Lake میباشد. شاید بتوانیم این نوع تراشهها را بهترین نسل دوم پردازندههای هشت هستهای مخصوص گوشیها بدانیم. این را اضافه کنیم که نمونه پایینتر لپتاپ مورد بحث ما دارای پردازنده Core i5-8265U و از خانواده Whiskey Lake است.
هوآوی در این رایانه خود از انویدیا GeForce MX150 2GB به عنوان کارت گرافیک استفاده کرده که در مدل معمولیتر دیده نمیشود. اگر با نسخه MX150 آشنا نیستید، باید بگوییم که GPU قابلی به حساب میآید. واقعیت آن است که اکثر رایانههای کوچک اصلاً کارت گرافیک متصل به خود ندارند بنابراین چنین قطعهای اگرچه همچون RTX 2080 کارایی ندارد ولی عملکرد خوبی از خود به ثبت میرساند. اگرچه این قطعه برای انجام کارهای مربوط به فتوشاپ خوب است ولی هنگام ویرایش ویدیو به مشکل برمیخورد و امکان دارد در برخی مواقع تیک داشته باشد.
کسانی که این دستگاه را میخرند، معمولاً بیشتر کارهای ویرایش تصاویر را با نرمافزارهایی مانند Photoshop، Illustrator، Acrobat و Premier Pro به انجام میرسانند زیرا عملکرد هوآوی میتبوک ۱۳ بسیار عالی است. حتی این امکان وجود دارد تا به صورت آنلاین، Star Trek را بازی کنید.
هر دو مدل میتبوک ۱۳ دارای ۸ گیگابایت رم هستند ولی اگر میخواهید سراغ لپتاپی که ۱۶ گیگابایت رم دارد بروید، بهتر است هوآوی میتبوک ایکس پرو را برگزینید. در این خط تولید احتمال دارد که کمی گیج شوید. علیرغم اینکه هوآوی میتبوک ایکس یک دستگاه پیشرفته به حساب میآید ولی CPU آن از نسل هفتم میباشد و ۸ گیگابایت رم دارد. در سمت دیگر، نمونهای از میتبوک ایکس پرو یافت میشود که از ۱۶ گیگابایت رم بهره میبرد ولی کارت گرافیک آن همان MX150 و CPU آن هم از خانواده Kaby Lake R میباشد. فرض بر این بود تا هوآوی میتبوک ۱۳ را یک رایانه همراه میانرده بدانیم ولی با ۸ گیگابایت رم و جدیدترین پردازنده اینتل، نمیتوانیم چنین لقبی به آن بدهیم.
یکی از حیطههای قدرت این لپتاپ ۱۳٫۳ اینچی، دوام باتری آن است. هوآوی مدعی شده که اگر افراد فیلمهایی با کیفیت ۱۰۸۰p تماشا کنند، باتری این دستگاه تا ۱۰ ساعت دوام خواهد آورد. اما اینجا مشکلی وجود دارد و آن این است که کسی به صورت یکسره و به مدت ۱۰ ساعت، فیلم نگاه نمیکند. در شرایط واقعی، این عدد را باید ۵ یا نهایتاً ۶ ساعت بدانیم بنابراین برای اینکه هیچگاه شارژ میتبوک ۱۳ خالی نشود، باید شارژر ۶۵ واتی آن را با خودتان همراه داشته باشید. خبر خوب که باید به آن اشاره کنیم، وجود قابلیت شارژ سریع است تا بتوانید در مدت کمی منبع نیروی این دستگاه را دوباره شارژ نمایید.
برای آزمایشات بنچمارک، تست PCMark 8 به انجام رسید که رایانه را در زمینه مصارف خانگی، معمولی و محل کار بررسی مینماید. ابتدا مصارف خانگی که بیشتر افراد یا وبگردی و چت تصویری میکنند و یا با بازی سرگرم میشوند را مورد نقد قرار میدهیم.
همانطور که گفتیم، برای مصارف خانگی، این لپتاپ عملکرد خوبی از خود به ثبت میرساند و با سرعت نسبتاً بالایی، کارهای محول شده را انجام میدهد. در مرحله بعد، مصارف معمولی آزمایش میشوند که در آنها کارهایی نظیر ویرایش ویدیو و اجرای بازی وجود دارد.
نتایج این آزمایش فوقالعاده بودند. اگرچه انتظار میرفت هوآوی میتبوک ۱۳ بتواند اکثر اولترابوکهای موجود در بازار را شکست دهد ولی به نظر نمیرسید بتواند با کارت گرافیک MX150 برتری محسوسی داشته باشد. در نهایت، آزمایشهای محل کار به چشم میخورند که بیشتر با نرمافزارهای آفیس سروکار دارند.
در این بخش، لپتاپ مورد بحث ما به معنای واقعی کلمه میدرخشد هرچند تا حدودی انتظار داشتیم چنین چیزی رخ دهد زیرا پردازنده آن Core i7-8565U شرکت اینتل بود. به علاوه، GPU موجود نیز نسبت به دیگر دستگاههایی که برای محل کار استفاده میشوند، یک مزیت به شمار میرود.
خلاصه
هوآوی معمولاً محصولات خوبی تولید میکند؛ حالا فرقی نمیکند آن دستگاه گوشی هوشمند است یا لپتاپ زیرا این قانون برای همه تولیدات این کمپانی چینی صادق است. اگر هر بار که از محصولات هوآوی استفاده کردید، فراتر از انتظار شما واقع شدند، تعجب نکنید. در اینجا لپتاپ میتبوک ۱۳ نیز استثنا نیست. در یکی دو جای دیگر در این مقاله نیز گفتیم که خط تولید هوآوی در زمینه رایانههای همراه و به خصوص خانواده میتبوک ایکس و میتبوک ایکس پرو کمی پیچیده میشود.
به این نکات اشاره کنیم که عملکرد این لپتاپ فوقالعاده است و همه کارهایی که از آن انتظار داریم را انجام میدهد. به علاوه، صفحه نمایش هوآوی میتبوک ۱۳ هم بسیار باکیفیت میباشد هرچند بهتر میبود روشنتر میشد. در نهایت، اگر میخواهید تجربه کار کردن با یک صفحه کلید راحت را به دست آورید، حتماً این لپتاپ را خریداری کنید.
یکی از نکات ناامیدکننده این دستگاه، دوام باتری آن است که البته امکان دارد با توجه به شارژر سریع ۶۵ واتی، زیاد مشکل حادی به شمار نیاید. ضمن اینکه اگر مدل دارای قابلیت اتصال LTE 4G این لپتاپ هم در بازار وجود داشت، بسیار خوب بود زیرا این اتفاق به یک رویه تقریباً معمول در صنعت رایانههای همراه تبدیل شدهاند.
به طور کلی، هوآوی میتبوک ۱۳ یک لپتاپ همه چیز تمام است و اگر شما آن را در کیف همراه خود گذاشتید، اصلاً چیزی احساس نخواهید کرد زیرا تنها ۱ کیلو و ۳۰۰ گرم وزن دارد. پیشنهاد ما این است که اگر میخواهید این لپتاپ را خریداری کنید، حتماً نمونه دارای حافظه داخلی بیشتر و کارت گرافیک متصل را بخرید چون فرق قیمت با نمونه معمولیتر تنها ۳۰۰ دلار است.
شما در مورد لپتاپهای هوآوی چه فکر میکنید؟ آیا این رایانهها ارزش خریدن را دارند؟ هوآوی میتبوک ۱۳ چگونه دستگاهی است؟ نظر خود را با دیگران در قسمت انتهای خبر به اشتراک بگذارید.
اگر چنانچه میخواهید بررسی تخصصی محصولی را مطالعه نمایید یا با بهترین گوشی، رایانه، پردازنده و . . . آشنا شوید ولی آن را در سایت تکفارس پیدا نمیکنید، مدل آن را کامنت کرده تا در اسرع وقت، مقاله آن توسط تیم تحریریه ما آماده شود.
نظرات