چگونه اندروید را در بستر دسکتاپ تجربه کنیم - تکفارس 

چگونه اندروید را در بستر دسکتاپ تجربه کنیم

میر مهدی حامی
۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - 20:00
چگونه اندروید را در بستر دسکتاپ تجربه کنیم - تکفارس 

روش‌های مختلفی‌ برای تجربه بازی‌ها یا برنامه‌های کاربردی اندروید در رایانه ویندوزی وجود دارد که ما قصد داریم تا آن‌ها را در این مقاله برای شما بررسی کنیم. در ادامه ما شبیه سازهای جدیدی مانند Bluestacks 4 یا MEmu را معرفی خواهیم کرد که جانشینانی برای Andy یا Nox به شمار می‌روند و حداقل از اندروید ۷٫۱٫۱ استفاده می‌کنند. ما همچنین Phoenix را معرفی خواهیم کرد که به منظور اجرای کامل سیستم عامل x86 Remix OS عرضه شده، اگرچه که در این امر به طور کامل موفق نبوده است. در ادامه با تکفارس همراه باشید.

[divider][/divider]

مشکلات پیش رو

در ابتدا یک سوال واضح مطرح است: چرا باید بخواهیم برنامه‌ یا بازی‌های اندروید را در رایانه خود اجرا کنیم؟ به هرحال موارد بالقوه‌ای وجود دارند که غیر قابل کنترل خواهند بود:

۱- برنامه‌های اندروید برای رابط کاربری لمسی بهینه سازی شده‌اند و ممکن است نیازمند سنسور حرکتی باشند. رایانه شما احتمالا هیچ کدام از این روش‌های ورودی را ندارد و حتی اگر دارای یک صفحه نمایش لمسی باشد، در شبیه ساز عملکرد مناسب و در سطح کیفیت گوشی یا تبلت‌های اندرویدی را ارائه نخواهد داد.

شبیه سازها می‌توانند چنین ورودی‌هایی را در صفحه کلید و یا به صورت ایده آل در یک گیم پد ایجاد کنند و بنابراین آن‌ها را شبیه سازی خواهند کرد. با این حال، تجربه کاربری و میزان لذت در بازی‌ها (و یا حداقل سهولت استفاده) معمولا خیلی بدتر است.

۲- عملکرد به طور قابل توجهی بدتر از گوشی هوشمند است؛ البته مگر اینکه گوشی هوشمند شما یک مدل از گوشی‌های معمولی سال ۲۰۱۵ و یا قبل‌تر از آن بوده و رایانه شما جدیدتر، دارای پردازنده اینتل I5 یا بهتر و یک کارت گرافیک اختصاصی باشد. به هر حال، شبیه سازهای جدید بر پایه اندروید نوقا ۷٫۱٫۱ بوده و به همین دلیل قادر به مدیریت سریع‌تر نسخه‌های OpenGL می‌باشند. با این حال، در آزمایش‌های ما همچنان عدم پشتیبانی از volcano که می‌تواند بهبودهای خوبی را ایجاد کند، وجود دارد.

۳- نرم افزار موجود در شبیه سازها ناتمام هستند. موارد بسیاری در شبیه سازها وجود دارد که خراب یا ناکامل هستند. این موارد نه تنها روش فوق الذکر برای ترجمه ورودی‌های لمسی و حرکتی که به نظر اغلب نادیده گرفته می‌شوند را شامل می‌شود بلکه همچنین رابط کاربری نرم افزار اغلب با تبلیغات زیاد عرضه می‌شود و به‌روزرسانی‌های آن نیز اغلب به ندرت ارائه شده و یا به طور کلی عرضه نمی‌شود، چراکه توسعه دهندگان آن ممکن است پشتیبانی از برنامه را قطع کنند.

MEmu Play

تازه وارد شبیه سازهای اندرویدی MEmu Play نام دارد. این برنامه جانشین برنامه رها شده NOX است که در نسخه اندروید ۴٫۴ متوقف شد. MEmu از همان رابط کاربری استفاده می‌کند، بنابراین با چندین گزینه برای تنظیمات در سمت راست روبرو خواهیم بود، این شبیه ساز ورودی‌های لمسی و حرکتی را به کمک صفحه کلید، موس یا گیم پد ایجاد می‌کند.

این شبیه ساز فروشگاه گوگل پلی را به صورت نصب پیش فرض ارائه می‌کند. قابلیت بارگیری فایل‌های APK از طریق اینترنت نیز وجود دارد و به عنوان مثال می‌توانید بازی‌ها را از سایت یا فروشگاهی غیر از گوگل پلی دریافت و نصب کنید. اعلان‌ها نیز از طریق سیستم اعلان ویندوز ۱۰ نمایش داده می‌شوند.

در اولین نصب پس از دانلود، مراقب باشید که نصب اختیاری مرورگر و نرم افزار ضد تروجان را قبول نکنید. MEmu همچنین بدون برنامه‌های غیرکاربردی نصب می‌شود.

در این برنامه OpenGL ES تنها تا نسخه ES 3.0 پشتیبانی شده و عناوین مدرن‌تر بر اساس ES 3.1 یا حتی Vulkan را شامل نمی‌شود.

دانلود MEmu Play

با BlueStacks بازی‌های اندرویدی را به رایانه خود بیاورید

اخرین مورد شبیه ساز قبلی برای BlueStacks نیز صادق است و OpenGL Es 3.0 اخرین نسخه پشتیبانی شده خواهد بود. با این حال، BlueStacks دوام بیشتری از دیگر شبیه سازهای مستقل اندروید دارد. این برنامه به گونه‌ای با سیستم ویندوز شما ادغام می‌شود که می‌توانید به طور مستقیم بازی‌ها را از طریق یک میانبر دسکتاپ اجرا کنید. بنابراین مشکل دست و پنجه نرم کردن با رابط کاربری اندروید در دسکتاپ را نخواهید داشت.

BlueStacks از سال ۲۰۱۱ تا کنون وجود داشته است و توسعه دهندگان در این مدت تجربه بسیار زیادی در زمینه ارائه تجربه اندروید در رایانه‌های شخصی به دست آورده‌اند. شما می‌توانید بازی‌های مختلف موبایلی مانند کلش آف کلنز را به کمک این برنامه به راحتی در سیستم ویندوزی خود اجرا کنید.

دانلود BlueStacks

مرگ Remix OS و آغاز جانشینی Phoenix OS

سیستم عامل مستقل اجرایی Remix OS کنار گذاشته شده و Phoenix جای آن را گرفته است. متأسفانه، جانشین آن نیز هنوز از همان مشکلات رنج می‌برد: تمام دستگاه‌ها این برنامه را اجرا نمی‌کنند و در صورت اجرا نیز دارای فقدان پشتیبانی سخت افزاری هستند. تجربه کاربری این شبیه ساز جالب است اما سیستم عامل اندروید (۷٫۱) در رایانه‌های سال ۲۰۱۹ کار نخواهد کرد.

دانلود Phoneix OS

مانند Remix، فونیکس نیز بر پایه پروژه اندروید متن باز x86 است و بر این اساس شاهد ارائه نسخه اندروید ۸٫۱ نوقا برای دانلود در ماه ژانویه ۲۰۱۹ بوده‌ایم. این نسخه نوید دهنده پشتیبانی واقعی اما آزمایشی از Vulkan است، حداقل برای تراشه‌های گرافیکی AMD.

دانلود Android-x86

گورستان رو به رشد شبیه سازها

AMIDuOS یک شبیه ساز اندرویدی شناخته شده بود اما پس از چند ماه عدم فعالیت، تصمیم به اتمام دادن به پلاگین آن گرفته شد. این پروژه به مدت طولانی به‌روز نشده است و در زمینه عملکرد نیز نمی‌تواند همپای BlueStacks و یا AnDy باشد.

AnDy توانسته به اندروید نوقا برسد. این شبیه ساز اندروید رایگان تقریبا از ویژگی‌های مشابه‌ با BlueStacks برخوردار است. با این حال از سال ۲۰۱۶، حداقل در بخش بازاریابی محصول شاهد توقف بوده‌ایم. هرچند این نرم افزار هنوز به‌روزرسانی‌هایی را دریافت می‌کند اما به نظر این پروژه دیگر رها شده است.

دانلود AnDy

شبیه سازهای اندرویدی برای حرفه‌ای‌ها

راه حل‌های دیگری مانند AnBox، Shashlik یا ARChon نیز وجود دارد. با این حال،نصب آن‌ها پیچیده‌تر بوده و برای ارائه خدمت به یک هدف کاملا متفاوت نسبت به شبیه سازهایی مانند BlueStacks طراحی شده‌اند.

حرفه‌ای‌ها نیز ترجیح می‌دهند که از Android Studio Emulator استفاده کنند. اگرچه این تنها مدلی است که نسخه فعلی اندروید را ارائه می‌دهد، اما به صورت کامل بهینه نشده و دارای سهولت در استفاده نمی‌باشد.

جمع بندی

BlueStacks به ویژه در رایانه های ویندوزی به خوبی خود را اثبات کرده و به درستی توسط بسیاری به عنوان مترادف برای شبیه ساز اندروید در نظر گرفته می‌شود. این برنامه سازگاری ایده آل، سهولت استفاده و قابلیت اطمینان و عملکردی سطح بالا را به ارمغان می‌آورد.

[divider][/divider]

شما از کدام شبیه ساز استفاده می‌کنید و آیا برنامه‌های اندرویدی شما به خوبی در رایانه اجرا می‌شود؟ تجربیات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید