تکنولوژی صفحه نمایشهای تاشو مطمئناً داغترین خبر سال ۲۰۱۹ میباشد و در این بین شرکتهای مختلف درصدد این هستند تا ترند جذاب سال جاری میلادی را از دست ندهند. البته در حالی که فناوری محدودیتهای خاص خود را دارد ولی این دستگاههای جذاب به زودی معرفی خواهند شد و احتمال زیاد به سرعت راه خود را به بازار پیدا خواهند کرد.
در کنگره جهانی موبایل امسال موسوم به MWC 2019، کمپانیهای مختلفی از جمله سامسونگ، شیائومی، الجی و هوآوی میخواهند در مورد گوشیهای تاشو صحبت کنند. حتی گفته میشود برخی از آنها قصد دارند دستگاه تاشو خود را معرفی نمایند. شاید به این نکته پی برده باشید که اسم اپل در میان کمپانیهای نامبرده دیده نمیشود. واقعیت آن است که مالک iOS در حال بررسی شرایط است تا بتواند با روشی متفاوت، از اولین دستگاه تاشو خود در سال ۲۰۲۰ رونمایی کند.
با توجه به اینکه شرکتهای مختلف ترجیح دادهاند محصولات تاشو خود را یا به داخل یا به بیرون تا کنند، اپل قصد راهکار دیگری را برگزیند. یک پتنت منتشر شده این موضوع را تأیید میکند که کاربران قادر خواهند بود گوشی، تبلت یا هر دستگاه تاشویی که اپل میسازد را به هر شکلی که میخواهند، تا کنند. مطمئناً استفاده از چنین سازههایی، نیازمند قطعات مکانیکی محکم و باکیفیتی است.
برخی از این پتنتها شکل سادهای دارند به طوری که فقط کافی است کنارههای آنها را گرفته و لولاها را ببندیم تا دستگاه بسته شود. سؤالی که پیش میآید این است؛ بقیه صفحه نمایش پس از بسته شدن کامل دستگاه کجا قرار میگیرد؟ دو تصویر اول طراحی بسیار رؤیاپردازانهای را نشان میدهند زیرا با تکنولوژی فعلی، دستگاههای تاشو نمیتوانند آنقدر تا شوند که هر زاویه و ضلع روی یکدیگر قرار گیرد.
راهکاری که در اینجا به نظر میرسد کاربردی باشد، تصویر بالا میباشد. شاید فکر کنید این دستگاه شباهت زیادی به دستگاههای سرفیس مایکروسافت دارد ولی در واقع بعید است که اپل از پتنت مایکروسافت تقلید کرده باشد چرا که اصلاً نیازی نخواهد بود تا یک دستگاه تاشو را اینقدر با زحمت زیاد ببندیم.
ایده دیگر، پیچاندن باقیمانده دستگاه دور قاب بیرونی آن است. به نظر میرسد این راهکار همانی باشد که اکثر تولیدکنندگان در همان ابتدا رؤیای ساخت آن را در ذهن دارند و بعضاً تا برخی مراحل تولیدش هم پیش میروند ولی هیچوقت به مرحله پایانی ساخت نمیرسد.
با این وجود، چنانچه قرار است شاهد این نوع طراحی باشیم، باید انتظار حضور لولاها را بکشیم.
حال اگر اپل بخواهد از لولا بهره ببرد، ممکن است ضخامت دستگاه تاشو بیشتر شده و طبیعتاً انعطاف گوشی یا تبلت هم افزایش خواهد یافت. در اینجا، کمپانی سازنده باید مواد اولیه و نوع خمیدگی محصولش را انتخاب کند.
اصلاً چه کسی گفته که دو طرف یک گوشی تاشو باید با هم مساوی باشد؟؟؟ پتنتهای منتشر شده از اپل نشان میدهند که این کمپانی قصد دارد محصولی بسازد که کاربران بتوانند همه پنل را مانند غلطک بپیچانند و در مواقعی که میخواهند، آن را باز کرده و همچون تبلت مورد استفاده قرار دهند.
بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که اپل خود را به تولید دستگاه تاشو با دو صفحه نمایش محدود نکرده چرا که برخی از پتنتها بیانگر سه نمایشگر میباشند.
اگر این ایدههای ارائه شده در پتنت به واقعیت تبدیل شوند، ممکن است در آینده ترندی شوند که دیگر کمپانیها هنوز آن را به انجام نرساندهاند ولی اپل آنها را تولید کرده بنابراین این احتمال وجود دارد که آیپدها و مکبوکهای آتی از این نوع شیوه طراحی بهره ببرند.
به هر حال، چه علاقهمندان به تکنولوژی دوست دارند یا دوست ندارند، باید دوران گوشیهای تک صفحه نمایشی را رو به اتمام بدانیم.
نظرات