بررسی تخصصی لپ‌تاپ Lenovo Yoga C630 - تکفارس 

بررسی تخصصی لپ‌تاپ Lenovo Yoga C630

بررسی تخصصی لپ‌تاپ Lenovo Yoga C630 - تکفارس 

شاید بتوانیم لپ‌تاپ Yoga C630 شرکت لنوو را بهترین رایانه‌ای بدانیم که با پردازنده ARM همراه است زیرا تقریباً انتظارات افراد از یک کامپیوتر همراه را برآورده می‌کند. تنها دو لپ‌تاپ در بازار وجود دارد که از جدیدترین تراشه شرکت کووالکوم یعنی اسنپدراگون ۸۵۰ استفاده می‌کنند که یکی محصول مورد بحث ماست و دیگر گلکسی بوک ۲ سامسونگ می‌باشد.

واقعیت آن است که گلکسی بوک ۲ با نمایشگر Super AMOLED و با کیفیت خود، لپ‌تاپ دوست‌داشتنی بود و حالا باید ببینیم آیا Yoga C630 شرکت که لنوو که از تراشه مشابه محصول سامسونگ استفاده می‌کند هم کارایی بالایی دارد یا خیر. با تکفارس همراه باشید.

یکی از نکات کلیدی Yoga C630، رم ۸ گیگی است که بار انجام دادن بسیاری از فعالیت‌های این لپ‌تاپ را به دوش می‌کشد. شاید از خود بپرسید که چرا این دستگاه را با لپ‌تاپ‌های دارای اسنپدراگون ۸۳۵ مقایسه نمی‌کنیم که ما هم در جواب باید بگوییم آن رایانه‌های همراه عملکرد چندان خوبی ندارند. خودِ کمپانی کووالکوم هم می‌داند که نتوانسته تراشه‌هایش را به خوبی در لپ‌تاپ‌ها جای دهد که البته طبیعی هم می‌باشد زیرا هنوز در ابتدای این مسیر است و باید ببینیم در آینده چگونه عمل خواهد کرد.

مشخصات فنی لپ‌تاپ Yoga C630 شرکت لنوو

تراشهکووالکوم اسنپدراگون ۸۵۰
GPUAdreno 630
صفحه نمایش۱۳٫۳ اینچی

FHD IPS

دارای ۳۰۰ واحد روشنایی

رزولوشن صفحه نمایش۱۲۸۰*۱۹۲۰ پیکسل
بدنه۱۲٫۹۵ تا ۱۲٫۵* ۲۱۶٫۴*۳۰۶٫۸ میلی‌متر
وزن۱۲۰۰ گرم
رم۸GB LPDDR4X (متصل)
حافظه داخلی۱۲۸ گیگابایت و UFS 2.1
باتری۶۰ وات با ۲۵ ساعت دوام
درگاه‌ها·      ۲ عدد USB-C نسل ۱ (یک پورت برای انتقال قدرت)

·      ۱ عدد پورت نانو سیمکارت

·      ۱ عدد پورت جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری

Windows Hellosسنسور اسکنر اثر انگشت
مواد سازندهبدنه صفحه نمایش: آلومینیوم

زیر لپ‌تاپ: آلومینیوم یا منیزیم

سیستم عاملویندوز ۱۰ هوم در حالت S
قیمتحدود ۹۴۰ دلار

در نظر داشته باشید که قیمت معرفی شده، در سایت رسمی شرکت لنوو مشاهده شده هرچند انتظار می‌رود در آینده این دستگاه با هزینه کم‌تری به فروش برسد زیرا کووالکوم به تازگی از تراشه اسنپدراگون ۸cx رونمایی کرده و می‌خواهد دستگاه‌های دارای اسنپدراگون ۸۵۰ را محصولاتی میان‌رده بداند بنابراین این احتمال وجود دارد قیمت لپ‌تاپ‌های دارای اسنپدراگون ۸۵۰ به ۵۰۰ دلار برسد.

نسخه دارای ۴ گیگ رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی Yoga C630 860 دلار، نسخه مورد بحث ما ۹۴۰ دلار و نسخه دیگر که مشخصات فنی مشابهی با دستگاه این مقاله دارد ولی حافظه داخلی آن ۲۵۶ گیگابایت می‌باشد، با قیمت ۱۰۰۰ دلار به فروش خواهد رسید.

نرم‌افزارها

وقتی صحبت از ویندوز با پردازنده ARM و اسنپدراگون می‌شود، یک موضوع مهم که باید حتماً به آن بپردازیم، مبحث نرم‌افزارهاست. این رایانه‌ها می‌توانند اپلیکیشن‌های ۳۲ بیتی را به وسیله تقلید اجرا کنند بنابراین خودشان توانایی اجرای اپلیکیشن‌های ARM و ARM64 را دارند. تنها کاری که نمی‌توانند انجام دهند، اجرای نرم‌افزارهای ۶۴ بیتی است.

لپ‌تاپ Yoga C630 شرکت لنوو، دارای سیستم عامل ویندوز ۱۰ هوم در حالت S است و این یعنی تنها می‌توانیم نرم‌افزارهای مایکروسافت استور را روی آن نصب کنیم. اکثر اپلیکیشن‌های UWP از ARM اختصاصی بهره می‌برند تا بتوانند از طریق شبیه‌سازی، نرم‌افزارهای ۳۲ بیتی را اجرا نمایند. این را نیز اضافه کنیم که برنامه‌هایی نظیر Photoshop Elements تنها ۶۴ بیتی است و امکان نصب آن روی Yoga C630 وجود ندارد.

سوئیچ کردن از حالت S و ارتقا به ویندوز ۱۰ هوم رایگان است بنابراین این احتمال وجود دارد که Yoga C630 بتواند همه نرم‌افزارهایی که شما می‌خواهید را اجرا نماید. حالا سؤالی که به وجود می‌آید این است که اگر این لپ‌تاپ توانایی باز کردن همه اپلیکیشن‌ها را دارد، تکلیف مرورگرها چه می‌شود زیرا مایکروسافت اج روی لپ‌تاپ‌های دارای تراشه ARM اجرا می‌گردد ولی کروم و فایرفاکس این‌چنین نیستند به طوری که کدهای مربوطه را تعمیم می‌دهند و همین دلیلی است برای اینکه نتوانند به خوبی انتظارات را برآورده کنند.

کووالکوم ماه گذشته گزارش داد که کرومیوم و فایرفاکس توسط ARM64 پشتیبانی می‌شوند ولی به نظر می‌رسد چنین اتفاقی قرار نیست به این زودی‌ها رخ دهد.

طراحی

از هر نظری که حساب می‌کنیم، می‌بینیم که لپ‌تاپ Yoga C630 شرکت لنوو دارای طراحی معمولی است بنابراین نمی‌توانیم نکته خاصی در مورد آن بیان کنیم ولی به هر حال باید به برخی ویژگی‌هایش اشاره نماییم تا شما از نظر طراحی، این دستگاه را بهتر بشناسید. همان‌طور که گفتیم، بدنه این لپ‌تاپ از جنس آلومینیوم و منیزیم بوده و تنها در یک رنگ خاکستری آهنی تولید شده است.

در گوشه بالا سمت چپ درب لپ‌تاپ، لوگو Yoga به چشم می‌خورد که لنوو مکان مناسبی برای این کار انتخاب کرده است. البته به خاطر برخی تغییرات، می‌توانیم مدعی باشیم که کمپانی چینی این برند را عوض کرده است. برای مثال، Yoga دیگر به معنای تبدیل شونده نیست و به همین دلیل از حرف انگلیسی C در مدل این دستگاه استفاده شده است.

یکی از نقاط ضعف Yoga C630 که بیشتر به چشم می‌آید، در بخش پورت‌ها می‌باشد. در سمت چپ، یک درگاه USB 3.1 نسل ۱ از نوع Type-C و پورت نانو سیمکارت وجود دارد. در سمت راست اما، یک USB 3.1 Type-C نسل ۱ در کنار دکمه پاور و جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری کار گذاشته شده است.

متأسفانه همچون اکثر دستگاه‌های دارای پردازنده اسنپدراگون، پورت تاندربولت ۳ در Yoga C630 نیز به چشم نمی‌خورد زیرا به صورت مستقیم توسط خودِ تراشه پشتیبانی نمی‌شود.

دو لولا وظیفه متصل کردن صفحه نمایش به بدنه را بر عهده دارند. از داخل، لولای سمت چپ مزین به لوگو لنوو می‌باشد. در سمت راست و چپ کیبورد، اسپیکرهای دوگانه کار گذاشته شده که یک ویژگی فوق‌العاده برای این دستگاه به حساب می‌آید. صدای پخش شده توسط این قطعات، کیفیت بسیار عالی دارد هرچند در حالتی که از این رایانه به عنوان تبلت استفاده می‌کنید، صدا به سمت بیرون پخش می‌شود.

در گوشه سمت راست صفحه کلید، یک سنسور اسکنر اثر انگشت برای بهره‌مندی از تکنولوژی Windows Hello جای‌گیری کرده است. متأسفانه هیچ دوربین IR برای تشخیص چهره وجود ندارد؛ ویژگی که در نخستین لپ‌تاپ اسنپدراگون لنوو یعنی Miix 630 کار گذاشته شده بود. ترجیح بسیاری از افراد، امکان تشخیص چهره توسط Windows Hello در لپ‌تاپ‌ها می‌باشد چرا که وقتی جلوی این دستگاه‌ها می نشینیم، قفل صفحه نمایش سریع‌تر باز شود.

صفحه نمایش

لنوو Yoga C630 از یک نمایشگر ۱۳٫۳ اینچی لمسی و ۱۰۸۰p بهره می‌برد که از برخی جهات خوب و از برخی جهات ضعیف است. صفحه نمایش این دستگاه بسیار شفاف، رنگ‌ها دقیق و بدون کشیدگی نور است. ضمن اینکه حاشیه‌های باریک در کنار و نوار مشکی نسبتاً ضخیم در بالا، سبب لذت‌بخش بودن کار با این رایانه می‌شود چرا که به نظر نمی‌رسید چنین چیزی را در یک لپ‌تاپ میان‌رده شاهد باشیم.

سه چیز در مورد صفحه نمایش Yoga C630 وجود دارد که بهتر بود استفاده نمی‌شد؛ یکی اینکه بیش از حد نورانی است که سبب می‌گردد زیر نور آفتاب نتوانیم بهتر با این دستگاه کار کنیم. دوم، مشکل اتصال سلولی ویندوز در ARM می‌باشد.

سوم، قابلیت لمس صفحه نمایش است که حس چندان خوبی به کاربر القا نمی‌کند زیرا کار کردن با قلم، آن راحتی که انتظار می‌رفت را ندارد. با چنین دستگاه‌هایی، اکثر افراد سعی می‌کنند یادداشت‌های خود را بنویسند ولی بعید است بتوانند با Yoga C630 شرکت لنوو به این هدف خود برسند. بد نیست به این نکته نیز اشاره کنیم که هیچ قلمی در جعبه این لپ‌تاپ وجود ندارد بنابراین باید هزینه خرید آن را به صورت جداگانه متقبل شوید. به طور کلی، اگر عادت به استفاده از قلم ندارید، صفحه نمایش Yoga C630 گزینه مطلوبی است.

کیبورد و ترک‌پد

بدون شک، کیبورد و ترک‌پد، از جمله موارد تأثیرگذار در خرید لپ‌تاپ‌ها به حساب می‌آیند که خوش‌بختانه این دو گزینه در Yoga C630 کیفیت بالایی دارند.

وقتی با این لپ‌تاپ شروع به تایپ کردن می‌کنید، اصلاً صدای دکمه‌های آن را نمی‌شنوید زیرا یکی از ساکت‌ترین کیبوردهای موجود در بازار روی Yoga C630 به کار رفته است.

ترک‌پد که می‌توانیم روی آن کلیک کنیم هم اندازه بزرگی دارد؛ با این تفاسیر، تجربه کار کردن با کیبورد و ترک‌پد این محصول لنوو را هیچ‌وقت از دست ندهید.

اما از همه مهم‌تر این است که اکثر لپ‌تاپ‌های دارای سیستم عامل ویندوز و پردازنده ARM به عنوان تبلت معرفی می‌شوند که امکان اتصال کیبورد به آنها وجود دارد. البته به نظر نمی‌رسد چنین چیزی زیاد به مذاق افراد خوش بیاید چرا که اگر قرار است کسی از یک لپ‌تاپ به عنوان تبلت استفاده کند، خب همان اول سراغ گوشی‌های بزرگ‌تر و بعضاً فبلت‌ها می‌رود تا اینکه بخواهد پول خود را صرف خرید دستگاه‌هایی نماید که صفحه کلید آنها جدا می‌شود.

همیشه متصل و همیشه روشن

مهم‌ترین چیزهایی که سبب بالا رفتن ارزش ویندوز با پردازنده ARM می‌شود، افزایش دوام باتری، اتصال همیشگی و روشن بودن دائمی می‌باشد. در قسمتی دیگر در مورد باتری صحبت می‌کنیم ولی حالا قصد داریم جزئیات بیشتری از دو مورد دیگر بگوییم.

اتصال همیشگی یعنی اینکه محصول مورد بحث دارای قدرت اتصال LTE 4G است. مودم این لپ‌تاپ اسنپدراگون X20 می‌باشد که درون تراشه قرار دارد بنابراین توانایی پشتیبانی از سرعتی برابر با ۱٫۲ گیگابایت بر ثانیه را دارد که البته بعید است ارائه‌دهندگان سرویس اینترنت بتوانند چنین سرعتی را در اختیار مشتریان قرار دهند. این نکته را نیز بد نیست بدانید که رایانه‌های دارای پردازنده اینتل که مجهز به اتصال سلولی می‌باشند، در بازار وجود دارند هرچند اتصال به اینترنت برای چنین دستگاه‌هایی اولویت چندانی ندارد.

از زمانی که کووالکوم مودم‌های LTE را درون تراشه‌ها قرار داده است، هر ویندوز دارای پردازنده ARM، یک رایانه دائماً متصل به اینترنت به حساب آمده است که ویژگی بسیار مهمی به حساب می‌آید. ضمن اینکه هر کدام از این کامپیوترها دارای اتصال سلولی نیز هستند.

البته هستند کسانی که این ویژگی را نمی‌پذیرند زیرا چنین چیزی یعنی امکان اتصال به وای‌فای‌های عمومی در اکثر جاها و اتصال به هات‌اسپات گوشی فراهم است. آن افرادی که نسبت به این قابلیت واکنش منفی دارند، احتمالاً نمی‌دانند که LTE 4G نسبت به وای‌فای عمومی از امنیت به مراتب بیشتری برخوردار است.

اکثر وای‌فای‌های عمومی دارای صفحه‌ای هستند که از افراد می‌خواهند وارد حساب کاربری خود شوند؛ حال فرقی نمی‌کند قصد دارند به اینترنت عمومی فرودگاه وصل شوند یا راه‌آهن و هتل. مطمئناً چنین چیزهایی آن‌قدر که فکر می‌کنیم آزار دهنده نیستند ولی باز هم بهترین آپشن همانی است که گفتیم. با Yoga C630، فقط کافی است رایانه خود را روشن کرده و سپس به خاطر اتصال دائمی به اینترنت، از آن لذت ببرید.

بهتر است تولیدکنندگان لپ‌تاپ و رایانه در سال ۲۰۱۹ این نکته را مد نظر قرار دهند که محصولاتشان همیشه به اینترنت وصل باشند.

مایکروسافت و کووالکوم چنین قابلیتی را Always on یا همیشه روشن می‌نامند. بر خلاف اسم این ویژگی، کاربران می‌توانند آن را خاموش نمایند بنابراین دلیل نام‌گذاری آن، این است که وقتی افراد رایانه‌شان را روشن می‌کنند، به اینترنت متصل است.

Always on همیشه در کامپیوترهای ویندوزی دارای پردازنده اینتل وجود ندارد که همین می‌تواند نقطه ضعفی به حساب بیاید. برای مثال، برخی اوقات ممکن است چنین رایانه‌هایی را باز کنید، دکمه پاور را بزنید، نور صفحه کلید روشن شود ولی برای صفحه نمایش اتفاقی رخ ندهد. دوباره دکمه پاور را می‌زنید تا نمایشگر روشن شود ولی پیش از اینکه صفحه نمایش روشن گردد، کار از کار گذشته چرا که شما دوباره لپ‌تاپ را در حالت اسلیپ گذاشته‌اید.

حتماً تا کنون چنین اتفاقی برای شما رخ داده است. البته نباید از این بابت در دستگاه‌های دارای پردازنده اسنپدراگون نگران باشید چرا که هم‌چون گوشی‌های هوشمند، وقتی دکمه پاور را زدید، صفحه نمایش روشن خواهد شد.

عملکرد و دوام باتری

خیلی بهتر می‌بود که وقتی در مورد ظرفیت باتری سخن می‌گفتیم که فایرفاکس و گوگل کروم برای لپ‌تاپ‌های دارای پردازنده ARM در دسترس بودند ولی خب چنین چیزی رخ نداده است.

با این حساب، این اتفاق بزرگ‌ترین نقطه ضعف ویندوز با تراشه ARM به شمار می‌رود. مطمئناً هستند کسانی که از مرورگر کروم نه فقط برای سرچ کردن، بلکه برای کار کردن استفاده می‌کنند. تأثیر این نرم‌افزار روی عملکرد لپ‌تاپ‌ها انکارنشدنی است ولی حداقل خبر خوبی که می‌توانیم بدهیم، کارآمد بودن این مرورگر می‌باشد.

در مورد دیگر نرم‌افزارها نیز بگوییم که به خوبی اجرا می‌شوند. البته اپلیکیشن‌های Adobe Creative Cloud تنها ۶۴ بیتی هستند بنابراین آنها هنوز آزمایش نشده‌اند. خوش‌بختانه شرکت Adobe سعی کرده تا حدودی نرم‌افزارهایش را با رایانه‌های دارای پردازنده ARM انطباق دهد هرچند بعید است به این زودی‌ها این اتفاق عملی شود. بد نیست اشاره کنیم که نرم‌افزارهای Acrobat، فتوشاپ و Illustrator احتمالاً زودتر از سایر اپلیکیشن‌ها برای این نوع کامپیوترها آماده خواهند شد. به گیمرها نیز باید بگوییم که نمی‌توانند بازی‌های AAA را اجرا کنند.

واقعیت آن است که لپ‌تاپ Yoga C630 شرکت لنوو بیشتر برای نرم‌افزارهای اداری مانند آفیس مایکروسافت ساخته شده است. البته همان‌طور که اشاره کردیم، مشکل اصلی این رایانه، با مرورگرهاست که بعید است مشکلی برای کاربران به وجود بیاورد زیرا وقتی اپلیکیشن‌های سازگار با تراشه‌های ARM عرضه شوند، که مطمئناً این اتفاق رخ خواهد داد، دیگر مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت.

دوام باتری این دستگاه هم از نقاط قوت آن به حساب می‌آید. خودِ لنوو وعده دوام ۲۵ ساعتی را داده است که البته از لپ‌تاپ‌های دارای ویندوز مبتنی بر ARM چنین چیزی هم انتظار می‌رفت. این نکته را هم بدانید بد نیست، برای مثال، شما یک روز کاری کامل از این دستگاه استفاده می‌کنید و جالب آن است که هنوز ۵۰ درصد ظرفیت باتری باقی مانده است بنابراین زحمت بردن شارژر با خود را نخواهید کشید. البته وقتی دوستانتان از شما سؤال می‌کنند که چه نوع شارژری با خودتان دارید، مطمئناً آنها را با پاسخ منفی خود ناامید خواهید کرد!!!.

دلایل زیادی وجود دارد که چرا اسنپدراگون ۸۵۰ دوام باتری خوبی دارد. یکی از آنها این است که تراشه مذکور، بسیار اقتصادی عمل می‌کند و از سازه RISC بهره می‌برد. به علاوه، عملکرد و استفاده از انرژی هم برای کارهای مختلف روی دوش یک هسته نمی‌ماند و در بین هسته‌های مختلف تقسیم می‌شود. هسته‌های پرقدرتی برای برنامه‌های سنگین وجود دارد که همین می‌تواند از دلایل کاهش ظرفیت باتری در مواقع استندبای Yoga C630 باشد.

علت دیگر، ویندوز ۱۰ هوم در حالت S است که سبب کاهش مصرف باتری به اندازه ۱۵ درصد می‌شود. لازم به ذکر است که با ارتقا این سیستم عامل به ویندوز ۱۰ هوم، دیگر نمی‌توانید از ۱۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف باتری بهره‌مند شوید. این نکته را نیز اضافه کنیم که چنان‌چه از اپلیکیشن‌های استور مایکروسافت استفاده کردید، ذخیره‌سازی انرژی باتری قطعی است.

همچنین بد نیست یادآور شویم که به نظر نمی‌رسد پس از آپدیت، راهی وجود داشته باشد که دوباره به حالت S ویندوز ۱۰ هوم برگردید. حتی خودِ مایکروسافت هم ARM64 را در ابزار ویندوز ۱۰ مدیا Creation قرار نداده است.

خلاصه

به طور کلی، لپ‌تاپ Yoga C630 شرکت لنوو دوست‌داشتنی است ولی امکان دارد افراد بسیاری به خاطر قیمت حدود ۹۴۰ دلاری، سراغ آن نروند. اما آن کسانی که به رایانه‌های ویندوزی دارای پردازنده ARM باور دارند، مطمئناً از عرضه این دستگاه خوشحال خواهند شد؛ به خصوص آن‌که می‌توانند از آن هم به عنوان تبلت استفاده کنند و هم به عنوان لپ‌تاپ. ضمن اینکه اینترنت LTE 4G نیز دلیل دیگری بر برتری این لپ‌تاپ می‌باشد. همچنین، وقتی می‌شنویم که کیبورد Yoga C630 کیفیت بالایی دارد، بعید است در خرید آن شک کنیم.

البته قیمت این محصول لنوو به طرز عجیبی بالاست مخصوصاً وقتی می‌بینیم حافظه داخلی آن ۱۲۸ گیگابایت می‌باشد در حالی که می‌توانیم با پرداخت همین هزینه، صاحب رایانه ویندوزی دارای پردازنده اینتل شویم که البته طبیعی است این سیستم عامل همه مزیت‌های گفته شده پلتفرم Chrome OS را ندارد. به هر حال، عملکرد ویندوز با تراشه ARM بسیار بهتر بوده و قیمت تقریباً ۷۰۰ دلاری هم برای این دستگاه نسبتاً منطقی است.

کووالکوم اخیراً اسنپدراگون ۸cx را معرفی کرده که می‌تواند با سری Core i5 اینتل رقابت کند. این تراشه احتمالاً سبب کاهش قیمت رایانه‌های دارای اسنپدراگون ۸۵۰ خواهد شد. در پایان اشاره کنیم که از خرید Yoga C630 شرکت لنوو پشیمان نخواهید شد؛ به خصوص اگر دوام باتری و اتصال برایتان اهمیت دارد. پیشنهاد ما این است که ابتدا قیمت‌های این لپ‌تاپ را با یک‌دیگر مقایسه کرده و سپس اقدام به خرید نمایید زیرا به خاطر مشخصات فنی، ممکن است هر فروشنده‌ای رقم متفاوتی بگوید.

آیا سابقه کار کردن با رایانه دارای پردازنده ARM را داشته‌اید؟ لپ‌تاپ Yoga C630 شرکت لنوو را چگونه دستگاهی ارزیابی می‌کنید؟ نظر خود را با دیگران در قسمت انتهای خبر به اشتراک بگذارید.

اگر چنان‌چه می‌خواهید بررسی تخصصی محصولی را مطالعه نمایید ولی آن را در سایت تکفارس پیدا نمی‌کنید، مدل آن را کامنت کرده تا در اسرع وقت، نقد و بررسی آن توسط تیم تحریریه ما آماده شود.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید