چه صاحب یک تلفن هوشمند سامسونگ باشید، چه گوگل یا هوآوی، سیستم عامل اندروید این تلفنها تعداد زیادی گزینه دسترسی مخفی دارد که استفاده از آنها نه تنها راحت بلکه بسیار سودمند نیز میباشد. در این مقاله با ۵ عدد از آنها آشنا میشویم.
این گزینههای دسترسی به شکلهای متفاوتی در نسخههای مختلف اندروید وجود دارند. اما بعضی از ویژگیهای پایه هستند که شما در تمام نسخهها آنها را پیدا میکنید، مثل TalkBack، زیرنویس، قابلیت تغییر زمان لمس و نگهداشتن انگشت بر روی تلفن. اما باز هم قابلیتهای بیشتری وجود دارند. بعضی از آنها مانند استفاده از فلاش LED به عنوان هشدار دهنده جالب هستند. پس نگاهی به بخش دسترسیهای دستگاه خود بیندازید و ببینید که از چه چیزهایی میتوانید استفاده کنید، در اینجا ۵ قابلیت که به نظر ما از بقیه مفیدتر بودند را به شما معرفی میکنیم.
[divider][/divider]
۱٫ بزرگنمایی
قابلیت بزرگنمایی به شما اجازه میدهد تا با سه بار ضربه زدن بر روی صفحه نمایش روی آن زوم کنید. به همین شکل نیز میتوان آن را غیر فعال کرد. اگر انگشت خود را روی صفحه نگهدارید میتوانید به صورت موقت روی صفحه زوم و به اطراف حرکت کنید، با رها کردن انگشت نیز نمایشگر به حالت اول باز میگردد. وقتی که شروع به استفاده کردن از آن کنید متوجه مفید بودن آن میشوید. استفاده از این قابلیت برای کسانی که مشکل بینایی دارند به شدت پیشنهاد میشود.
[divider][/divider]
۲٫ تبدیل متن به صدا
این ویژگی احتمالا یکی از مشهورترین قابلیتهای دسترسی در تلفنهای اندروید است. شما ممکن است قبلا از آن استفاده کرده باشید. تنها کاری که باید بکنید این است که موتور تبدیل متن به صدای گوگل را در تلفن فعال و مجموعه زبان مورد نظر خود را دانلود کنید.
ما از این قابلیت برای مطالعه محتوایی استفاده میکنیم. به عنوان مثال هنگامی که مشغول آماده کردن غذا هستید، مقاله مورد نظرتان را انتخاب میکنید و اجازه دهید تا گوگل آن را برایتان بخواند.
[divider][/divider]
۳٫ وارونگر رنگها
دل شما هم برای زمانی که همه دستگاهها یک رابط کاربری با پس زمینه سیاه یا منوهای سفید و خاکستری داشتند تنگ شده است؟ باید بگوییم که حتی با کمترین میزان روشنایی نیز چشمان شما در شب آسیب میبینند. اگر یکی از این دو مورد یا هر دوی آنها برای شما صادق است، ما یک راهحل برایتان داریم. شما با رفتن به منوی دسترسیها و زدن تیک وارونگر رنگها (Invert colors) میتوانید یک منوی شبانه جدید برای تلفن همراه خودتان داشته باشید.
تعداد زیادی از تلفنهای هوشمند اندرویدی، گزینههای دیگری نیز در این بخش ارائه میدهند، مانند مد اصلاح کننده برای افرادی که کور رنگی دارند. مد تضاد بالا نیز یک مد مفید دیگر است، حتی اگر هیچ مشکل بینایی نداشته باشید.
[divider][/divider]
۴٫ TalkBack
این یک ویژگی شگفت انگیز است، مخصوصا اگر بینایی شما مشکل دارد. تا زمانی که تاچ گوشی شما اندکی کار کند حتی اگر صفحه شما مشکل داشته باشد، میتوانید از این قابلیت استفاده کنید. زمانی که این ویژگی را فعال کردید، اسم هر قسمتی از گوشی که آن را لمس یا فعال کنید بلند برای شما خوانده خواهد شد. تنظیمات زیادی در این بخش وجود دارد که ارزش وقت گذاشتن را دارند.
گزینه دیگری نیز در این بخش به چشم میخورد که در صورت انتخاب کردن آن، یک حباب کوچک در گوشه تلفن ظاهر میشود که با لمس آن، تلفن شروع میکند به خواندن همه متنهایی که روی صفحه گوشی قرار دارند.
[divider][/divider]
۵٫ کنترل های تعاملی
این کنترلها نیز در منوی دسترسیها پیدا میشوند. آنها به شما اجازه میدهند که قسمتهای مختلف تاچ تلفن خود را مدیریت کنید؛ از زمان بازخورد گرفته تا حرکات دست بر روی صفحه. اما جالب ترین بخش این تنظیمات این است که شما میتوانید قسمتی از صفحه را غیرفعال کنید تا نسبت به لمس کردن بازخوردی نشان ندهد.
[divider][/divider]
نگاهی به دستگاه اندرویدی خود بیاندازید و ببینید که آیا این تنظیمات را دارد یا خیر! دقت کنید که این تنظیمات در تلفنهای مختلف اسمهای مختلفی نیز دارند، به عنوان مثل کنترلهای تعاملی در برخی دستگاههای الجی، محدودههای کنترل لمسی نام دارند. پس کمی کاوش کردن در این قسمت نیاز است.
همانطور که در تصویر بالا میبینید در تلفنهای HTC قابلیتهایی برای کسانی که ناتوانی حرکتی دارند تحت عنوان کلید دسترسی قرار دارد.
ما نمیتوانیم تمام دسترسیها را به شما نشان دهیم چرا که تعداد آنها بسیار زیاد است اما مواردی که دیدید، گزینههایی هستند که ما از آنها استفاده میکنیم و برایمان مفید واقع شدهاند. به هر حال امیدواریم اشتیاق شما را به اندازهای تحریک کرده باشیم تا خودتان به این بخش بروید و آنها را امتحان کنید. بعضی از این ویژگیها واقعا عالی و مفید هستند، حالا چه به آنها نیاز داشته باشید چه نیاز نداشته باشید.
آیا شما هم از این قابلیتها استفاده میکنید؟ موارد مورد علاقه شما کداماند؟ در پایین، نظر خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات