طبق آمار رشد صعودی فیسبوک متوقف شده است - تکفارس 
طبق آمار رشد صعودی فیسبوک متوقف شده است - تکفارس 

طبق آمار رشد صعودی فیسبوک متوقف شده است

امیر مریخ
۱۱ آبان ۱۳۹۷ - 08:00
طبق آمار رشد صعودی فیسبوک متوقف شده است - تکفارس 

دوران رشد بی وقفه فیس بوک از مدت‌ها پیش به پایان رسیده است. اگر چه این شرکت در حال حاضر تا نقطه‌ی ورشکستی کامل کیلومترها فاصله دارد اما، رشد آن در ایالات متحده و کانادا و همچنین اروپا به طور کامل متوقف شده و به نظر می رسد گاهی نقاط زمانی نیز دچار کاهش شده است. در ادامه‌ی خبر با ما همراه باشید.

در گزارش سه ماهه سال ۲۰۱۸ این شرکت، شبکه اجتماعی فیسبوک تایید کرد که تعداد کاربران روزانه‌ی فعال در ایالات متحده و کانادا ۱۸۵ میلیون نفر ثابت باقی مانده است، این آمار در حالی است که تعداد کاربران اروپایی از ۲۷۹ میلیون نفر به ۲۷۸ میلیون نفر کاهش یافته است. این کاهش تعداد کاربران ممکن است نتیجه مستقیم مقررات حفظ حریم خصوصی اروپا، یعنی GDPR باشد، که در طی آن حتی پیش از آن که به طور رسمی در ماه مه اجراء شود، در بدو ورود موجب شد تا فیس بوک تعداد ۱ میلیون از کاربران فعال خود را به صورت ماهانهاز دست بدهد.

به طور کلی، این شرکت به لطف گسترش بین المللی که به آن دست یافته است، توانست با رشد ۹ درصدی سالانه، به تعداد کاربران فعال روزانه‌ی خود در مجموع ۱٫۴۷ میلیارد نفر اضافه کند. تعداد کل کاربران ماهانه فعال، از آن زمان تا حدود یک سال پیش به میزان ۱۰ درصد افزایش یافته و به تعداد ۲٫۲۷ میلیارد نفر رسیده است.

اما با وجود این، و این واقعیت که این شرکت همچنان به رشد کسب و کار خود در تبلیغات دیجیتال با نرخ بسیار شگفت انگیزی ادامه می‌دهد، نرخ رشد فیس بوک همچنان رو به کاهش است و هر سه ماهه تا سه ماهه و هر سال تا سال به افت خود ادامه می‌دهد. همچنین این شرکت دیگر در بازارهایی که بیشترین درآمد را به ازای  هر کاربر به دست می آورند دیگر رشد نمی کند و رشدش متوقف شده است، این مناطق شامل (شمال امریکا و اروپا می‌شود. بنابراین ترس از دست دادن کاربران و کمبود جذب کاربر جدید و همچنین کاهش اجباری تبلیغات که ناشی از اعمال قوانین جدید است، همه و همه باعث شده‌اند تا برخی منتقدان و تحلیلگران در مورد آینده‌ی این شرکت و شبکه‌ی اجتماعی اعلام نگرانی کنند.

فیس بوک می‌گوید که درآمد حاصل از ۳۳ درصد آگهی که به طور سالانه در این شبکه جریان دارد به بیش از ۱۳٫۷۳ میلیارد دلار رسیده است، که در مقایسه با تخمین‌های تحلیلگران وال استریت این میزان، رقم ناامید کننده‌ای در نظر گرفته می‌شود. سود سهام به ارزش ۱٫۷۶ دلار به ازای هر سهم، بیش از انتظارات تحلیلگران درخشیده بود و میزان بیشتری از تخمین‌های آن‌ها را به خود اختصاص داده بود. هر دو شاخص رشد ماهانه و روزانه فعال در زیر تخمین‌های Wall Street آمده است. با این حال، این شرکت حداقل یک کار درست انجام داد و آن کار هشدار دادن به سهام دارانش بود، او حوادث اخیر و دگرگونی‌های به وجود آمده و اتفاقتی که بر سر این شبکه آمده است را به طور واضح به سهام داران توضیح و آن‌ها را در جریان اتفاقات پیش رو قرار داده است. این هشدار‌ها به دنبال اعلام نگرانی پیشبینی کنندگان وال استریت بود، آن‌ها بعد از مشاهده‌ی بزرگترین افت سود سهامی کل تاریخ ایالات متخده، در مورد وضعیت سهام این شرکت در سه ماهه‌ی آینده اعلام نگرانی کرده بودند. پس به این ترتیب در نتیجه‌ی این اطلاع رسانی، قیمت سهام شرکت فیس بوک ساعاتی بعد از مبادلات، متعادل باقی ماند.

اما در حالی که عملکرد مالی کوتاه مدت فیس بوک همچنان این شرکت را صدر نشین بازار سیلیکون ولی کرده است، آینده این شرکت همچنان نگران کننده است و نمی‌توان به آن اطمینان داشت، مگر این که تغییرات قابل توجهی را که مدیرعامل این شرکت مارک زوکربرگ پیش بینی می‌کند، به وقوع بپیوندد. مارک زاکربرگ آینده‌ی فیس بوک را به طور مخصوص داستان محور در نظر می‌گیرد، این به آن معنا خواهد بود که پارسال پیام‌های عمومی یا خصوصی توسط کاربران بر روی پلتفرم فیس بوک و دیگر اپلیکیشن‌های پیامرسان شرکت فیس بوک که از اکوسیستم آن بهره‌ می‌برند، به چنین راهبردی چنگ زده و در جهت آن تغییر خواهند کرد. این شرکت به نوبه خود، پست‌های خبرگزاری‌های مختلف و امضاء‌ی آن‌ها را به زودی از طریق فیس بوک به نمایش در خواهد آورد و از طریق دیگر امکانات این شبکه‌ی اجتماعی، گروه ها، رویدادها و صفحات، از طریق فیس بوک دیده می‌شود.

زاکربرگ در طی یک تماس تلفنی در روز گذشته ابراز داشت:

به اشتراک گذاری عمومی همیشه برای ما بسیار مهم خواهد بود اما مردم می‌خواهند پیام‌ها و پست‌‌های خود را به طور خصوصی نیز به اشتراک بگذارند. افراد احساس راحتی بیشتری نسبت به خود دارند وقتی که می‌دانند محتوای آن‌ها تنها توسط یک گروه کوچک دیده می‌شود و زمانی که می‌دانند این اطلاعات و داده‌ها برای همیشه در دسترس نخواهد بود، احساس امنیتی بیشتری خواهند داشت.

اما برای انتقال این شبکه‌ی حال حاضر به یک محیط کاملا جدید که در آن فیس بوک استوری‌ها، ویدیو‌ها و اجتماعات مختلف را پرورش دهد ، این شرکت باید مانع از خروج کاربران شود و آن‌ها را تا آن زمان بتواند راضی نگه دارد. این کار با افزایش امنیت این شبکه، از بین رفتن نگرانی در مورد حفظ حریم خصوصی کاربران و پاکسازی این پلتفرم از اخبار جعلی، اراجیف و دیگر موارد که به طور ناخواسته دست به دست می‌شود و در این شبکه به جریان درمی‌آید، تضمین خواهد شد.

در طول دو سال گذشته، فیس بوک چندین افشاء اطلاعات محرمانه  و رسوائی امنیتی‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است، به عوان مثال یکی از بمب‌های خبری در ماه مارس منفجر شد که بیشترین تأثیر را در تحولات کمبریج آنالیتیکا ایفا کرده و اخیرا این شبکه را در معرض نقص امنیتی گسترده قرار داده است. این شبکه موجب این شد که به هکرها اجازه داده شود اطلاعات ورود به سیستم را سرقت کنند و ده ها میلیون کاربر این شبکه را تحت تاثیر قرار دهند. این شبکه همچنین از زمان انتخابات سال ۲۰۱۶ ایالات متحده،  به عنوان ترویج دهنده‌ی تئوری‌های توطئه، اخبار جعلی و تبلیغاتی، و همچنین یک جاسوسی و درز اطلاعات جاسوسی شده برای دولت‌های خارجی تبدیل شده است که برخی از آن‌ها، مانند روسیه، کمپین‌های نفوذ گسترده را برای ایجاد هرج و مرج در میان رای دهندگان آمریکایی به وجود آورد.

در حالی که این اختلافات واقعا بر اعداد و ارقام و درآمد فیس بوک تأثیر آنچنانی نگذاشته است، حداقل نه تا به این لحظه، اما با این حال اعتماد عمومی از این شرکت به نظر می رسد در کمترین مقدار در طول تاریخ خود شده است. فیس بوک در نهایت این احساس را درک خواهد که کاربرانش در حال ترک این شبکه هستند و ریزش اعداد و ارقامش، چیزی نخواهد بود که از چشمان مدیران این شبکه به دور بماند. مگر اینکه آن‌ها بتوانند قبل از بروز فاجعه‌ی بزرگ‌تر فضای شبکه‌ی اجتماعی خود را با توجه به زمان همگون و هماهنگ کنند.

تمام این مسائل در حالی است که فیس بوک می‌تواند به راحتی شبکه اجتماعی مرکز خود را دور زده و از آن صرف نظر کند چراکه این شرکت به شدت در اکوسیستم برنامه‌ها و خدمات دیگر خود مانند اپلیکشین‌های Instagram و WhatsApp سرمایه گذاری کرده است. حتی اگر اپلیکیشن اصلی فیس بوک همچنان در حال کاهش سودزایی و سقوط باشد، آن‌ها همچنان می‌توانند به حفظ کسب و کار خود ادامه دهند. فیس بوک در انتشار لیست درآمدی خود اظهار داشت که «بیش از ۲٫۶ میلیارد نفر از هر ماه از فیس بوک، WhatsApp، Instagram و یا Messenger (خانواده خدمات ما) استفاده می کنند و بیش از ۲ میلیارد نفر هر روز به طور متوسط از حداقل یکی از اعضا‌ی خانواده ما بهره می‌برد.»

روشن است که اپلیکیشن اصلی فیس بوک برای همیشه ر صدر باقی نخواهد ماند، صرف نظر از آنچه این شرکت با ویدیو یا استوری‌ها انجام خواهد داد،آن‌ها قصد دارند منابع را برای تضمین  سایر اعضای اکوسیستمش هدایت می‌کند و آن‌ها امیدوارند تا با انجام این کار خلع‌های به وجود آمده را پر کنند. اینستاگرام، هرچند که هر دو بنیانگذار خود را از دست داد، دارای فرصت زیادی برای رشد کسب و کار تبلیغی خود است، و Messenger و WhatsApp به تازگی از کانا‌ل‌های خود به منظور کسب درآمد اقدام کرده‌اند. نقش فیس بوک به عنوان یک آچار فرانسه ممکن است به زودی به پایان  مسیر خود برسد، اما وارسان این شبکه در قالب یک مجموعه از اپلیکیشن‌های اشتراک گذاری عکس و پیام رسان‌هایی با امکانات متنوع، تازه شروع شده است. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید