این پرنده‌های کوچک، تا چهل برابر وزنشان را حمل می‌کنند - تکفارس 
این پرنده‌های کوچک، تا چهل برابر وزنشان را حمل می‌کنند - تکفارس 

این پرنده‌های کوچک، تا چهل برابر وزنشان را حمل می‌کنند

امیر مریخ
۵ آبان ۱۳۹۷ - 22:30
این پرنده‌های کوچک، تا چهل برابر وزنشان را حمل می‌کنند - تکفارس 

گروهی از پژوهشگران سوئیسی ربات‌های پرنده‌ای را طراحی کرده‌اند که قابلیت‌های اعجاب انگیزی را ارائه می‌کند. در ادامه‌ی خبر با تکفارس همراه باشید.

اگر از این پرنده‌های کوچک را ببینید و با تمسخر بپرسید که «اصلا پرواز می‌دانید با کدام ط نوشته می‌شود؟» شما از چیزی که با آن مواجه می‌شوید، ممکن است مجبور شوید چشم‌های خود را از حدقه بیرون بیاورید! گروه محققانی در حوزه‌ی پژوهشی Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne و یا به اختصار EPFL واقع در کشور سوئیس و دانشگاه استنفورد یک خط از ربات‌های کوچک پرنده را توسعه داده‌اند که این قابلیت را دارند که اشیائی را با وزن معادل ۴۰ برابر وزن خودشان بلند کرده و آن‌ها را جا به جا کنند.

این ربات‌ها در واقع هواپیماهای بدون سرنشینی هستند که FlyCroTugs نامیده می‌شوند (این واژه ترکیبی از واژه‌های flying, micro tugging robots می‌باشد) این پرنده‌های کوچک با سیستم های مخصوصی در مورد محور‌های چرخشیان و چسب و میکروسپین‌ها مجهز شده‌اند، ترکیب این موارد به این ربات کوچک که تنها چند اونس ناقابل وزن دارند این اجازه را می‌دهد تا تقریبا هر چیزی را امن و محکم به خود متصل کرده و آن را به مسافت مورد نظر انتقال دهند. وینچ‌ها یا دستیگیره‌های این ربات یکی از معدود بخش‌های FlyCroTug بوده که ثابت است و قابل تغییر نیست، با این حال اغلب بخش‌های این ربات قابل شخصی سازی و جایگزینی می‌باشد، تقریبا همه‌ی بخش‌های این هواپیمای بدون سرنشین قابل جایگزینی است و با توجه به سناریو‌ها و برنامه‌های متفاوتی که از آن به کار گرفته خواهد شد، اجزای متناسب با آن وظیفه را می‌تواند به خود اضافه یا کم کند.  بسته به نوع سطحی که این پرنده‌ها بر روی آن قصد فرود آمدن را خواهند داشت، گیره‌ها قابلیت جایگزینی و شخصی سازی را دارند این پرنده‌ی دوست داشتنی حتی در زمانی که وظیفه‌ی مخصوص به آن، مجبورش کند، می‌تواند چرخ‌هایی را به استخدام خود درآورد و از آن‌ها برای حمل و نقل محموله‌های درخواستی کمک بگیرد.

هنگامی که این پرنده‌های بدون سرنشین وظیفه داشته باشند تا جسم را از زمین بلند کرده و به پرواز در بیاورند، آنها می توانند گیره ها را مستقر و با اتصال از طریق آن‌ها جسم را به راحتی محکم نگهدارند و بدون هیچ مشکلی جسم مورد نظر را به پرواز دربیاورند. این گیر‌ه‌ها یک بخش غیر چسبنده و بدون استفاده از هیچگونه چسبی است که سازندگان این ربات با بهره گرفتن از تجربه وسیله‌ی مشابهی به نام سر پنجه‌های Gecko آن را به وجود آورده‌اند.( سرپنجه‌های Gecko نام محصولی است که پیش از این ربات، تنها به منظور بالا رفتن از سطوح عمودی و دیوار‌ها به دست فرد متصل می‌شد و بالا رفتن را برای وی مقدر می‌ساخت.) در این ابتکار جدید به جای اینکه سازندگان پرونده‌ی این مسئله را تنها با یک یک پد چسبنده و یا تعدادی قلاب ساده حل و فصل کنند، سعی کردند تا گیره‌های این پرنده‌ی بدون سرنشین را به طوری طراحی کنند تا با استفاده از نیروهای بین مولکولی که بین لایه های چسبنده‌ی این گیره‌ها وجود دارد و سطح شئ مورد نظر هدف خود را عملی کنند. هنگامی که این بخش گیره‌ها به درستی و آن طور که انتظار می‌رود کار خود را انجام ندهند، میکرسپین‌ها وارد ماجرا می‌شوند، میکرو اسپین‌ها مجموعه‌ای از نیزه‌های فلزی شبیه به نوک قلاب ماهیگیری می‌باشند، این ابزار ظریف به عنوان بخش کمکی به گیره‌ها اضافه شده‌اند و به هنگامی که یک هواپیمای بدون سرنشین به هدف هدف متصل می شود، از این گیره برای بلند کردن شئ مورد نظراستفاده می کند و به کمک مجموعه‌ای از موارد نامبرده شده می‌تواند این قابلیت را داشته باشد که تا نهایت اجسامی با چهل برابر وزن خود را بلند کرده و آن‌ها را جا به جا کند.

محققان این هواپیماهای بدون سرنشین را به عنوان یک ابزار بالقوه سودمند در شرایط حساس مانند سناریوهای نجات انسان‌ها، در نظر دارند. آن‌ها می‌توانند اقلام کوچک خود را به تنهایی حمل کنند و یا می‌توانند با کمک و همراهی یکدیگر حتی اشیاء بسیار سنگین‌تری را به حرکت در آورند. در یک مورد، محققان از دو ربات  FlyCroTugs استفاده می کردند تا با استفاده از آن‌ها بتوانند یک در را باز کنند. پروسه‌ی انجام کار به این گونه بود که یک به دستیگیره می‌چسبید و تا باز شدن قفل آن‌ را می‌چرخاند و دیگر ربات به هنگامی که قفل آزاد شد به منظور باز کردن در آن را می‌کشید. در نمونه دیگری، محققان هواپیمای بدون سرنشین را به یک دوربین مجهز کرده و از آن برای اهداف اکتشافی و نجات انسان در یک ساختمان فروپاشی شده استفاده کردند/

گام بعدی برای محققان آن است که برای ربات خود یک کنترل اتوماتیک در نظر بگیرند و این قابلیت را به آن اضافه کنند که بتوان با اشاره به چند هدف لوجستیکی بتوان چند پرنده‌ی بدون سرنشین را در آن واحد کنترل و تحت بررسی قرار داد. در حال حاضر شما باید از این مسئله خوشحال باشید که این پرنده‌های کوچک تونایی حجم خیلی بزرگی را ندارند و این مورد یکی از موارد ناتوانی این پرندگان به شمار می‌رود، چرا که به هنگامی که نسخه‌های قدرتمندتر این پرندگان پا به میدان بگذارند دیگر مسئله‌ی کمک به یک شوخی تبدیل شده و این تحدیدهای انسانی و یا علی انسانیت است که مسئله‌ی اول این ربات‌ها خواهد شد. نظرات خود را با ما در مورد این پرنده‌های کوچک به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید