ربات‌ کوچکی که با الهام از کرم‌ابریشم پیله‌های فایبرگلاس تولید می‌کند - تکفارس 
ربات‌ کوچکی که با الهام از کرم‌ابریشم پیله‌های فایبرگلاس تولید می‌کند - تکفارس 

ربات‌ کوچکی که با الهام از کرم‌ابریشم پیله‌های فایبرگلاس تولید می‌کند

مصطفی اسماعیلیان
۶ مهر ۱۳۹۷ - 12:30
ربات‌ کوچکی که با الهام از کرم‌ابریشم پیله‌های فایبرگلاس تولید می‌کند - تکفارس 

به تازگی موسسه تحقیقاتی ماساچوست از سیستم رباتیکی رونمایی کرد که با الهام از عملکرد کرم‌ابریشم قادر به ساخت سازه‌های زیبای هنری هستند که به صورت عمودی ساخته می‌شوند. با تکفارس همراه باشید.

این دستگاه که فایبربات (Fiberbot) نام دارد، شامل ربات‌های کوچک استوانه‌ای است که می‌توانند پیله‌های ابریشم عمودی شکلی از مواد فایبرگلاس بسازند.

فایبربات با استفاده از بازوی کوچک ، فایبرگلاس را از درون یک مخffزن که بر روی زمین قرار دارد، به دور بدنه‌ی خود می‌پیچند. سپس مواد فایبرگلاس در دهانه‌ی ربات مخلوط شده و با استفاده از نور فرابنفش حرارت می‌بیند تا به شکل یک لوله‌ی سخت در آید. ربات‌ها قبل از تخلیه‌ی مواد اولیه، در فاصله‌های  سه اینچی از لوله به چرخش در می‌آیند، برای این کار از یک موتور چرخشی استفاده می‌کنند تا به بخش‌های انتهایی هر قسمت برسند. سپس دوباره همین مراحل را تکرار می‌کنند. همچنین هر فایبربات به منظور ساخت یک سازه‌ی منظم و بهینه و همچنین جلوگیری از برخورد لوله‌ها با یکدیگر، ‌می‌تواند با فایبربات‌های هم‌جوار ارتباط برقرار کند. همکاری این ربات‌ها به صورت است که ۲۲ عدد از آن‌ها می‌توانند سازه‌ای ۴ متری را در عرض ۱۲ ساعت تولید کنند.

 

ربات‌ کوچکی که با الهام از کرم‌ابریشم پیله‌های فایبرگلاس تولید می‌کند - تکفارس 

درحالی که عملکرد این فایبربات‌ها جالب و چشم‌گیر است، سازندگان آن را برای کاربردهای بزرگ‌تری در زندگی واقعی آماده می‌کنند. فایبرگلاس ها ممکن است که موادی سبک وزن باشند اما دارای استحکام و ارتجاع بی‌نظیری نسبت به دیگر مواد اولیه هستند. برای مثال، سازه‌های ساخته شده توسط فایبربات‌ها می‌توانند در شرایط مختلف آب و هوایی نظیر بادهای شدید، باران و برف‌های طولانی مدت نیز دوام آورند.

با توجه به چالش‌برانگیز بودن انتقال سازه‌های بزرگ در فواصل مکانی طولانی، سازندگان فایبربات‌ها امیدوارند این سیستم روزی به عنوان یک دستگاه برای ساخت سازه‌ها در محیط‌های خشن و سخت مانند مریخ مورد استفاده قرار گیرند. در این صورت کارگران به هیچ دستورالعملی برای ساخت این سازه‌ها نیاز ندارند و فایبربات‌ها به راحتی می‌توانند تمام قواعد را اجرا کنند.

آیا این نمونه‌ی اولیه از فایبربات‌ها می‌تواند آینده‌ی صنعت ساخت و ساز باشد؟ بنظر می‌رسد پروژه‌ی فایبربات‌ هنوز آماده‌ی ساخت سازه‌های پیشرفته‌تری نظیر خانه و یا پل نیست اما شواهد نشان ‌می‌دهد که این تکنولوژی می‌تواند در طول زمان به پیشرفت قابل توجهی برسد.

نظر شما کاربران تکفارس در مورد این تکنولوژی چیست؟ دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید