آیفون XS و آیفون XS Max هر دو از تراشه A12 Bionic استفاده میکنند که با استفاده از فرایند ساخت ۷ نانومتری TSMC تولید شده است. اپل آیفون XR که در ۲۶ اکتبر عرضه خواهد شد را نیز با همین چیپست به بازار عرضه خواهد کرد. درواقع آیفونهای ۲۰۱۸ اپل تنها گوشیهای هوشمند موجود در سال جاری هستند که از تراشههای ۷ نانومتری بهره میبرند. چیپست Bionic A11 سال گذشته اپل با استفاده از فرآیند ۱۰ نانومتری ساخته شده بود.
Bionic A11 دارای تراکم ۴۹ میلیون ترانزیستور در میلیمتر مربع است. با ترانزیستورهای کوچکتر موجود در A12 Bionic، این تراکم تا ۸۳٫۹ میلیون ترانزیستور در میلی متر مربع افزایش یافته است، که یک میزان تفاوت ۷۰ درصدی بسیار شگفت انگیز را رقم زده. به طور کلی ۶٫۹ میلیارد ترانزیستور در داخل A12 وجود دارد که این ترانزیستورهای اضافی موجود در آن نسبت به نسل قبلی موجب قویتر شدن و انرژی کارآمدتر آن شدهاند.
یک قسمت که اپل همیشه برای آن به دیگران متکی بود، استفاده از تراشه مودم مورد استفاده در آیفونها بوده است. از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، کوالکوم تنها ارائه دهنده این قطعه مورد استفاده در گوشیهای هوشمند اپل به شمار میرفت. در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، تراشههای مودم اینتل نیز در کنار مودمهای کوالکوم مورد استفاده اپل قرار گرفت. اما سال گذشته، اپل و کوالکام شروع به یک نزاع درمورد نقض حقوق ثبت اختراع و حق امتیاز کردند. آخرین اخبار در این زمینه دو روز پیش منتشر شد که کوالکوم اپل را متهم به سرقت اسرار تجاری مربوط به تراشههای مودم خود و ارائه اطلاعات به اینتل کرد.
با وجود این خصومت بین اپل و کوالکوم، جای تعجب نیست که اینتل به طور انحصاری روند تولید تراشههای مودم اپل را در اختیار گرفته باشد. اما آیفونهای ۲۰۲۰ ممکن است از چیپست مودم خود اپل استفاده کنند، که میتواند همزمان با راه اندازی اولین مدلهای آیفون با پشتیبانی از ۵G باشد.
نظرات