و این بحران که گرینبان گیر بسیاری شده است، دانشمندان در نظر دارند که با وارد کرد یک تکهی بزرگ یخ به این منطقه معادلات را به نفع بشریت معکوس کنند. در ادامهی خبر با تکفارس همراه باشید.
در اوائل سال اخیر، محققان این حوزه از این قضیه اعلام نگرانی کردند که ممکن است یک خشکسالی، کلانشهر Cape Town کشور آفریقای جنوبی را مجبور بنماید تا برای چیره شدن بر شرایط و گذر از این خشکسالی، سیستم آبرسانی خانگی را قطع کنند. آنها احتمال میدهند که Cape Town اولین شهر بزرگی در جهان باشد که با این بحران دست و پنجه نرم خواهد کرد.
پیش از این پیش بینیها نیز این شهر، با چالش مشابهی روبروی شده بود که با بارش شدید باران توانست با فاصله مویی از این بحران جان سالم به در ببرد اما به نظر میرسد که این تحدید قصد بازگشت مجددا به شهر را در سال ۲۰۱۹ خواهد داشت. در حالیکه شرایط تقریبا از کنترل خارج شده است،خبرگزاری BBC خبر میدهد یک تیم از محققان و مکتشفان یک دورنمای جدید را برای فایق آمدن بر این مشکل به جامعهی جهانی پیشنهاد دادهاند: یک آیسبرگ را باید به سمت سواحل این کشور هدایت کنیم، و آنگاه برای مصارف آشامیدنی آن را ذره ذره به مصرف برسانیم.
نظریات استفاده از یک آیسبرگ در اهداف آشامیدنی، شمای کلی است که از قرن ۱۹ در ذهن دانشمندان و مخترعات متفاوتی گذر کرده است، آنها در طول این مدت پیشنهادات متفاوتی را ارئه دادهاند، در یکی از موارد عملیتر یکی از محققان پیشنهاد داده است که این عملیات را در کشور هندوستان و یا عربستان صعودی پیاده کنند ولی تا هم اکنون که این خبر به ثبت میرسد، هیچ اقدامی به نتیجهی نهایی نرسیده است.
هم اکنون یک تیم از دانشمندان و مکتشفان اعلام کردهاند که آنها نقشهای در سر دارند که در طی آن میتوان یک آیسبرگ را در نواحی اطراف جزیرهی Goughپ واقع شده در آتلانتیک جنوبی به دام انداخته و آنگاه میتوان در طی بازهی سه ماهه این غول یخی را در مسافت ۲٫۷۰۰ کیلومتری تا شهر Cape Town هدایت و آن را به مقصد نهایی خود برسانیم.
با این وجود همچنان دلایل بسیاری وجود دارد که اعلام میکند این ایده، ایدهی خوبی نخواهد بود و به نتیجهی نهایی و دلخواه دانشمندان نخواهد رسید. دانشمندان برای انجام واقعی این عملیات نیاز به یک تانکر حمل سوخت و سه قایق تفریحی دارند تا بتوانند این حجم عظیم از یخ را به سمت هدف مورد نظر بکشند، این در حالی است که این سه قایق و تانکر سوخت ،حجم عظیم از انرژی را در طول مسیر به مصرف خواهند رسانید که این عامل خود علاوه بر هزینهی زیاد باعث افزایش دمای آیسبرگ و ذوب آن در طول مسیر خواهند شد. علاوه بر این مورد ناحیهای که این آیسبرگ هم اکنون در آن واقع است به نوعی منطقهای سرد سیر تلقی میشود که با آب و هوای گرم مناطقههای شمالی تر موافقت ندارد. و گذشته از تمام این موارد، مقامات و مسئولان تراز بالای شهر Cape town نیز اعلام کردهاند که علاقهای به انجام این پروژهی انرژی بر ندارند.
با گذر از این موضوع به بحث اصلی بازمیگردیم که آن چیزی نیست جز بحران بیآبی، مسئلهای که در طی دهههای آینده نه فقط این شهر بلکه بسیاری از مناطق مختلف دنیا را تحدید خواهد کرد، زمانی که شاید نسانها حتی در تهیهی آب آشامیدنی خود نیز دچار چالش شوند. شاید در این مورد خاص حتی نباید به عجیب و غریبترین ایدهها نیز رحم کرد و همهی آنها را باید جدی گرفت قبل از اینکه شرایط رنگ و بوی بحران را به خود بگیرد. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات