دانشمندان با کمک از نیروهای طبیعی این منطقه یعنی بادهای قدرتمند و مزارع خورشیدی، این قابلیت را دارند تا این مناطق را مجددا سر سبز کنند. در ادامهی خبر با تکفارس همراه باشید.
دانشمندان ممکن است راه جدید را برای بازگرداندن قطرات باران و رنگ سبز به این مناطق کویری وسیع پیدا کرده باشند. استفاده از قدرت وزش بادهای قدرتمند و همچنین نصب و راه اندازی سیستمهای خورشیدی در صحرا باعث افزایش دمای محلی، بارش باران و همچنین پوشش گیاهی خواهد شد، و بر اساس گزارشی که در طی هفتهی گذشته توسط دانشگاه الینویز و دانشگاه مریلند به چاپ رسید، این اقدام ممکن است تا بتواند در نهایت برای منطقهی دشت صحرا منفعتهای زیادی را در پی داشته باشد.
در طی این تحقیق مزارع خورشیدی و باد به طور کامل شبیه سازی شده و به دلیل ویژگیهای خاص دشت صحرا ،ویژگیهایی مانند مقیاس بزرگ، غیر مسکونی بودن این منطقه و حساسیت خاصی که در تغییر مراتع وجود دارد، این دشت توانایی این را داشت که بتوان از ۹ میلیون کیلومتر مربع از آن در این تحقیق استفاده کرد.
محققان دریافتند که مزارعی که از امکانات در نظر گرفته شده استفاده و آنها را نصب کرده بودند، میزان بارش باران در آنها دو برابر شده و مقدار آن به طور میانگین روزانه به مقدار ۰٫۲۵ میلی متر رسیده است.
ایگنیا کالنی (Eugenia Kalnay)، دستیار محقق فعال در این پژوهش، میگوید:
ما در طی این پژوهش شاهد افزایش بارش باران بودیم که این واقعه خود در پی تعامل بین اتمسفر و زمین، به وجود آمده بود. و این تعامل جدید به این دلیل رخ داد که ما با نصب پنلهای خورشیدی و توربینهای بادی توانستیم سطح زمین را تاریکتر و سختتر کنیم.
ین لی (Yan Li)، سردبیر این مطالعات، همچنین در ادامه افزود:
این افزایش مقدار بارش باران، باعث رشد و افزایش پوشش گیاهی منطقه شده و به این ترتیب یک باز خورد مثبت را به وجود آورده است.
دانشمندان میگویند همانطور که آنها پیشبینی کرده بودند، قدرت باد و مزارع خورشیدی توانستند به ترتیب متوسط ۳ ترا وات و ۷۹ ترا وات انرژی پاک را به وجود بیاورند. صافا مونته شری (Safa Motesharrei)، همکار فعال در این تحقیقات، در این مورد میگوید:
این افزایش بارش باران و پوشش گیاهی، به همراه این حجم از انرژی الکتریسته که به طور پاک فرآوری شده است، به عنوان نتیجهی استفاده از انرژی خورشیدی و بادی میتواند در نظر گرفته شود. نتایج این آزمایش میتواند به اوضاع کشاورزی، اقتصادی و تندرستی اجتماعی کشورهای خاور میانه، ساحل، صحرا و مناطق حاشیهای آنها کمک کند.
نظر شما چیست؟ کشاورزی در این قالب میتواند بسیاری از مشکلات کشورمان را سامان بخشیده و در این بحران بی آبی درب جدیدی به سوی افقهای کشور باز کند. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات