بسیاری از افراد ادعا میکند که مصرف محدود و کنترل شدهی مشروبات الکلی، بعد مثبت و سلامتی بخشی دارد اما آیا واقعیت امر این گونه است؟ برای پاسخ به این سوال با تکفارس همراه باشید.
از این نوشیدنیها استفاده نکنید! یک تحقیق جهانی جدید، پرده از حقایق نهفتهی بسیاری برداشته و در نهایت نتیجه گرفته است که مصرف هیچ مقداری از الکل برای سلامت بدن انسان، مفید نیست.
وبسایت The Report، در روز سهشنبه مقالهای را در مجلهی پزشکی The Lancet منتشر کرد و در طی این مقاله، محققان مصرف الکل را به صورت جهانی و در حوزه ۱۹۵ کشور بینالمللی از سال ۱۹۹۰ میلادی تا سال ۲۰۱۶ را بررسی کردهاند و آنها دادههایی که از ریسک به وجود آمدن بیماریهای مختلف به دست آمدهاند را با نتایج این تحقیق مطابقت داده و اطلاعات جدید را به دست آوردهاند. و باید بگوییم که این اطلاعات به هیچ وجه اطلاعات خوشحال کنندهای نیستند. و همچنین این نتایج احتمالا برای افرادی که در اطراف ما در مورد فواید مصرف شراب قرمز برای سلامتی قلب و یا نکات مثبت شراب سیب برای افزایش سلامت بدن ابراز فضل و ادعا میکنند خبر خوبی نخواهد بود.
در طی این مقاله به طور خلاصه ذکر شده است که تا میتوانید از مصرف الکل خودداری کنید و بهترین حالت سلامتی آن است که به هیچ وجه چنین نوشیدنیهایی به مصرف نرسند. مکس گریزولد (Max Griswold) مدیر اجرایی این تحقیق در موسسهی معیارها و ارزیابی سلامتی دانشگاه واشینگتن در مورد تحقیق انجام شده، این چنین توضیح میدهد:
با وجود اینکه، ریسکهای موجود در شروع مصرف مشروبات الکلی به طور یک لیوان در روز بسیار اندک هستند، اما با مصرف بیشتر مصرف کننده این ریسکها هم به طرز خطرناکی افزایش مییابند.
در تحقیقات سابق یافت شده است که مشروبات الکلی در شرایط خاصی قابلیت و آثار حفاظت کنندگی خواهند داشت، اما ما در نهایت دریافتهایم که مجموعا خطرهایی که سلامت انسان را تحدید میکنند با مصرف هر مقداری از مشروبات الکلی افزایش خواهد یافت.
پیش از این تحقیقات فوایدی از مصرف مشروبات الکلی در مواردی مانند دیابت زنان یا اسکیمی قلبی (بیماریهای مربوط به سرخرگ کروناری قلب) یافت شده بود. اما این فواید ذکر شده به اندازهای بزرگ نیست که بتواند بر مضرات کلی این مشروبات چیره شوند و وقتی بدی و خوبیهای مشروبات الکلی را بر روی ترازو بگذاریم، تعادل به شدت بر روی جنبهی منفی آن سنگینی خواهد کرد. یافتهها نشان میدهند حتی مصرف یک یا دو لیوان به طور روزانه نیز مشکلات جدی را برای سلامت انسان به وجود میآورد.
بر اساس بسیاری از یافتههای جمع آوری شده در این تحقیق، محققان نشان دادند که نوشیدن مشروبات الکلی هفتمین دلیل مرگ بالغین و بیماریهای مربوط به این دسته از افراد در سال ۲۰۱۶ میلادی را تشکیل داده است. در سال ۲۰۱۶، مشروبات الکلی اصلیترین عامل خطرزا برای افراد در محدودهی سنی ۱۵ تا ۴۹ سال بوده است. در این محدودهی سنی، ۳٫۸ درصد از مرگ زنان و ۱۲٫۲ درصد از مرگ مردان، مربوط به مصرف مشروبات الکلی میشد.
در گروه سنی نام برده، اغلب بیماریهایی که مربوط به مصرف الکل بودند و عامل مرگ تلقی میشدند، شامل توبرکلوسیز (بیماری که به وسیلهی باکتری توبرکلوسیز به وجود آمده و غالبا بر روی ریهها تاثیر میگذارد)، خود آزاری و جراحات و آسیبهای جادهای میبودند. در بین افرادی که سنی معادل پنجاه یا بیشتر از آن داشتند، اولین عامل مرگ مرتبط با مصرف مشروبات الکلی، سرطان تلقی میشد. در بین این گروه سنی ۲۷ درصد از زنان و ۱۹ درصد از مردان، مرگ مرتبط با مصرف مشروبات را داشتند. در این تحقیق گزارش شده است:
نتیجهگیری که در این تحقیق انجام شده است کامل واضح و بدون ابهام میباشد، الکل یک تهدید عظیم جهانی برای سلامت بدن است و همچنین خاصیت التیام بخشی محدود این نوشیدنی در برخی موارد خاص، در برابر خطرات و ریسک به وجود آمده در اثر مصرف آن بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است و در همهی موارد کفهی ترازو به سمت بعد منفی این نوشیدنیها سنگینی میکند. فقط تنها یکی از هزاران خطر تحدید کنندهی سلامتی در پی مصرف مشروبات الکلی، افزایش احتمال سرطان در افراد میباشد.
اما سوالی که همچنان باقیست: پس مقالات قدیمی که ادعا میکنند استفاده از مشروبات الکلی در یک حد متوسط برای سلامت بدن خوب است چه میشود؟
محققین به این نکته اشاره کردهاند که در مطالعات سابق، به منظور بهره وری از بعد سلامت زای مشروبات الکلی، موارد بسیار زیادی از محدودیتها را باید رعایت کرد. این مقالات اغلب یک گزارش داخلی است، به طوری که اکثر دادههای این مقالات وابسته به افرادی هستند که به عادات مخصوص به خود را در مصرف مشروبات داشتهاند و از این رو، نتیجهگیری نهایی این مقالات دارای اشتباهات انسانی بی شماری میباشد و از طرفی دیگر ممکن است، نتیجه گیریهای انجام شده در این مقالات بر اساس فروش سالانهی مشروبات الکلی باشد که آمار درستی از جامعهی مصرف کنندهی آن به مخاطب ارائه نمیدهد. علاوه بر آن، مطالعات خاصی، برخی از افراد که دارای مشکلات مربوط به سلامتی هستند و به همین دلیل از مصرف مشروبات الکلی خودداری میکنند را درون جامعهی آماری خود قرار نمیدهند و در برخی موارد دیگر استفاده از مشروبات الکلی خانگی و یا قاچاقی را نادیده میگیرند و به همین ترتیب با وجود این دادههای ناقص، نتیجهی نهایی غیرقابل اعتماد خواهد بود.
یک آمار هولناک در این تحقیق خبر از آن میدهد که مشروبات الکلی به طور سالانه در سطح جهان جان ۲٫۸ میلیون انسان را میگیرد. که در این موارد، تصادفات جاده به دلیل مصرف الکل، و افزایش خطر بیماریهای افونی و سرطان، در صدر مرگهای مرتبط با مصرف الکل میباشند. این تحقیقات توسط بنیاد بیل و ملیندا گیتس توسعه یافته و از دادههای جهانی سال ۲۰۱۶ Global Burden of Disease report، بهره برده است.
نظر شما چیست؟ آیا باید با مشروبات الکلی بسیار جدیتر از سابق برخورد شود و یا این سطح آگاهی افراد است که نقش مهمتری را در مدیریت محدود سازی مصرف الکل ایفاء میکند؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید و با ادامهی مقالات همراه تکفارس باشید.
نظرات