گوگل همچنان با اعتراض کارکنانش در مورد موتور جستوجوی سانسورشده روبرو است - تکفارس 
گوگل همچنان با اعتراض کارکنانش در مورد موتور جستوجوی سانسورشده روبرو است - تکفارس 

گوگل همچنان با اعتراض کارکنانش در مورد موتور جستوجوی سانسورشده روبرو است

پوریا اسدی
۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - 13:30
گوگل همچنان با اعتراض کارکنانش در مورد موتور جستوجوی سانسورشده روبرو است - تکفارس 

ساندار پینچای، مدیر عامل گوگل، تلاش نموده تا آتش برخاسته از اعترضات کارکنان به یکی از پروژه‌هایش را خاموش کند. این پروژه‌‌، توسعه‌ی یک موتور جستوجوی سانسور شده برای استفاده در بازار چین است. پینچای ادعا کرد که چنین پروژه‌ای “نزدیک به راه اندازی” در چین نیست، اما گوگل به دنبال  راه کارهایی بوده تا بوسیله‌ی آن بتواند در این کشور کارهای بیشتری انجام دهد.

رابطه بین گوگل و چین در طول سال‌ها پرتلاطم بوده است. زمانی گوگل بیش از ۳۶ درصد از بازار جستجوی چین را در دست داشت، اما با توجه به ترکیبی از فایروال بزرگ چین و تصمیم گوگل مبنی بر اینکه برخی از خدمات خود را در واکنش به هکرهای تحت حمایت دولت چین ، از دسترس خارج کند،  سهم این شرکت امروز کمی بیش از یک درصد است. بسیاری از خدمات کلیدی گوگل نیز در چین قابل دسترس نیست.

اخیرا، گزارش‌ها نشان داد که گوگل  موتور جستجوی جدید سانسور شده‌ای را برای استفاده در چین به کار می‌گیرد. بیش از ۱۰۰۰ کارمند گوگل به این خبر اعتراض کردند که نمی‌خواهند کارشان در حمایت از سانسور دولت چین، مورد استفاده قرار گیرد. بنابر گزارش CNet پینچای در سخنرانی نشست هفتگی خود در کالیفرنیا به این مسائل پاسخ داد، وی گفت که گوگل نزدیک به راه اندازی یک محصول جستجو در چین نیست.

این نوع صحبت‌ها ممکن است به اندازه کافی راه به جایی نبرد؛ زیرا نه تنها هیچ کاری برای آرام کردن ترس از چنین پروژه‌هایی انجام نمی‌دهد، بلکه فقط بیان می‌کند که در آینده‌ی نزدیک این پروژه  اجرا نخواهد شد. اگر پینچای نمی‌خواهد که کارکنان این شرکت را ترک کرده یا مجددا اعتراض کند، ممکن است لازم باشد که به آنها چیزی بیش از چنین پیشنهاد  توخالی ارائه دهد. در گذشته کارکنان گوگل نشان دادند که بر عزم اعتراضی خود پایدار هستند. آنها به دخالت این شرکت در پروژه‌ی Maven اعتراض کردند. این پروژه به دولت ایالات متحده کمک می‌کرد تا با استفاده از هوش مصنوعی حملات دقیق‌تری با پهباد انجام دهد.

اگر گوگل در نهایت دوباره وارد بازار جستجوی چینی شود، رقابت سختی در پیش خواهد داشت. Baidu در حال حاضر تقریبا دو سوم بازار را در اختیار گرفته و سایر موتورهای توسعه یافته چینی مانند Sogou و Qihoo 360 باقی بازار را در دست دارند. رایج ترین موتورهای جستجو غربی مانند بینگ و یاهو نیز سهمی‌در بازار چین دارند، اما سهام آنها بسیار کوچکتر از آنچه چیزی است که در ایالات متحده و سایر نقاط دنیا در اختیار آنان است.

شما در مورد سیاست‌های گوگل چه فکر می‌کند؟ لطفا نظرات خود را با درمیان بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید