اپل جریمه ۵۰۶ میلیون دلاری به دلیل نقض حق انحصاری در پردازنده‌های سری A خود پرداخت می‌کند - تکفارس 

اپل جریمه ۵۰۶ میلیون دلاری به دلیل نقض حق انحصاری در پردازنده‌های سری A خود پرداخت می‌کند

حمزه سروری
۷ مرداد ۱۳۹۶ - 21:00
اپل جریمه ۵۰۶ میلیون دلاری به دلیل نقض حق انحصاری در پردازنده‌های سری A خود پرداخت می‌کند - تکفارس 

بعد از اینکه ادعا شد کمپانی مایکروسافت در دهه هشتاد دست به کپی کردن زده و قانون کپی رایت را دور زده است، استیو جابز تصمیم گرفت که برای همه چیز در اپل که هم اکنون هم وجود دارد و حتی برنامه های آینده حق انحصاری بگیرد که طبق طراحی یک دستور العمل کوتاه مدت انجام می شد. این روش در دادگاه مقابل سامسونگ خوب عمل کرد. و حالا بعد از مدت ها اپل باید دوباره طعم تلخ رو به رو شدن با سیستم حقوق انحصاری را بچشد. یکی از قضات این نظام دستور داده که باید مبلغی حدود ۵۰۶ میلیون دلار از سوی اپل پرداخت شود که دلیل آن تخلف مالی نسبت به دپارتمان صدور مجوز دانشگاه «ویسکانسین – مدیسون» (Wisconsion – Madison) است.

طرح دعوی دادگاه از طرف فونداسیون تحقیقات فارغ التحصیلان ویسکانسیون به دادگاه ارسال شده بود که با تکیه بر اسناد گذشته در سال ۱۹۹۸ به دلیل نقض کردن حقوق انحصاری در طی پروسه پیشرفت بهره وری از صنعت تراشه سازی ای که اپل طی ساختن Apple A7، A8 و A8x انجام داده بود، درخواست برای دادگاهی شدن کمپانی اپل در این مورد را به همراه داشت. یک هیئت داوری در سال ۲۰۱۵ اپل را گناهکار شناخت، اما رئیس قاضی زمانه مبلغ درخواستی را از ۸۶۲ میلیون دلار به ۲۳۴ میلیون دلار کاهش داد چرا که اثبات شده بود اپل به طور عمدی قانون حقوق انحضاری آن محصولات را نقض نکرده است.

در همان زمان کمپانی اپل خواستار شد که اداره ی ثبت حقوق انحصاری و  اداره ی علائم تجاری اعتبار این حقوق را باز نگری کنند، اما این درخواست مورد قبول واقع نشد. و اکنون یک قاضی هزینه خسارت وارده به نقض حق تولید را با استناد به پایان سال ۲۰۱۶ که همزمان می شد با پایان یافتن حق انحصاری اپل در پی کالا های کپی شده اش، دو برابر کرده است. به هر حال اگر وارد بازی حقوق انحصاری آمریکا شوید، کمی می برید، کمی می بازید، تنها شانس و رای دادگاه باید با شما باشد. با این حساب و در نظر گرفتن این اخبار به نظر تعجبی ندارد که اپل نمونه کار های جدیدش را در حقوق انحصاری سریعاً ثبت کرده و آن ها را از این بازی کثیف مصون داشته است تا حداقل بتواند از خسارت هایی که شرکت های طمع دار در آینده می توانند به آن ها بزنند جلو گیری کند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید