پدیده ای به نام Pokemon GO - تکفارس 

پدیده ای به نام Pokemon GO

سعید مزارعی
۲ مرداد ۱۳۹۵ - 17:16
پدیده ای به نام Pokemon GO - تکفارس 

سال ها پیش اگر حرف از بازی و کنسول به میان می آمد، تصور همه ی مردم نشستن در گوشه ای بدون داشتن تحرک خاصی بود. اما چند سالی است که این رویه عوض شده است. با تکفارس همراه باشید:

در سال ۲۰۱۰ بود که شرکت مایکروسافت با عرضه ی کینکت انقلابی در صنعت بازی بوجود آورد. این محصول کاربران را مجبور می کرد تا بازی ها را به شکل فیزیکی انجام دهند و Xbox با اسکن حرکات آن ها بازی را هدایت می کرد. در طول این مدت مفاهیم انقلابی دیگری نیز معرفی شدند که اگر چه فقط مختص بازی نبودند اما بی شک تاثیر بسزایی در تغییر روند این عرصه داشته اند. از جمله ای این مفاهیم می توان به واقعیت افزوده و واقعیت مجازی اشاره کرد.

چند روزی است که یکی از شرکت های معروف در زمینه ی ساخت کنسول که چند وقتی بود به خاطر فروش بد کنسول های خود اوضاع خوبی نداشت با عرضه ی یک بازی مبتنی بر واقعیت افزوده برای گوشی های موبایل سرو صدای زیادی به پا کرده است. این روز ها غالب اخبار تکنولوژی و شبکه های اجتماعی را شرکت نینتندو با بازی جدید خود یعنی Pkemon Go به خود اختصاص داده است. سری بازی های Pokemon اولین بار ۲۰ سال پیش روی کنسول دستی گیم بوی شروع به کار کرد و بعد ها روی پلتفرم DS نیز گسترش یافت. بازی جدید این سری به نام Pokemon Go یک بازی مبتنی بر واقعیت افزوده بر روی موبایل است که کاربر را مجبور می سازد برای انجام این بازی از خانه خارج و به پیاده روی مشغول شود و برای پیدا کردن پوکمون به همه جا سرک بکشد. از روز معرفی این بازی در ۶ جولای تاکنون تقریبا رکوردی نیست که این بازی آن را نشکسته باشد و در پی همین موفقیت ها شرکت سازنده خود یعنی نینتندو را حسابی پودار کرده است.

تنها پس از ۴ روزی که از معرفی این بازی فقط در سه کشور آمریکا، استرالیا و نیوزیلند می گذشت این بازی به رکورد ۷.۵ میلیون دانلود در سیستم عامل های ios و اندروید رسید. تنها در آمد های درون برنامه ای این بازی در ios روزانه به رقم ۱۶ میلیون دلار رسید که این رقم بسیار بیشتر از بازی معروف Clash Royal است که تنها روزانه ۳۰۰ هزار دلار درآمد دارد. همانطور که گفتیم، شرکت نینتندو که به خاطر فروش ضعیف کنسول Wii U خود ارزش سهامش در یک سال گذشته با ۲۴,۳ درصد افت همراه بود، در پی استقبال بی نظیر کاربران از  Pokemon GO ، ۹ میلیارد دلار به ارزش خود اضافه کرد تا شاهد بالاترین میزان سهام خود در ۳۳ سال گذشته، یعنی از سال ۱۹۸۳ تاکنون باشد. استقبال از این بازی به قدری بود که، سرور های این بازی دچار اختلال شدند، تا این امر مانع از عرضه ی جهانی این بازی در روز های گذشته شود. شبکه های اجتماعی پر است از پست ها و هشتگ های این بازی، حتی کاربران توئیتر که اخیرا تعداد کاربران این بازی از تعداد کاربران این شبکه ی اجتماعی محبوب پیشی گرفته است، در صفحه ی توئیتر ناسا از آن ها سوال پرسیدند که آیا امکان انجام این بازی در سایر سیارات وجود دارد یا خیر؟ تعداد مطرح کنندگان این سوال به قدری زیاد بود که حساب توئیتری ناسا را مجبور به پاسخگویی کرد که، متاسفانه به دلیل محدود بودن تبلت ها و گوشی های موجود در ایستگاه های فضایی، فضانوردان امکان استفاده از این دستگاه ها را برای این بازی ندارند و باید آز آن ها برای کارهای تحقیقاتی استفاده کنند. حتی بازی نکردن فضانوردان هم مانع از افزایش ۲ برابری سهام شرکت نینتندو پس از دو هفته از عرضه ی این بازی نشد. روز جمعه ۴.۵ میلیارد از سهام این شرکت تبادل شد تا رکورد تبادل روزانه در تاریخ ژاپن را بشکند. همچنین در نمودار زیر مشاهده می کنیم که برای اولین بار ارزش سهام نینتندو از ارزش سهام کل شرکت سونی پیشی گرفت.

پس از عرضه ی این بازی در کشور های دیگر شاهد ثبت رکورد های بیشتری نیز بودیم که از جمله ی آن ها می توان به در آمد شرکت نینتندو که در هر دقیقه چیزی معادل ۱۱ هزار دلار از این بازی نصیب خود می کند، اشاره کرد. زمانی که کاربران این بازی در ios صرف آن می کنند، ۳۰ دقیقه است که این زمان حتی بیشتر از کاربران فیسبوک و اسنپ چت است. رکورد تعداد کاربران فعال روزانه نیز با ۲۴ میلیون کاربر، هم اکنون در دست Pokemon Go است. اپل نیز از این بازی سود خوبی نصیب خود کرده است به طوری که اخیرا این شرکت اعلام کرد بازی Pokemon Go در کل تاریخ فروشگاه آیتونز، بیشترین تعداد دانلود در هفته ی اول را داشته است. همه ی این موفقیت ها باعث شده است که سهام شرکت نینتندو شاهد ۸۶ درصد افزایش باشد، اما بودند شرکت هایی که با اتفاقات اینگونه شاهد افزایش چشمگیر سهام خود بوده اند اما پس از مدتی ارزش سهام خود به جای قبل برگشت. با عرضه ی جهانی این بازی احتمالا باز هم شاهد آمار و ارقام از این دست خواهیم بود اما بسیاری از تحلیلگران معتقدند این جو پس از مدتی فروکش خواهد کرد.

نظر شما در این باره چیست؟ آیا نینتندو می تواند شرایط آرمانی خود را حفظ کند؟

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید