دانشمندان در کره ماه گنج پیدا کردند - تکفارس 

دانشمندان در کره ماه گنج پیدا کردند

افشین نوری
۲۹ آذر ۱۴۰۳ - 17:42
غار در کره ماه

دانشمندان در دل کره ماه، گنجینه‌ای از ایزوتوپ نادر هلیوم-۳ را پیدا کرده‌اند؛ گنجینه‌ای که پتانسیل تأمین انرژی پاک و پایدار زمین برای ده هزار سال آینده را داراست. این کشف، موجی از هیجان و رقابت را در میان قدرت‌های فضایی برانگیخته است.

شرکت ژاپنی ای‌اسپیس، در همکاری با مگنا پترا، گام بلندی در جهت استخراج و انتقال این ماده ارزشمند به زمین برداشته است. مدیرعامل ای‌اسپیس، بر اهمیت بهره‌برداری مؤثر از منابع ماه تأکید کرده و این اقدام را گامی مهم در جهت توسعه اقتصاد فضایی دانسته است.

هلیوم-۳، به عنوان سوخت همجوشی هسته‌ای، قادر است انقلابی در تولید انرژی ایجاد کند. این فرآیند، برخلاف شکافت هسته‌ای، بدون تولید زباله‌های رادیواکتیو، انرژی تقریباً نامحدودی تولید می‌کند. ارزش هر گرم هلیوم-۳ در حدود ۱۴۰۰ دلار برآورد می‌شود که این امر، ارزش کل این منبع را به تریلیون‌ها دلار می‌رساند.

با این حال، رقابت برای دستیابی به این گنجینه ارزشمند، نگرانی‌هایی را در خصوص آینده اکتشافات فضایی ایجاد کرده است.

کشف هلیوم-۳ در ماه، فصل جدیدی را در تاریخ اکتشافات فضایی رقم زده است. این کشف، علاوه بر پتانسیل حل بحران انرژی زمین، چالش‌های جدیدی را نیز در زمینه سلطه فضایی و بهره‌برداری پایدار از منابع فرازمینی ایجاد کرده است.

گفتنی است ناسا نیز خود را برای اجرای پروژه توسعه یک راکتور هسته‌ای و تولید برق روی ماه آماده می‌کند. این پروژه با نام «Fission Surface Power Project» به‌منظور تولید منابع انرژی ایمن و قابل اعتماد روی سطح ماه انجام می‌شود.

ناسا و وزارت انرژی آمریکا قراردادهایی را با سه شرکت لاکهید مارتین، وستینگ‌هاوس و آی‌ایکس برای اجرای فاز اولیه این طرح منعقد کرده‌اند. این سه شرکت موظف هستند طرح اولیه برای یک راکتور هسته‌ای کوچک و سیستم‌های فرعی آن را ارائه دهند تا زمینه را برای حضور پایدار انسان روی سطح ماه فراهم کنند.

ترودی کورتس، یکی از مهندسان ارشد ناسا گفته است: «شب قمری از نظر فنی یک چالش‌ بزرگ برای ما است. بنابراین، داشتن یک منبع انرژی پایدار مانند این راکتور هسته‌ای می‌تواند یک راهکار اساسی برای کاوش‌های علمی بلندمدت روی ماه باشد.»

این راکتور احتمالا اوایل دهه ۲۰۳۰ به سمت ماه پرتاب خواهد شد و هدف ناسا ساخت یک راکتور ۴۰ کیلوواتی که وزنی بیش از ۶۰۰۰ کیلوگرم نداشته باشد. ناسا انعطاف‌پذیری بیشتری به شرکت‌ها داده تا از روش‌های خلاقانه برای ساخت آن استفاده کنند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید