به نظر میرسد شرکت OpenAI نیز به دنبال ساخت تراشه هوش مصنوعی اختصاصی خود است که با فناوری ۱.۶ نانومتری TSMC ساخته خواهد شد.
در حالیکه فناوری ۱.۶ نانومتری TSMC با نام A16 Angstrom هنوز شروع به کار نکرده است اما ظاهرا OpenAI یکی از اولین شرکتهایی خواهد بود که از آن استفاده خواهد کرد.
اپل نیز یکی از شرکتهایی که در حال مذاکره با TSMC برای استفاده از فناوری ۱.۶ نانومتری در تراشه های آینده خود است.
گفته میشود هدف اصلی اولین تراشه هوش مصنوعی OpenAI بهبود عملکرد مدل هوش مصنوعی Sora است تا تولید ویدیوهای مبتنی بر هوش مصنوعی با سرعت و کیفیت بهتری انجام شود.
TSMC اخیرا اعلام کرده بود که تولید تراشهها با فناوری ۱.۶ نانومتری را از سال ۲۰۲۶ آغاز خواهد کرد. بنابراین هنوز دو سال تا راهاندازی آن فاصله داریم.
شرکت TSMC قبلا اعلام کرده بود که قصد دارد بهزودی تولید آزمایشی تراشه ۲ نانومتری خود را آغاز کند. در حالیکه انتظار میرفت تولید تراشه ۲ نانومتری TSMC در سه ماهه چهارم ۲۰۲۴ شروع شود، حالا میبینیم که این پروسه زودتر آغاز شده است.
تراشه ۲ نانومتری در مقایسه با پردازنده ۳ نانومتری ترانزیستورهای بیشتری در خود جای خواهد داد که این موضوع منجر به عملکرد سریعتر و بهرهوری بالاتر خواهد شد.
انتظار میرود گوشیهای آیفون ۱۷ پرو اپل اولین دستگاههایی باشند که از این فناوری استفاده میکنند و همانطور که میدانید مدلهای آیفون ۱۵ پرو از تراشه A17 Pro که با استفاده از پروسه ۳ نانومتری TSMC ساخته شده بهره میبرند.
سامسونگ هم اخیرا توسعه تراشه ۲ نانومتری خود را شروع کرده است. ظاهرا سامسونگ این پروژه را با اسم رمز Tetis شروع کرده است و قرار است در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ به تولید انبوه برسد.
گفته میشود این فناوری در ساخت تراشه اگزینوس ۲۶۰۰ که ممکن است در سری گلکسی S26 به کار گرفته شود استفاده خواهد شد.
اگرچه بخش ریختهگری سامسونگ برای جذب مشتریان به سوی جدیدترین فرآیندهای ساخت تراشه از جمله فرآیند ۳ و ۴ نانومتری با مشکلاتی روبهرو بوده است، این شرکت فعالانه با توسعه فناوریهای پیشرفتهتر مانند فرآیند ساخت ۲ نانومتری در حال پیشروی است.
نظرات