ناسا با موفقیت پیام لیزری را به فاصله بیش از ۱۵ میلیون کیلومتر ارسال کرد
ناسا با موفقیت پیام لیزری را به فاصله بیش از ۱۵ میلیون کیلومتر ارسال کرد

ناسا با موفقیت پیام لیزری را به فاصله بیش از ۱۵ میلیون کیلومتر ارسال کرد

محمد صداقت
۱۴ دی ۱۴۰۲ - 08:28
ناسا با موفقیت پیام لیزری را به فاصله بیش از 10 میلیون مایل ارسال کرد

همان‌طور که می‌دانید هدف بشریت در این سال‌ها فرود آمدن روی مریخ و استعمار آن است. برای رسیدن به این هدف لازم است که بتوانیم با سرعت زیاد با فواصل دور ارتباط برقرار کنیم. حالا این هدف پس از ارسال پیام لیزری ناسا به فاصله تقریباً ۱۵ میلیون کیلومتری، یک گام به واقعیت نزدیک‌تر شده است.

ناسا یک سیگنال لیزری که از فضاپیمای Psyche ارسال شده بود دریافت کرده است. این فضاپیما به سمت کمربند اصلی سیارک بین مریخ و مشتری در حال حرکت است. در واقع این فضاپیما اکنون ۴ برابر ماه نسبت به زمین دورتر است.

این اولین آزمایش موفقیت‌آمیز سیستم ارتباطات نوری فضای عمیق ناسا (DSOC) است که برای ارسال اطلاعات با استفاده از نور لیزر به جای امواج رادیویی سنتی طراحی شده است. طبق اعلام این آژانس فضایی، این دورترین ارتباط نوری انسان است.

ابی بیسواس (کارشناس پروژه سیستم در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا) در جنوب کالیفرنیا اعلام کرد: «دستیابی به این قابلیت یک دستاورد فوق‌العاده است. سیستم‌های زمینی با موفقیت فوتون‌های لیزری فضای عمیق را از DSOC شناسایی کردند. البته ما نیز می‌توانستیم داده‌هایی را ارسال کنیم. این مسئله به معنای آن است که می‌توانیم نور را به فضای عمیق ارسال کنیم.»

ناسا با موفقیت پیام لیزری را به فاصله بیش از 10 میلیون مایل ارسال کرد
ناسا با موفقیت پیام لیزری را به فاصله بیش از ۱۰ میلیون مایل ارسال کرد

فرستنده با گیرنده فضاپیمای Psyche  ادغام شده است. این گیرنده به کمک لیزر مادون قرمز برای ارسال داده‌های با سرعت بالا به زمین به کار می‌رود. علاوه بر آن، یک دوربین حساس به شمارش فوتون دارد که برای دریافت داده‌های با سرعت پایین در زمین طراحی شده است. بیت‌های داده‌ها به کمک فوتون‌های ساطع شده توسط لیزر کدگذاری می‌شوند. این فوتون‌ها حدود ۵۰ ثانیه طول می‌کشد که از فضاپیما به سیاره ما برسند. استفاده از لیزر در مأموریت‌های فضایی سبب می‌شود که ارسال اطلاعات با سرعت ۱۰ الی ۱۰۰ برابر روش‌های سنتی و رادیویی انجام شود.

میرا سرینیواسان (رهبر عملیات DSOC در JPL) اعلام کرد: «این مأموریت چالش بزرگی بود و ما کارهای زیادی برای انجام دادن داشتیم. ما برای مدت کوتاهی توانستیم برخی از داده‌ها را ارسال، دریافت و رمزگشایی کنیم.»

فضاپیمای Psyche در حال سفر برای بررسی سیارک همنام خود است. فضاپیما قرار است که در سال ۲۰۲۹ به مقصد برسد و ۲۹ ماه را صرف شناسایی سیارک کند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید