چرا نظر ایلان ماسک درباره قانونمند کردن هوش مصنوعی درست است؟ - تکفارس 
چرا نظر ایلان ماسک درباره قانونمند کردن هوش مصنوعی درست است؟ - تکفارس 

چرا نظر ایلان ماسک درباره قانونمند کردن هوش مصنوعی درست است؟

افشین نوری
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - 21:09
هوش مصنوعی

هوش مصنوعی روز به روز در حال گسترش است و خیلی‌ها معتقدند که باید قبل از آنکه دیر بشود باید کاری درباره آن انجام شود. بعد از معرفی چت بات ChatGPT، نگرانی‌ها درباره آینده این فناوری افزایش یافته است و برخی معتقدند که هوش مصنوعی می‌تواند باعث بیکار شدن میلیون‌ها انسان و همچنین پخش گسترده اطلاعات نادرست در فضای وب شود.

ایلان ماسک اخیرا به همراه استیو وازنیک از موسسان اپل و چند شخصیت آکادمیک و فناوری دیگر مثل Yuval Noah Harari نویسنده کتاب Sapiens نامه‌ای را منتشر کرده بودند و در آن از همه شرکت‌ها خواسته بودند که به مدت شش ماه توسعه هوش مصنوعی را متوقف کنند تا دولت‌ها زمان کافی برای قانونمند کردن این فناوری داشته باشند.

Harari ماه گذشته گفته بود که در طول سال‌های گذشته ابزارهای هوش مصنوعی جدید معرفی شده‌اند که بقای تمدن انسان را تهدید می‌کنند و این ابزارها توانسته‌اند توانمندی قابل‌توجهی در دستکاری و تولید زبان به دست بیاورند.

نامه مذکور بحث کرده بود که الان زمان آن فرا رسیده است که چارچوبی برای هوش مصنوعی در نظر گرفته شود چرا که هوش مصنوعی به‌زودی چنان هوشمند خواهد شد که کنترل آن سخت خواهد شد. به گفته‌ی ماسک، ما اگر دیرتر در رابطه با هوش مصنوعی عمل کنیم ممکن است چیزهای وحشتناکی اتفاق بیفتد. اما هوش مصنوعی الان ممکن است تاحدودی قابل کنترل باشد.

دلیل دیگری که قانون‌گذاران باید سریع‌تر درباره هوش مصنوعی اقدام کنند این است که از نظر سیاسی وقت محدودی برای این کار وجود دارد. مساله، همیشه مساله جنگ فرهنگی بوده است. اگر هوش مصنوعی تبدیل به بخشی از جنگ فرهنگی شود، در این صورت قانونمند کردن آن بسیار دشوارتر خواهد شد.

بنابراین گسترش بدون کنترل هوش مصنوعی می‌تواند تبدیل به فاجعه شود. البته همه قانونگذارن درباره این موضوع متفق‌القول نیستند و نمی‌توان انتظار داشت که به‌زودی شاهد تفاوقی در این زمینه باشیم. نمایندگان کنگره آمریکا در حال حاضر روی مضوعات مختلفی اختلاف نظر دارند و برای مثال در زمینه موضوعاتی مثل تغییرات آب و هوایی هنوز مقاومت‌هایی از سوی دولت‌ها و قانونگذارن وجود دارد. بنابراین در زیمنه هوش مصنوعی هم ممکن است چنین مقاومت‌های پیش بیاید.

ارائه راهکارهای قانونی درباره هوش مصنوعی ممکن است سال‌ها طول بکشد، اما در حال حاضر می‌توان چند قانون ساده بر آن اعمال کرد. اول اینکه، باید شفافیت کاملی درباره توسعه هوش مصنوعی وجود داشته باشد. این شفافیت باید درباره الگوریتم‌های مورد استفاده توسط شرکت‌های توسعه‌دهنده هوش مصنوعی و نحوه کارکرد آن باشد. ایالت کالیفرنیا قدم‌هایی را در این زمینه برداشته است و از شرکت‌ها خواسته است که اطلاعات درستی درباره الگوریتم‌های هوش مصنوعی خود به کاربران ارائه کنند.

همچنین از شرکت‌هایی مثل OpenAI خواسته شده است که داده‌های استفاده شده در چت بات ChatGPT را در اختیار محققان قرار دهند تا مشخص شود که این پلتفرم‌ها چگونه آموزش داده شده‌اند. ادعاهای کپی‌رایتی نیز درباره آن‌ها مطرح است و در این زمینه هم باید شفافیت‌هایی به وجود آید.

نگرانی‌هایی هم درباره انتشار اطلاعات جعلی توسط هوش مصنوعی در رویدادهای مهمی مثل انتخابات‌ها وجود دارد و در همین رابطه یکی از نمایندگان کنگره آمریکا به نام Yvette Clarke طرحی را پیشنهاد کرده است تا برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا با کمپین‌های تبلیغاتی ضد بایدن که توسط هوش مصنوعی تولید می‌شوند مقابله کنند.

هوش مصنوعی هرچند مثل موضوع تغییرات آب و هوایی تبدیل به جنگ فرهنگی نشده است، اما ممکن است به‌زودی به آن تبدیل شود و باید فکری برای آن اندیشیده شود.

منبع: CNET

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید