بررسی شیائومی ۱۳؛ پرچم‌دار چینی - تکفارس 
بررسی شیائومی ۱۳؛ پرچم‌دار چینی - تکفارس 

بررسی شیائومی ۱۳؛ پرچم‌دار چینی

افشین نوری
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - 16:26
شیائومی ۱۳

گوشی شیائومی ۱۳ که اخیرا معرفی شده است قیمتی بین شیائومی ۱۳ پرو و شیائومی ۱۳ لایت دارد. با این حال، این گوشی به خاطر ساخت عالی و دوربین های چشمگیری که دارد همچنان یک مدل درجه یک محسوب می‌شود.

شیائومی ۱۳ همانند مدل قبلی خود در سایز کوچکتری نسبت به مدل پرو معرفی شده و برای کسانی که گوشی‌های بزرگ را دوست ندارند یک گزینه ایده‌آل است. 

طراحی و ساخت

شیائومی ۱۳ ساخت بسیار زیبایی دارد و در سه رنگ مشکی، سفید و سبز ارائه شده است. این گوشی در طول مدتی که آزمایش شد مورد تحسین ما قرار گرفت. پنل پشتی آن از جنس شیشه‌ ۲.5D با درخشندگی زیباست، هرچند که به‌راحتی اثر انگشت را می‌گیرد. بدنه آن نیز به رنگ فیروزه‌ای و از جنس آلیاژ آلومینیومی است و اثرانگشت را به خود می‌گیرد. متاسفانه فقط نسخه مشکی‌رنگ آن در بسیاری از کشورها از جمله بریتانیا موجود است.

شیائومی 13

این گوشی دارای ضخامت ۷.۹ میلیمتر و وزن ۱۸۹ گرم است. هرچند این گوشی، باریک‌ترین گوشی پرچمداری نیست که تابحال دیده‌ایم، اما بدنه ممتاز آن را می‌توان نقطه قوت آن دانست. همچنین لبه‌های خمیده آن امکان در دست گرفتن راحت‌تر گوشی را فراهم خواهد کرد.

شیائومی ۱۳ یکی از جمع‌وجورترین پرچمداران موجود در بازار است و فقط ۱۵۲ میلیمتر طول دارد. این گوشی برای کسانی که دستان کوچک‌تری دارد، یک انتخاب بسیار مناسب است.

این گوشی همچنین از استاندارد IP68 بهره می‌برد و این به معنای آن است که می تواند در برابر برابر نفوذ آب و گرد و غبار به داخل محافظت کند. این در حالیست که مدل قبلی آن یعنی شیائومی ۱۲ از هیچ استاندارد IP پشتیبانی نمی‌کرد.  

شیائومی ۱۳ مجهز به یک درگاه USB-C برای شارژ است، اما جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری روی آن وجود ندارد که این موضوع در گوشی‌های پرچمدار رایج است. این گوشی همچنین فقط یک درگاه سیم‌کارت دارد و فاقد شیار کارت میکرو اس‌دی است. 

نمایشگر و اسپیکرها

  • نمایشگر ۶.۳۶ اینچی AMOLED
  • وضوح +FHD
  • بلندگوهای دوگانه با فناوری دالبی اتموس

شیائومی ۱۳ از یک نمایشگر ۶.۳۶ اینچی AMOLED با پوشش محافظ گوریلا گلس ۵ کورنینگ و وضوح تصویر ۲۴۰۰ در۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد و از قابلیت‌های دالبی ویژن و HDR10+  پشتیبانی می‌کند.

نمایشگر این گوشی دارای وضوح بسیار خوبی است که برای تماشای ویدیوهای یوتیوب و استریم سرویس‌هایی مثل نتفلیکس عالی خواهد بود. اگر هم رزولوشن بالاتری نسبت به FHD+ می‌خواهید، می‌توانید شیائومی ۱۳ پرو را با نمایشگر WQHD+ به عنوان یکی از گزینه‌های خرید خود در نظر بگیرید.

شیائومی 13

رنگ‌های نمایشگر شیائومی ۱۳ زنده و شاداب هستند و حداکثر روشنایی آن به ۱۹۰۰ نیت می‌رسد. تیم ما توانست آن را در زیر نور شدید خورشید بدون هیچ مشکلی استفاده کند.

نرخ نوسازی داینامیک این گوشی به‌صورت پیش‌فرض تنظیم شده است، اما شما می‌توانید آن به‌صورت دستی روی ۶۰ یا ۱۲۰ هرتز تنظیم کنید. شما همچنین می‌توانید اپلیکیشن‌هایی که از نرخ نوسازی بالاتر استفاده می‌کنند را تغییر دهید.  

نمایشگر شیائومی ۱۳ دارای نرخ تاچ سمپلینگ ۲۴۰ هرتز برای استفاده گیمرهاست و یک حالت اختصاصی بازی هم دارد که به شما اجازه می‌دهد تا بسته به ترجیحات خودتان بین تنظیمات مختلفی مثل حالت صرفه‌جویی در مصرف انرژی، حالت بالانس، حالت کیفیت بالا یا حالت سفارشی انتخاب کنید.  

بازخوردهای لمسی شیائومی ۱۳ نیز در حد مناسب است و صدای زیادی ایجاد نمی‌کنند. یک حسگر اثر انگشت در زیر نمایشگر ان برای تائید هویت بیومتریک وجود دارد. شما همچنین می‌توانید از تشخیص چهره یا پسورد یا یک کد پین برای ورود به گوشی خود استفاده کنید.

این گوشی مجهز به اسپیکرهای دوگانه با قابلیت دالبی اتموس است. صدای تولید شده توسط این اسپیکرها بلند است و برای شنیدن پادکست‌ها و ویدیوها بسیار عالی است. 

مشخصات و عملکرد 

  • اسنپدراگون ۸ نسل ۲
  • رم ۸/۱۲ گیگابایتی
  • حافظه داخلی ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایتی

مسلما برای یک گوشی پرچمدار لازم است که از یک تراشه پرچمدار استفاده کرد. شیائومی ۱۳ از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در کنار ۸/۱۲ گیگابایت رم و ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی بهره می‌برد. خریداران بریتانیایی فقط به نسخه ۸/۱۲۸ گیگابایتی آن دسترسی خواهند داشت.

عملکرد شیائومی ۱۳ در حد قابل قبول است و در بخش استریم ویدیوها، شبکه‌های اجتماعی و تماس‌ها بدون هیچ مشکلی کار می‌کند. این گوشی حتی در انجام کارهای سنگین هم سریع است.

شیائومی 13

نتایج بنچمارک‌ها این موضوع را به ما نشان می‌دهند، بطوریکه عملکرد آن از تمامی گوشی‌های اندرویدی که تاکنون در گیک‌بنچ ۵ تست شده‌اند بهتر است. به نظر می‌رسد که اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به‌خوبی برای این گوشی بهینه‌سازی شده است.

در بخش گیمینگ، شما به‌راحتی می‌توانید بازی Genshin Impact را  در تنظیمات متوسط ​​بدون هیچ مشکلی اجرا کنید. شیائومی ۱۳ فقط در هنگام بازی کمی گرم شد که این موضوع احتمالا به خاطر اتلاف گرمای سیستم خنک‌کننده بخار آن است که تقریبا نیمی از بدنه گوشی را می‌پوشاند.  

شیائومی ۱۳ در بخش اتصالات از وای‌فای ۷ و بلوتوث ۵.۳ پشتیبانی می‌کند.

دوربین 

  • دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی قدرتمند
  • تا ۳.۲ برابر زوم اپتیکال
  • هیچ دوربینی با میدان دید گسترده ندارد

شیائومی بار دیگر یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی را برگزیده است، اما اینبار از لنزهای لایکا برای آن استفاده کرده است. در این دوربین از سنسور سونی IMX800 استفاده شده که آنر ۷۰ هم از آن بهره می‌برد. این دوربین دارای گشودگی دیافراگم f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال (OIS) است.

دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی شیائومی ۱۳ می‌تواند عکس‌های واضح و دقیقی ثبت کند. همچنین بافت‌هایی مثل لباس و خز حیوانات را به‌صورت کاملا واقع گرایانه ثبت می‌کند. رنگ پوست‌ها نیز کاملا روشن هستند و هیچ حالت اشباع بیش از حد رنگ ندارند. 

استفاده از فناوری پردازش تصویر لایکا به شما کمک خواهد کرد تا بین دو فیلتر مختلف انتخاب کنید. فیلتر اول رنج دینامیکی وسیع‌تر و رنگ‌های تقویت‌شده دارد، اما گزینه دوم کمی واضح‌تر است که تفاوت بین آن‌ها به‌ویژه در عکاسی شبانه بهتر دیده خواهد شد. مقایسه دو فیلتر را در تصویر بالا می‌ببینید. 

البته افکت بوکه خودکار آن در حالت پرتره کمی ضعیف است، اما شما می‌توانید قبل از گرفتن عکس آن را تنظیم کنید. این افکت خوشبختانه تارهای مو را به‌ اشتباه محو نمی‌کند.

روی این گوشی یک دوربین تله فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 نیز و زوم اپتیکال ۳.۲ برابر وجود دارد. این دوربین می‌تواند عکس‌های بسیار شفاف و بدون افت کیفیت ثبت کند و حتی می‌توانید تا ۳۰ برابر زوم دیجیتال را با آن انجام دهید.

دوربین ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض آن دارای گشودگی دیافراگم f/2.0 و میدان دید ۱۲۰ درجه است و متاسفانه این دوربین دارای کیفیت رنگ‌های خوبی نیست و سایه‌ها عمق خود را از دست می‌دهند. این دوربین همچنین در زوایای خاصی برخی سوژه‌ها را با اعوجاج نشان می‌دهد.  

با این حال، حالت شب شیائومی ۱۳ می‌تواند سوژه‌ها را با جزئیات نمایش دهد، هرچند که آسمان کمی رنگ آبی غیرطبیعی به خود می‌گیرد که در گوشی دیگر چنین چیزی را نمی‌بینیم. 

دوربین سلفی شیائومی ۱۳‌ یک حسگر ۳۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 است. این دوربین نسبت به دوربین اصلی دقت پایینی دارد و برخی تارهای مو را در پس زمینه تار می‌کند. با این حال، شما می‌توانید سلفی‌های بسیار خوبی با آن بگیرید.

دوربین سلفی عملکرد خوبی در محیط‌های بیرونی دارد و این شامل شب نیز می‌شود. البته برخی از عکس‌ها که با نور کم گرفته شده‌اند جزئیات کمتر و رنگ‌های کسل‌کننده‌ای دارند.  

شیائومی ۱۳ قادر است فیلم‌هایی با کیفیت 8K  و نرخ ۲۴ فریم در ثانیه، 4K با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه، 1080p با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه و 720p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت کند. شما همچنین می‌توانید حالت ویدیوی ثابت یا ویدیوی فوق‌‌ ثابت را برای آن استفاده کنید که حالت دوم کمی حالت غیر طبیعی دارد.

باتری و شارژ 

  • دوام باتری یک روزه به طور میانگین
  • شارژ سریع ۶۷ واتی
  • شارژ بی سیم و بی‌سیم معکوس

شیائومی ۱۳ مجهز به همان باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی شیائومی ۱۲ است و از آنجائیکه که باتری یکی از نکات قوت شیائومی ۱۲ بود، در اینجا هم همین‌طور است. باتری شیائومی ۱۳ به‌طور میانگین یک روز دوام می‌آورد که شامل انجام کارهایی مثل تماشای فیلم، گوش دادن به پادکست، استفاده از توییتر و تماس می‌شود.  

اگر نرخ نوسازی گوشی را به ۱۲۰ هرتز افزایش دهیم و با گوشی کارهای سنگینی مثل استریم مداوم ویدیو را انجام دهیم، در این صورت باتری گوشی به‌سرعت تخلیه خواهد شد. ر تست باتری PCMark 10، باتری شیائومی ۱۲ دوام بیشتری داشت و ۱۱ ساعت و ۴۰ دقیقه دوام آورد. 

شیائومی 13

خوشبختانه، شیائومی ۱۳ از شارژ سریع ۶۷ وات پشتیبانی می‌کند که می‌تواند در عرض ۳۰ دقیقه آن را به میزان ۸۷ درصد شارژ کند. البته گوشی در حین شارژ کردن با این فناوری به طور محسوسی داغ خواهد کرد. لازم به کر است که شیائومی ۱۳ پرو با شارژ سریع ۱۲۰ واتی عرضه شده است.

شیائومی ۱۳ همچنین از شارژ بی‌سیم توربو ۵۰ وات و  شارژ بی سیم معکوس ۱۰ وات پشتیبانی می‌کند، اگرچه هیچ شارژر در جعبه آن موجود نیست.

به‌روزرسانی نرم افزاری 

  • MIUI 14
  • مشکلات نرم افزاری
  • برخی اپلیکیشن‌ها برای سیستم‌عامل آن بهینه نشده‌اند

شیائومی ۱۳ رابط کاربری MIUI 14 را بر پایه اندروید ۱۳ اجرا می‌کند. همانطور که می‌دانید سیستم‌عامل یکی از مهم ترین عناصر یک گوشی است. در مورد شیائومی ۱۳ وجود چندین مرورگر و نسخه‌های سفارشی شیائومی از تقویم‌ها، ماشین‌حساب‌ها و سایر اپلیکیشن‌ها باعث شده تا فضای بیشتری نسبت به آنچه که لازم است اشغال شود.  

شیائومی 13

ناوبری در این گوشی هرچند مشابه اندروید استوک نیست اما جستجوی چیزها در تنظیمات آن می‌تواند کمی گیج‌کننده باشد. تنظیمات سریع در این گوشی با کشیدن انگشت از سمت بالا سمت راست به پایین قابل دسترس است و اعلان‌ها با کشیدن انگشت به سمت پایین در قسمت چپ نمایش داده خواهند شد.  

متاسفانه برنامه اینستاگرام به‌خوبی برای MIUI بهینه نشده است. برای مثال، نوار استوری‌ها در برخی موارد سیاه می‌شود و نام کاربران را نمایش نمی‌دهد. ظاهرا این مشکل در گوشی‌های شیائومی  رایج است. در کل می‌توان گفت که MIUI کاربرپسندترین رابط کاربری اندروید نیست و می‌تواند در برخی موارد آزاردهنده باشد.

شیائومی سه سال آپدیت سیستم‌عامل و چهار سال آپدیت امنیتی را برای شیائومی ۱۳ عرضه خواهد کرد. هرچند شیائومی در این بخش بهتر از برخی برندها است، اما به اندازه سامسونگ که به مدت چهار سال آپدیت‌های اندروید را ارائه می‌کند سخاوتمند نیست.

قیمت و قابلیت دسترسی 

قیمت شیائومی ۱۳ در انگلیس ۸۴۹ پوند است و هم‌اکنون از طریق فروشگاه رسمی شیائومی قابل خرید است . این تلفن همچنین از طریق Argos عرضه خواهد شد. شیائومی گوشی‌های خود را معمولا در آمریکا نمی‌فروشد، اما شما می‌توانید آن را از طریق Aliexpress سفارش دهید.

این گوشی در مقایسه با مدل قبلی افزایش قیمت ۱۰۰ پوندی دارد که اگر نرخ تورم را در نظر بگیریم همان قیمت آیفون ۱۴، گلکسی S23 و گوگل پیکسل ۷ پرو می‌شود. البته این گوشی‌ها تقاضای بیشتری در بین مشتریان دارند و از نرم افزار کاربرپسندتری بهره می‌برند.

اگر می‌خواهید بین شیائومی ۱۳ و شیائومی ۱۳ پرو یکی را انتخاب کنید، مدل پرو از یک حسگر دوربین ۱ اینچی IMX989 سونی استفاده می‌کند که چیز منحصر به فرد است.در ضمن، مدل پرو شارژدهی بهتر و سرعت شارژ بالاتری دارد. در کل، با پرداخت ۲۵۰ پوند بیشتر برای مدل پرو، به قابلیت‌های جذاب‌تری دسترسی خواهید داشت. 

جمع‌بندی

شیائومی ۱۳ از نظر سخت افزاری بسیار قدرتمند است و ساخت بسیار خوبی نیز دارد. دوربین اصلی آن حتی در شرایط تاریک می‌تواند عکس‌های با وضوح بالا ثبت کند. با این حال، افزایش قیمت آن نسبت به نسل قبلی، باعث شده تا این گوشی از نظر قیمتی در کنار برخی از بهترین گوشی‌های هوشمند بازار قرار بگیرد و متاسفانه رقابت را به آیفون ۱۴ یا پیکسل ۷ پرو می‌بازد.

در مجموع، اگر قصد خرید یک گوشی شیائومی را دارید، مدل شیائومی ۱۳ پرو دوربین بهتر و مشخصات بهتری را ارائه کرده است. در غیر این صورت، با همان قیمت می‌توانید گوشی‌های بهتری بخرید. 


نکات مثبت:

  • طراحی جمع‌وجور و زیبا
  • تراشه قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۲
  • دوربین اصلی عالی

نکات منفی:

  • شارژدهی متوسط
  • سیستم عامل شلخته
  • رقبای این گوشی در ازای قیمت یکسان مشخصات بهتری ارائه می‌دهند

۸.۲/۱۰

منبع: Techadvisor

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید