کی از ویژگیهای شرکت های بزرگ تکنولوژی و فناوری در این است که محصولات بزرگ و موفقی که روانه بازار کرده اند، همواره محصولاتی بوده است که عملا شکست مطلق برای این شرکت ها تلقی میشوندِ شکست هایی که البته خود راه های پیروزی را برای این شرکت ها هموار ساخته است. مایکروسافت یکی از این شرکت هاست که داستان شکست ها و موفقیت هایش جلب توجه است.به گزارش «تابناک»، نگاهی به اوج و سقوط های مایکروسافت در سالهای اخیرُ شاید بتواند به بهترین وجه ممکن، تاریخچه این شرکت را از نگاه مشتریان بیان کند؛ شرکتی که مدیر عامل سابق آن اکنون ثروتمندترین مرد روی زمین شناخته میشود، همواره محصولاتش بهترین محصولات روی زمین نبوده و در میان آنها نمونه هایی هم پیدا میشود که هم شکست و هم آبروریزی برای مایکروسافت بوده است.
نگاهی به این محصولات، بهتر از هر چیز بیانگر تاریخ موفقیت ها و شکست های مایکروسافت است:
موفقیت: ویندوز XP در سال ۲۰۰۱
این سیستم عامل که در سال ۲۰۰۱ منتشر شد، باید یکی از برترین موفقیت های مایکروسافت تلقی کرد؛ سیستم عاملی که آنقدر خوب بود که تا بیش از یک دهه هنوز مورد توجه است. اولین سیستم عاملی که با استفاده از پلتفرم ویندوز NT بازار را در اختیار گرفت.
شکست: ویندوز ویستا ۲۰۰۶
استیو بالمر در روزهای آخر تصدی خود در مایکروسافت، صراحتا اعلام کرد، یکی از بزرگترین اشتباهات و پشیمانی هایش در دوران ۱۴ ساله مسئولیت در مایکروسافت، ویندوز ویستا بوده است. علیرغم تلاشی ۵ ساله برای طراحی و تدوین این سیستم عامل، نتیجه نهایی یک سیستم عامل به هم ریخته و بی ثبات و گران قیمت بود.
موفقیت: Office 365
این محصول همه ابزارهای خوب و کاربردی مجموعه آفیس را در فضای Cloud دور هم جمع کرد و اولین اقدامات مایکروسافت برای حرکت به سمت فضای Cloud را رقم زد. به این ترتیب، کاربران بدون هیچ دغدغه از گم شدن فایلها و از دست دادن آنها، از هر نقطه ای و با هر دستگاهی قادر به دسترسی به این مستندات شدند.
شکست: ویندوز Microsoft ME
این سیستم عامل که آخرین نسخه از سری ویندوز 9x بود، عملا پلی میان نسل قدیم و نسل NT تلقی میشد اما به شدت سیستم عاملی بی ثبات و ناقص بود.
موفقیت: Xbox 2001
در واقع باید Xbox را اولین تلاش مایکروسافت برای ورود و رقابت در بازار کنسول های بازی و همچنین مهمترین تلاش سخت افزاری این شرکت قلمداد کرد. هنوز نمیتوان به طور قطع گفت که این محصول به برتری سونی در بازار کنسول ها پایان داده است؛ اما تا همین جا توانسته خود را یکی از برترین کنسول های بازی در سراسر جهان معرفی کند. نسل سوم این محصول یعنی Xbox One نشان از حرکت مایکروسافت در مسیر صحیح دارد؛ هرچند گفته میشود این محصول درآمد چندانی برای این شرکت ندارد.
شکست : Internet Explorer
مرورگر اصلی مایکروسافت یعنی IE که مرورگر پیش فرض ویندوز نیز هست، هیچ گاه نتوانست خارج از ایالات متحده به عنوان یک مرورگر جذاب و خوب معرفی شود و همواره به عنوان یک مرورگر عقب مانده نسبت به رقبای اصلی قلمداد میشد. مخصوصا نسخه ۶ آن که با XP روانه بازار شد، بدترین تجربه در امنیت شناخته شد؛محصولی که البته مایکروسافت برای نجات آن تلاش زیادی کرد تا در نهایت آن را با Edge جایگزین کند.
موفقیت: Surface 2012
پاسخ شدید مایکروسافت به تبلت اپل یعنی iPad در سال ۲۰۱۲ معرفی شد و در همان شروع به کار توانست تحسین بسیاری از کارشناسان را برانگیزد. این محصول اکنون در نسل سوم خود قرار دارد و نسخه چهارم آن به زودی همراه با ویندوز ۱۰ روانه بازار میشود که از هم اکنون به برترین تبلت تاریخ از آن یاد میشود.
شکست: Microsoft Kin 2010
این محصول در واقع موبایل مایکروسافت مخصوص به شبکه های اجتماعی بود که البته عمری کوتاه داشت. صفحه اصلی این هوشمند جایی بود که همه حساب های کاربری شبکه های اجتماعی شما در آن جمع بود، ولی فروش این گوشی بسیار پایین بود و به سرعت از صحنه خارج شد.
موفقیت: MS DOS 1981
برترین سیستم عامل زمان خود یعنی DOS، برای مدتها سیستم عامل اصلی رایانه های IBM در دهه ۸۰ تا اواسط ۹۰ میلادی بود.
شکست : Microsoft Bob
این محصول در واقع برای آن طراحی شده بود تا با انیمیشن حیوانات، استفاده از ویندوز را برای کاربران ساده تر سازد؛ اما با تمسخر شدیدی از سوی نشریات و رسانه ها مواجه شد و نتوانست توجه زیادی را جلب کند.
موفقیت: ویندوز ۳.۱
این سیستم عامل تنها دو ماه بعد از انتشار به ۳ میلیون فروش رسید و منجر به آن شد که مایکروسافت به عنوان خلاق ترین شرکت تکنولوژی در ایالات متحده لقب بگیرد؛ سیستم عاملی که تسلط و برتری مایکروسافت در حوزه سیستم عامل دسکتاپ را تا به امروز رقم زده و تضمین کرده است.
شکست: Zune 2006
پنج سال پس از آنکه اپل محصول iPod را روانه بازار کرد، مایکروسافت نیز شانس خود را در ساخت محصولی مشابه با نام Zune آزمایش نمود؛ هرچند این محصول یک شکست مطلق نبود، از همان ابتدا مشخص بود که مایکروسافت در این حوزه دیر وارد رقابت با اپل شده است و چیز زیادی برای عرضه کردن ندارد.
نظرات