بر اساس گزارش مایکروسافت، در حال حاضر در هر دقیقه تقریباً تعداد ۱۰۰۰ رمز عبور هک میشود که رشد ۷۴ درصدی این نوع از هکها نسبت به سال گذشتهی میلادی را نشان میدهد. این آمار با بررسی محصولات و سرویسهای مختلف این شرکت بهدست آمده است.
بهطور کلی تعداد حملات هکری در طی یک سال گذشته بهدلیل حملهی نظامی روسیه به اوکراین افزایش چشمگیری داشته است. با این وجود، هکهای متکی بر رمز عبور کماکان در بین هکرها از بیشترین محبوبیت برخوردار بوده و بهگفتهی مایکروسافت، ۹۲۱ رمز عبور در هر دقیقه مورد حمله قرار میگیرد.
گفته میشود که عرضهی کارت گرافیک انویدیا RTX 4090 کمک زیادی به هکرها در شکستن قفل رمزهای عبور کرده است چرا که این کارت تمامی ۲۰۰ میلیارد سناریوی مختلف برای یک رمز عبور دارای ۸ کااراکتر را در ۴۸ دقیقه امتحان میکند.
درز گستردهی اطلاعات نیز از دیگر روشهای دسترسی هکرها به رمزهای عبور است چرا که بسیاری از کاربران از رمز عبور مشابهی در حسابهای مختلف خود استفاده میکنند. برای مثال، گفته میشود که درز اطلاعات لینکدین در سال ۲۰۱۲ منجر به دسترسی هکرها به رمز عبور حساب توییتر و پینترست مارک زاکربرگ در سال ۲۰۱۶ شد.
همچنین حملات فیشینگ نیز در بین هکرها از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و بسیاری از آنها بهتازگی با سوءاستفاده از سیستم تایید هویت جدید توییتر به رمز عبور حسابهای توییتر و حتی استیم بسیاری از کاربران دسترسی پیدا کردند. در واقع همین موضوع باعث شده تا مایکروسافت قابلیت محافظت پیشرفته در برابر حملات فیشینگ را به ویندوز ۱۱ 22H2 اضافه کند.
بر اساس گزارش مایکروسافت، ۹۰ درصد حسابهای کاربری از سیستم تایید هویت چندمرحلهای (MFA) بهره نمیبرند و این موضوع حتی در بین حسابهای ادمین نیز مشاهده شده است. با این وجود، عدم استفاده از رمزهای عبور تکراری و آسان و همچنین نصب جدیدترین بهروزرسانیها نیز در جلوگیری از هکشدن رمزهای عبور تاثیر قابل توجهی دارد.
منبع: TechSpot
نظرات