ستارهشناسان در یک اتفاق نادر موفق به کشف دو سیاه چاله بسیار نزدیک به هم شدهاند که در آستانهی برخورد با همدیگر قرار دارند. اگر چنین اتفاقی بیفتد ما برای اولین بار شاهد چنین رویداد حماسی در کیهان خواهیم بود.
یکی از این سیاه چالهها ظاهرا از نوع سیاه چاله بسیار پرجرم است که اکثرا در مرکز کهکشانها یافت میشود و سیاه چاله دوم در مقایسه با اولی کمی کوچکتر بوده و دور آن میچرخد. مطالعه این دو سیاه چاله و نحوه برخورد آنها به همدیگر میتواند اطلاعات بسیار خوبی را درباره منشا پیدایش سیاه چالههای پرجرم در اختیار ما قرار بدهد.
دانشمندان درباره منشا پیدایش این نوع سیاه چالهها حدس میزنند که آنها احتمالا از برخورد سیاه چالههای کوچکتر به وجود آمدهاند. حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا این نظریه در عمل ثابت میشود یا نه.
دو سیاه چاله فوق توسط گروهی از ستارهشناسان دانشگاه Caltech و با استفاده از تلسکوپهای رادیویی کشف شدهاند. این دو سیاه چاله در کهکشان PKS 2131-021 قرار دارند و امواجی را به زمین ساطع میکنند که به آنها Blazar گفته میشود.
مطالب مرتبط:
- ناسا اولین تصاویر ارسالی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب را منتشر کرد
- ناسا تلسکوپ Roman را برای کشف سیاره های شبیه به زمین به فضا پرتاب می کند
بررسی و مقایسه این امواج با نمونههای ثبت شده در فاصله بین سالهای ۱۹۷۵ و ۱۹۸۳ نشان میداد که تغییراتی در ماهیت آنها رخ داده است که علت آن نزدیک شدن یک سیاه چاله دوم به سیاه چاله اول بوده است. حالا این دو سیاه چاله هر دو سال یکبار دو همدیگر میچرخند.
همهی این یافتهها حاصل ۴۵ سال مطالعه دانشمندان روی امواج رادیویی و مشاهدات مختلف است و حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم که این دو سیاه چاله در نهایت چگونه باهم برخورد میکنند.
منبع: Digital Trends
نظرات