ساعتی پیش پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو شرکت گوگل رسماً طی یک رویداد معرفی شدند. این شرکت همراه با این دو گوشی جدید، تراشه شخصیسازی شده خود با نام تنسور (Tensor) را هم معرفی کرد. اکنون همراه با انتشار اطلاعات بیشتر، ما نیز نگاهی به مشخصات این تراشه خواهیم داشت.
گوگل بیش از هر چیز در این رویداد بر ویژگیهای واقعیت افزوده تراشه خود یا دقیقتر، TPU (Tensor Processing Unit) تمرکز کرد. این شرکت ادعا میکند که این سختافزار شخصیسازی شده تفاوت گوگل با دیگر رقبا را خیلی راحت مشخص میکند.
با نامیدن یک استاندارد جدید برای یادگیری ماشین، اکنون ما با یک وعده بسیار بزرگ از سمت این شرکت روبهرو هستیم. برای مثال گوگ میگوید که تنسور این شرکت دقیقترین فناوری تشخیص خودکار صدا (ASR) موجود را ارائه میدهد. شما میتوانید از این ویژگی برای بهرهگیری از نهایت پتانسیل گوگل اسیستنت یا سایر اپلیکیشنها استفاده کنید.
مطالب مرتبط:
ویژگیهای دیگر سری پیکسل ۶ از جمله موشن مود، تشخیص دقیقتر چهره و یا ترجمه زنده متن به سایر زبانها، همه به لطف این تراشه جدید پا به عرصه گذاشتهاند. در این رویداد جزئیات اصلی CPU، GPU، مودم و اجزای اصلی این پردازنده نیز مشخص شدند.
همانطور که شایعه شده بود، تنسور از یک ترکیب منحصربهفرد میان هستههای CPU بهره میبرد. این ترکیب شامل واحد پردازش تنسور برای هوش مصنوعی (TPU)، دو هسته پرمصرف کورتکس ایکس ۱، دو هسته میانرده کورتکس A76 و ۴ هسته کممصرف است.
در بخش گرافیک نیز از یک GPU متمایز ۲۰ هستهای در کنار یک کانتکس هاب استفاده شده است که در تنظیم و مدیریت برخی از ویژگیهای دستگاه مانند ویژگی always-on و هسته محاسبه خصوصی نقش دارد و همچنین تراشه تایتان M2 را که مختص امنیت و ایمنی است، در خود جای میدهد. به همین ترتیب یک هسته پردازش تصاویر نیز برای ارتقای کیفیت تصویربرداری دستگاه در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر مشخص نیست که چرا گوگل در عوض استفاده از هسته مدرنتر کورتکس A78، از هستههای کورتکس A76 استفاده کرده است اما باید ذکر کنیم که پردازنده اسنپدراگون 765G پیکسل ۵ نیز از همین هستهها بهره میبرد.
پیکسل ۶ با ۹۰ درصد کارایی سریعتر در بخش CPU و ۳۷۰ درصد کارایی سریعتر در بخش GPU نسبت به پیکسل ۵، قویترین و کارآمدترین سری گوشی هوشمند ساخته شده توسط گوگل است.
اما این سوال نیز مطرح میشود که این دو دستگاه با تراشه تنسور خود در مقابل سایر پرچمداران اندروید چگونه ظاهر میشوند؟ پیکربندی CPU گوگل در مقایسه با ۴ هسته پرمصرف و ۴ هسته کممصرف رایجی که در تراشههای کوالکام و سامسونگ استفاده میشوند، کاملاً متمایز است.
روی کاغذ کارایی هستههای ایکس ۱ دو برابر حالت عادی است. در حال حاضر این هستهها قویترین طراحی Arm موجود تلقی میشوند که از آنها در تراشههای اسنپدراگون ۸۸۸ و اگزینوس ۲۱۰۰ با یک هسته ایکس ۱، سه هسته کورتکس A78 و چهار هسته کورتکس A-55 استفاده میشود.
از سوی دیگر گوگل دو عدد از هستههای بالارده را با نمونههای میانرده جایگزین کرده است که احتمالاً در افزایش عمر باتری و کارایی تاثیرگذار خواهد بود. به محض این که پیکسل ۶ و ۶ پرو به بازار عرضه شوند، میتوانیم موارد بیشتری را متوجه شویم.
منبع: The Verge
نظرات