سازمان غذا و دارو (FDA) بعد از حدود یک سال بررسی میلیونها محصول سیگار الکترونیکی (e-cigarette) با انتشار بیانیهای گفته است که تعداد ۹۴۶ هزار مورد از این محصولات طعمدار را در طول یک سال گذشته تائید نکرده است و مانع از فروش یا بازاریابی آنها شده است. این سازمان همچنین درخواست ۴.۵ میلیون محصول را بهخاطر نداشتن متریالهای موردنظر این سازمان رد کرده است.
سازمان غذا و دارو در بیانیه خود گفته است که در طول یک سال گذشته حدود ۹۳ درصد از درخواستهای ارسالی به این سازمان را بررسی کرده که این رقم شامل حدود ۶.۵ میلیون محصول میشود. این سازمان قرار است در هفتههای آتی به بررسی ۷ درصد دیگر نیز بپردازد. نکته جالبتوجه اینکه، اکثر این محصولات توسط شرکت معروف سازنده سیگارهای الکترونیکی یعنی کمپانی Juul ساخته شدهاند و بهگفته وال استریت ژورنال، محصولات این شرکت محبوبیت زیادی در بین کودکان و نوجوانان پیدا کردهاند. Juul ظاهراً در سال جاری فقط برای محصولات طعمدار تنباکو و نعناع خود درخواست تائید داده بوده و فروش محصولات طعمدار میوه و توتون این شرکت از سال ۲۰۱۹ ممنوع شدهاند.
مطالب مرتبط:
بیانیه جدید سازمان غذا و دارو را میتوان نقطه پایانی بر فروش همه نوع محصولات سیگار الکترونیکی در بازار تلقی کرد . انتشار این بیانیه همچنین میتواند نقطه عطفی برای صنعت وایپ باشد که سالها بدون نظارت کافی بر این محصولات به فعالیت خود ادامه دادهاند. قوانین سازمان غذا و دارو بیان میکنند که هر محصول تنباکوی جدیدی که قصد عرضه به بازار را دارد باید ابتدا به این سازمان درخواست بدهد و در صورت تائید اجازه بازاریابی و فروش داشته باشد. این قانون گرچه از سال ۲۰۱۶ در حال اجرا است، اما سازمان غذا و دارو سختگیری خاصی در این زمینه نداشت و اجازه میداد تا این محصولات همچنان به فروش خود ادامه دهند. اما در سال ۲۰۱۹، یک قاضی فدرال آمریکا با صدور حکمی اعلام کرد که شرکتهای سازنده سیگارهای الکترونیکی برای اینکه بتوانند همچنان در بازار حضور داشته باشند باید برای محصولات خود درخواست تائیدیه بدهند و سازمان غذا و دارو مکلف است این درخواستها را در طول یک سال بررسی کند.
سازمان غذا و دارو در بیانیه خود گفته است که از این به بعد، هر محصول وایپ و سیگار الکترونیکی که بدون تائیدیه این سازمان در بازار به فروش برسد، «غیرقانونی» است.
موضوع مهمی که سازمان غذا و دارو در بررسی سیگارهای الکترونیکی در نظر میگیرد این نکته است که آیا این محصولات دارای فواید کافی برای بزرگسالان هستند یا نه. خیلیها معتقدند که عرضه چنین محصولاتی به بازار کار درستی نیست، چراکه باعث میشوند کودکان و نوجوانان از همان سالهای ابتدایی عمرشان به سمت کشیدن محصولات سیگاری سوق پیدا کنند.
ژانت وودکاک (Janet Woodcock) از اعضای هیئتمدیره سازمان غذا و داروی آمریکا و میچ زلر (Mitch Zeller) رئیس واحد محصولات تنباکوی این سازمان با انتشار بیانیهای گفتهاند:
وضع قوانین جدید و مستمر برای محافظت از سلامت عمومی جامعه، بهویژه جوانان، در برابر مضرات محصولات تنباکو یکی از اولویتهای اصلی این سازمان است.
نظر شما درباره این موضوع چیست؟ آیا فکر میکنید سیگارهای الکترونیکی میتوانند مانع از تمایل نوجوانان به سیگار کشیدن شوند؟
منبع: The Verge
نظرات