نگاهی به بهترین گوشی های سری گلکسی A سامسونگ - تکفارس 
نگاهی به بهترین گوشی های سری گلکسی A سامسونگ - تکفارس 

نگاهی به بهترین گوشی های سری گلکسی A سامسونگ

مهدی ملکی
۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - 18:00
بهترین گوشی‌های سری گلکسی A

شرکت سامسونگ در طی شش سال گذشته، به تولید گوشی‌های گلکسی A خود به‌عنوان سری دستگاه‌هایی میان‌رده، محبوب و با کیفیت بالا پرداخته است. در هفتهٔ گذشته، شاهد اضافه‌شدن سه دستگاه جدید دیگر نیز به سری Galaxy A سامسونگ بودیم؛ از این رو تصمیم داریم به بررسی کلی این دسته از گوشی‌های هوشمند، از ابتدای معرفی‌شان تا کنون، بپردازیم.

اولین پروژهٔ سامسونگ برای معرفی دستگاه‌های این سری، به گلکسی آلفا (Galaxy Alpha) برمی‌گردد که قرار بود حدود ده سال پیش منتشر گردد. هدف از این پروژه، معرفی گوشی هوشمندی هم‌چون سری گوشی‌های پرچمدار سامسونگ (گلکسی اس) بود؛ با این تفاوت که در گوشی‌های مدل S کیفیت مهم بود و در مدل A، زیبایی و شیک‌بودن.

در این مقاله به معرفی تک‌تک گوشی‌ها و تبلت‌های هوشمند سری A که از سوی سامسونگ منتشر شده، نخواهیم پرداخت. در عوض، نگاهی اجمالی به بهترین و تاثیرگذارترین دستگاه‌هایی می‌اندازیم که بیشترین میزان اهمیت را در توسعه و ادامه‌یافتن خط تولید سری A داشته‌اند. اگر به سیر تحول این گوشی‌های هوشمند دقت کنیم، می‌بینیم سامسونگ در گذر زمان، تصمیم به تغییر فرمول اولیهٔ گلکسی آلفا (ایدهٔ اولیه برای گوشی‌های مدل گلکسی A) گرفته و به‌جای ظرافت و طراحی بهتر، بیشتر روی ارزش بیشتر متمرکز شده است.

سامسونگ گلکسی A8
سامسونگ گلکسی A8

سه‌گانهٔ اولیه (گلکسی A7 و A8 و A9)

این موضوع به خوبی در گوشی‌ای هم‌چون گلکسی A7 سامسونگ مشاهده می‌شود. این دستگاه در آن زمان، با ۶٫۳ میلی‌متر ارتفاع، باریک‌ترین گوشی هوشمند سامسونگ محسوب می‌شد؛ حتی باریک‌تر از گلکسی آلفا که ارتفاع آن ۶٫۷ میلی‌متر بود. قاب فلزی و صفحه نمایش ۱۰۸۰ پیکسلی Super AMOLED و ۵٫۵ اینچی آن نیز باعث می‌شد در مقایسه با سایر گوشی‌های میان‌ردهٔ زمان خودش، بهتر و باکیفیت‌تر به‌نظر برسد.

گلکسی A7 به‌نوعی گزینهٔ جایگزینِ گلکسی Note4 محسوب می‌شد؛ با مشخصات و کیفیت مشابه و مخصوص کسانی که علاقهٔ زیادی به قلم stylus نداشتند. این موضوع که اولین گوشیِ سری A (گلکسی A7) با گوشی‌های بزرگ و نامداری هم‌چون سری نوت مقایسه می‌شد، بدین معنی بود که سامسونگ از پسِ وظیفهٔ باکیفیت نشان‌دادن سری گوشی‌های هوشمند جدید خود، به‌خوبی برآمده بود.

پس از آن، شاهد معرفی گلکسی A8 بودیم؛ دستگاهی که با ۵٫۹ میلی‌متر ارتفاع، دوباره رکورد باریک‌ترین گوشی هوشمند سامسونگ را شکست. صفحه‌نمایش ۵٫۷ اینچی گلکسی A8، در مقایسه با گلکسی A7 بزرگ‌تر بود و از لحاظ اندازه، با مدل‌هایی هم‌چون سری نوت سامسونگ برابری می‌کرد. قاب فلزی این گوشی نیز باعث می‌شد از وزن نسبتاً سبک‌تری، در مقایسه با گوشی‌های نوت، برخوردار باشد.

شاید بتوان گفت نبودِ یک S Pen در این مدل (به‌علت بزرگی صفحه‌نمایش آن) احساس می‌شد؛ اما در کل، بهره‌مندی از جای قرارگیری کارت حافظهٔ microSD و قیمت پایین‌تر، باعث شد این گوشی در مقایسه با مدل‌های دیگر مشابه (هم‌چون گلکسی Note5) برتری داشته باشد.

پنج سالی می‌شود که سامسونگ، مدام در حال حذف و اضافهٔ اسلات کارت حافظه برای گوشی‌های سری نوت خود، است.

سامسونگ گلکسی A9 2016
سامسونگ گلکسی A9 2016

در سال ۲۰۱۶ و پس از معرفی و عرضهٔ رسمی گلکسی A8، نوبت به مدل گلکسی A9 سامسونگ رسید تا سه‌گانهٔ اولیهٔ گوشی‌های سری A را تکمیل کند. گلکسی A9 در زمان خود، با صفحه‌نمایشی ۶ اینچی، بزرگ‌ترین گوشی هوشمندی بود که سامسونگ اقدام به تولیدش می‌کند؛ حتی گوشی بزرگی هم‌چون گلکسی Note5، با ۵٫۷ اینچ صفحه‌نمایش، کوچک‌تر از گلکسی A9 به‌نظر می‌رسید.

علاوه بر این‌ها، یک مدل Pro نیز برای این گوشی منتشر شد؛ بزرگ‌ترین تفاوت میان نسخهٔ عادی و نسخهٔ پرو نیز ارتقای دوبین اصلی (از ۱۳ به ۱۶ مگاپیکسل) و افزایش ظرفیت باتری (از ۴۰۰۰ به ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت) بود. هر دو مدل از پردازندهٔ اسنپ‌دراگون ۶۵۲ (Snapdragon 652) برخوردار بودند؛ یکی از اولین تراشه‌هایی که مجهز به هستهٔ Cortex-A72 بود.

پس از آن، سامسونگ تصمیم به معرفی نسخهٔ جدید گلکسی A7 با نام گلکسی A7 (۲۰۱۶) گرفت. در این مدل نیز هم‌چون گوشی A7 اولیه (۲۰۱۵)، از چیپست اسنپ‌دراگون ۶۱۵ (Snapdragon 615) استفاده می‌شد. با این حال، لازم است ذکر شود نسخه‌های دیگری نیز از این گوشی منتشر شد که تفاوت عمده‌شان، استفاده از تراشه‌های اگزینوس (Exynos) بود.

برای تحلیل تفاوت‌های اگزینوس ۵۴۳۰ هشت هسته‌ای (۲۰ نانومتری؛ مختص مدل قدیمی) و اگزینوس ۷۵۸۰ هشت هسته‌ای (۲۸ نانومتری؛ مختص مدل جدید)، می‌توان ده‌ها پاراگراف توضیح نوشت، اما با توجه به هدف اصلی این پاراگراف (نگاه کلی به دستگاه‌های مدل A) خوب است در همین حد بدانید که این ارتقای سخت‌افزاری خیلی منطقی و مستقیم به‌نظر نمی‌آمد.

مطالب مرتبط:

سامسونگ گلکسی A7 2016
سامسونگ گلکسی A7 2016

تکرار موفقیت میان‌رده‌ای سامسونگ

سامسونگ حین عرضهٔ گلکسی A7 (۲۰۱۶) هدف مشخصی داشت: معرفی گوشی ۵٫۵ اینچی با بهترین کیفیت‌های ممکن برای یک گوشی میان‌رده، برای جلوگیری از پیشی‌گرفتن سایر برندهای چینی که کم‌کم داشتند روی کار می‌آمدند. شاید این موضوع (بازار هدف خاص) توجیه مناسبی برای انتخاب سخت‌افزاری عجیب و غریب نسخهٔ ۲۰۱۶ سامسونگ گلکسی A7 باشد.

پس از آن، گلکسی A8 (۲۰۱۶) معرفی و عرضه شد که در مقایسه با مدل‌های قبلی سری A، بسیار باکیفیت‌تر و خاص‌تر به‌نظر می‌آمد. پردازندهٔ مورد استفاده در این گوشی هوشمند، اگزینوس ۷۴۲۰ (Exynos 7420) بود که پیش از این، در مدل پرچم‌دار گلکسی S6 توسط سامسونگ مورد استفاده قرار گرفته بود. تقریباً تمام ویژگی‌های اصلی مدل ۲۰۱۶ گلکسی A8، با مدل ۲۰۱۵ آن برابری می‌کرد. از این میان، بزرگ‌ترین شباهت بین این دو مدل، صفحه‌نمایش ۵٫۷ اینچی Super AMOLED بود. می‌توان گفت به‌جز ارتقای سخت‌افزاری، شاهد تغییرات آن‌چنانی و چشمگیری بین گلکسی A8 اصلی و مدل ۲۰۱۶ آن نبودیم.

شرکت سامسونگ سال بعد، تصمیم به عرضهٔ مدل بعدی گوشی‌های سری A خود گرفت و این بار، گلکسی A7 (۲۰۱۷) را عرضه کرد. گلکسی A7 (۲۰۱۷) درست همانند گلکسی A8 (۲۰۱۶) از صفحه‌نمایشی ۵٫۷ اینچی و مجهز به فناوری Super AMOLED برخوردار بود و پردازندهٔ مورد استفاده در آن نیز، اگزینوس ۷۸۸۰ (Exynos 7880) بود. اگرچه از لحاظ اسمی اگزینوس ۷۸۸۰ بهتر از اگزینوس ۷۴۲۰ به‌نظر بیاید، در واقعیت این‌طور نیست. سامسونگ در مدل ۲۰۱۷ گلکسی A7 تنها از هسته‌های Cortex-A53 استفاده کرده بود؛ تصمیمی که به هیچ وجه جایگزین خوبی برای گلکسی A8 (۲۰۱۶) محسوب نمی‌شد.

سامسونگ گلکسی A9 2018
سامسونگ گلکسی A9 2018

۲۰۱۸؛ سال تحول خط تولید گوشی‌های سری A سامسونگ

پس از این وقایع، شاهد معرفی دستهٔ جدید از گوشی‌های سری A (سری ۲۰۱۸) بودیم که تمرکز اصلی‌شان روی دوربین دستگاه بود. گلکسی A9 (۲۰۱۸) اولین گوشی هوشمندی بود که از ۴ دوربین اصلی (دوربین پشت) برخوردار بود. دوربین‌های ۲۴، ۸، ۱۰ و ۵ مگاپیکسلی که مجهز به قابلیت optical zoom نیز بودند. دوربین جلوی این دستگاه نیز دوربینی ۲۴ مگاپیکسلی با قابلیت تصویربرداری عریض بود که در نوع خودش، تحسین‌برانگیز بود.

با وجود این، مشکلات متعددی در تصویربرداری مدل گلکسی A9 (۲۰۱۸) دیده می‌شد؛ دوربین اصلی این دستگاه معمولاً در ضبط تصاویر رنگی ناموفق بود و از این لحاظ، شکست خورد. با این حال، اگر در سال ۲۰۱۸ قصد تهیهٔ گوشی هوشمندی با کیفیت تصویربرداری بالا داشتید، این گوشی (در کنار گلکسی Note8 و گلکسی S9 پلاس) جزو بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شدند.

شرکت سامسونگ سپس اقدام به معرفی سری جدیدی دوباره با نام گلکسی A8 گرفت (این سری گوشی در کرهٔ جنوبی با نام گلکسی A9 پرو شناخته می‌شود) که به‌دلیل محدودیت فروش و ناشناخته‌بودنِ آن، در این مقاله به آن نمی‌پردازیم. تنها نکتهٔ متمایز و جالب توجه دربارهٔ سری جدید گوشی‌های گلکسی A8 سامسونگ، نحوهٔ قرارگیری دوربین جلو (سلفی) آن بود که از آن زمان به بعد، در گوشی‌های پرچم‌دار سری S مورد استفاده قرار گرفت. در این میان چند مدل گوشی سری A دیگر نیز منتشر شدند؛ اما از آن‌جا که بازار هدف و مکان جغرفیایی عرضهٔ آن‌ها تنها محدود به کشور چین می‌شود، به آن‌ها نمی‌پردازیم.

دستگاه بعدی سامسونگ، گلکسی A7 (۲۰۱۸) بود که در آن از لنز تله‌فوتو (telephoto؛ نوع خاصی لنز با قابلیت فوکوس در فاصله‌های دور) استفاده می‌شد. این اولین بار بود که یک شرکت تولید تلفن همراه، از دوربینی این‌چنینی برای گوشی‌ای میان‌رده استفاده می‌کرد؛ اقدامی که در نوع خود، برجسته و قابل توجه به‌شمار می‌آمد. به علاوه، این گوشی ضمن استفاده از تراشهٔ اگزینوس ۷۸۸۵ (Exynos 7885)، مجهز به نسل بعدی واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) یعنی Mali-G71 بود.

سامسونگ گلکسی A80
سامسونگ گلکسی A80

پیشرفت چشمگیر کیفیت گوشی‌های سری A سامسونگ از سال ۲۰۱۹

از این مقطع به بعد، سری گوشی‌های مدل A سامسونگ، دچار تغییر گسترده‌تری شدند و این تغییر، از اوایل سال ۲۰۱۹ و با گوشی گلکسی A80 سامسونگ آغاز شد. این گوشی تا به امروز، در میان گوشی‌های هوشمند سامسونگ، تنها مدلی است که از دوربین کشویی یا به اصطلاح flip up camera استفاده می‌کنند. دوربین‌های ۴۸ و ۸ مگاپیکسلی گلکسی A80 نه‌تنها مجهز به تصویربرداری عریض بودند، بلکه سنسور Time of Flight نیز برای ثبت تصاویر سه‌بعدی درونشان قرار گرفته بود.

پنل ۶٫۷ اینچی مجهز به فناوری Super AMOLED این دستگاه، زمان خودش به‌گونه‌ای «انقلابی» محسوب می‌شد؛ چراکه نه فرورفتگی ناهموار و نه سوراخ پانچ برآمده‌ای در آن دیده نمی‌شد. جدا از این مبحث، گلکسی A80 یکی از اولین گوشی‌های سامسونگ بود که از قابلیت شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کرد. هم‌چنین لازم است ذکر شود ظرفیت باتری این گوشی ۳۷۰۰ میلی‌آمپرساعت بود.

در آخر، لازم است به یکی از بهترین گوشی‌های سری A سامسونگ یعنی گلکسی A90 5G نیز اشاره کنیم. این مدل اولین گوشی سری A بود که از فناوری اتصال ۵G پشتیبانی می‌کرد؛ ویژگی‌ای که حتی در سال ۲۰۲۱ کمتر از سوی سامسونگ شاهدش هستیم (دو تا از سه گوشی هوشمند سری A که این هفته معرفی شدند، ۴G هستند). تراشهٔ مورد استفاده در این مدل نیز کوالکام اسنپ‌دراگون ۸۵۵ (Snapdragon 855) می‌باشد؛ تراشه‌ای که در نوع خود، برای یک گوشی میان‌رده، ایده‌آل است.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید