بررسی ویوو ایکس ۶۰ پرو - تکفارس 
بررسی ویوو ایکس ۶۰ پرو - تکفارس 

بررسی ویوو ایکس ۶۰ پرو

حامد شهرزاد
۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - 09:00
بررسی ویوو ایکس ۶۰ پرو

ویوو ایکس ۶۰ پرو یکی از شش عضو سری ایکس ۶۰ شرکت ویوو است که از تراشه پیشرفته اسنپدراگون ۸۷۰ بهره می‌برد. این تراشه یک درجه پایین‌تر از نسخه استاندارد اسنپدراگون ۸۸۸ است. این گوشی از یک نمایشگر امولد زیبا با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز و اندازه ۶٫۵۶ اینچی بهره می‌برد. البته این تراشه از نرخ تازه‌سازی انطباقی پشتیبانی نمی‌کند، اما باید گفت که گوشی‌های کمی وجود دارند که از این فناوری استفاده می‌کنند. همچنین، این گوشی از ماژول دوربین سه‌گانه بهره می‌برد.

مشاهده مشخصات کاملمشاهده جعبه گشایی

دو گوشی هوشمند دیگر نیز وجود دارند که بسیار شبیه به نمونه‌ای هستند که ما در اختیار داریم: نسخه چینی ایکس ۶۰ پرو که دارای یک لنز پریسکوپ اضافی و تراشه اگزینوس است و دیگری ایکس ۶۰ پرو پلاس است که از تراشه قدرتمندتر اسنپدراگون ۸۸۸ بهره می‌برد. در هر صورت، ویوو ایکس ۶۰ پرو بیشترین شباهت را به نسخه غیر پرو دارد.

ممکن است متوجه شوید که اگرچه این گوشی هوشمند کوچک نیست، باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپر ساعتی آن نسبت به نسل قبل کمی کوچک‌تر است. اگرچه ما نمی‌دانیم که چرا ویوو شارژر سریع ۵۵ واتی را در جعبه این گوشی هوشمند قرار نداده است، اما آداپتور ۳۳ واتی دارای سرعت قابل قبولی است. با توجه به اینکه ویوو ایکس ۶۰ پرو پلاس بلندگوی استریو ندارد، می‌توان وجود تنها یک اسپیکر در ایکس ۶۰ پرو را راحت‌تر قبول کرد. حتی اگر هنوز تلخ باشد. آیا ممکن است یک جفت هندزفری در جعبه این تلفن همراه بتواند این ضعف را جبران کند؟

طراحی

ویوو ایکس ۶۰ پرو

این گوشی هوشمند باریک دارای بدنه‌ای از جنس آلومینیوم و شیشه است و دارای یک صفحه‌نمایش منحنی، قاب پشتی مات، ظاهری بسیار شیک و ماژول دوربینی است که نشان برند زایس نیز بر روی آن حک شده است. این یک زبان طراحی است که ویوو با موفقیت از آن در سری ایکس ۵۰ استفاده کرده است و در این گوشی هوشمند نیز از آن استفاده کرده است.

بیایید تا از قسمت پشتی بدنه این گوشی هوشمند شروع کنیم. ویوو از ماده استفاده‌شده در بدنه پشتی ویوو ایکس ۶۰ پرو به‌عنوان شیشه AG یاد می‌کند که به معنی ماده ضد تابش است. جنس بدنه پشتی باعث می‌شود تا اثرانگشت به‌آسانی منعکس نشود که بسیار عالی است. اما باید گفت که ویوو ایکس ۶۰ پرو دارای یکی از لغزنده‌ترین بدنه‌هایی است که در یک گوشی هوشمند استفاده شده است. جنس این بدنه گوریلا گلس ۶ از شرکت کورنینگ است.

در قسمت پایین ویوو ایکس ۶۰ پرو یک پورت یو اس بی سی قرار دارد که چیز غیرعادی‌ای نیست. در دو طرف این پورت، اسپیکر و میکروفن اصلی قرار دارند. اسلات سیم‌کارت نیز در قسمت پایین این دستگاه وجود دارد. این گوشی از دو سیم‌کارت نانو پشتیبانی می‌کند. البته توجه کنید که اسلاتی برای قرارگیری کارت حافظه در داخل بدنه ایکس ۶۰ پرو وجود ندارد. همچنین، جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون در این گوشی هوشمند وجود ندارد.

ویوو ایکس ۶۰ پرو به همراه یک جفت هندزفری عرضه می‌شود

ویوو ایکس ۶۰ پرو

حسگر اثرانگشت این تلفن همراه در زیر نمایشگر آن قرار دارد. این حسگر از نوع اپتیک است و به‌صورت سریع عمل می‌کند. شاید یکی از مشکلاتی که با آن روبه‌رو شده باشیم، محل قرارگیری آن است که در قسمت پایین صفحه‌نمایش تعبیه شده است. در گوشی‌های هوشمندی مانند سری گلکسی سامسونگ، این حسگر در قسمتی نزدیک‌تر به مرکز صفحه‌نمایش قرار گرفته است.

ویوو بیان کرد که قطر بریدگی موجود در صفحه‌نمایش برای دوربین سلفی در ایکس ۶۰ پرو ۳٫۹ میلی‌متر است که به نظر خوب می‌رسد. البته باید گفت که این کوچک‌ترین بریدگی موجود برای دوربین سلفی در یک تلفن همراه نیست. به‌عنوان مثال، گلکسی اس ۲۱ دارای سوراخ کوچک‌تری به‌صورت پانچ هول است. با این حال، یک سنسور نسبتاً بزرگ ۱/۲٫۸ اینچی در زیر این بریدگی استفاده شده است که بزرگ‌تر از دوربین سلفی سری گلکسی سامسونگ است.

از بلندگوی موجود در شکاف بالای نمایشگر این تلفن همراه به‌عنوان خروجی تماس صوتی استفاده می‌شود. اما متأسفانه نمی‌توان از آن به‌عنوان اسپیکر دوم برای پخش موزیک استفاده کرد.

ابعاد ویوو ایکس ۶۰ پرو ۱۵۸٫۶ در ۷۳٫۲ در ۷٫۶ میلی‌متر و وزن آن ۱۷۹ گرم است. این گوشی هوشمند بسیار نازک است و در هنگام قرارگیری در دست، سبک‌تر به نظر می‌رسد.

مطالب مرتبط:

صفحه‌نمایش

ویوو ایکس ۶۰ پرو

ویوو ایکس ۶۰ پرو دارای یک صفحه‌نمایش ۶٫۵۶ اینچی فول اچ دی است که از مشخصات فنی مناسبی بهره می‌برد. جنس پنل این صفحه‌نمایش امولد است که به شما این امکان را می‌دهد تا از عمق رنگ مشکی بالا و کنتراست بی‌نهایت (از نظر تئوری) بهره‌مند شوید. این صفحه‌نمایش همچنین از نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز و سرعت نمونه‌برداری لمسی ۲۴۰ هرتز پشتیبانی می‌کند. بنابراین، تجربه استفاده از این صفحه‌نمایش بسیار خوب است.

این نمایشگر همچنین بسیار روشن است. در حالتی که روشنایی انطباقی آن فعال باشد، ما در شرایط استفاده از گوشی زیر نور خورشید، حداکثر روشنایی ۸۱۸ نیت را اندازه‌گیری کردیم. در حالت دستی نیز این رقم ۴۷۲ نیت است که بسیار زیاد است.

نقطه قوت بعدی تنظیم رنگ دقیق آن است. گزینه‌های از پیش تنظیم‌شده تنظیمات صفحه‌نمایش این تلفن همراه برای بازتولید دقیق رنگ‌های اس آر جی بی مناسب هستند. با تنظیم دقیق نوار درجه حرارت رنگ صفحه‌نمایش به سمت راست، می‌توان غلظت بیش از حد رنگ آبی را از بین برد. ذکر این نکته ضروری است که گزینه‌های از پیش تنظیم‌شده استاندارد تنظیمات صفحه‌نمایش دارای غلظت زیاد رنگ آبی هستند. همچنین، محتوای دی سی آی پی ۳ نیز به‌خوبی نمایش داده می‌شود.

ویوو ایکس ۶۰ پرو از محتوای اچ دی آر ۱۰ پلاس نیز پشتیبانی می‌کند. اگرچه ویدیوهایی که در آمازون پرایم ویدیو از این فناوری پشتیبانی می‌کنند، چندان زیاد نیستند، اما می‌توان محتوای اچ دی آر را در سایت‌هایی مانند یوتیوب و نتفلیکس مشاهده کرد.

صفحه‌نمایش ویوو ایکس ۶۰ پرو دارای حالت سوئیچ هوشمند است

ویوو ایکس ۶۰ پرو

ایکس ۶۰ پرو نرخ تازه‌سازی صفحه‌نمایش خود را به روشی نسبتاً سنتی کنترل می‌کند. این صفحه‌نمایش از حالت‌های ۶۰ هرتز، ۱۲۰ هرتز و خودکار (سوئیچ هوشمند) پشتیبانی می‌کند. حالت خودکار یک سوئیچ ساده بین ۱۲۰ و ۶۰ است و مانند محصولات پرچم‌دار اخیر شرکت‌های دیگر، به‌صورت پلکانی تغییر نمی‌کند.

در حالت ۱۲۰ هرتز، تمام قسمت‌های مختلف از جمله رابط کاربری، مرورگر، برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی و غیره با این نرخ تازه‌سازی اجرا می‌شوند. برنامه‌هایی مانند دوربین و گوگل مپس هنوز تنها در حالت ۶۰ هرتز اجرا می‌شوند، اما وقتی وارد حالت تمام صفحه می‌شوید، تمام برنامه‌های پخش ویدئو نیز تنها در حالت ۶۰ هرتز اجرا می‌شوند. البته در هنگام مرور فایل‌های ویدیویی برای انتخاب محتوای مورد نظر یا در هنگام بازی، می‌توان با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز نیز از این گوشی هوشمند استفاده کرد.

حالت اسمارت سوئیچ نیز نرخ تازه سازی صفحه‌نمایش را تنها زمانی که آن را لمس می‌کنید، به حالت نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز در می‌آورد، در غیر این صورت، نرخ تازه‌سازی صفحه‌نمایش به ۶۰ هرتز کاهش می‌یابد. این ویژگی در برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی نیز به همین شکل است. نکته عجیب این است که در هنگام اجرای مرورگر، بلافاصله بعد از باز کردن آن، نرخ تازه‌سازی به ۶۰ هرتز کاهش می‌یابد و حتی با لمس کردن صفحه‌نمایش نیز نرخ تازه‌سازی تغییر نمی‌کند.

عمر باتری

ویوو ایکس ۶۰ پرو

ویوو ایکس ۶۰ پرو دارای یک باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است. با توجه به اینکه ظرفیت باتری گوشی‌های هوشمند امروزی به‌طور پیش‌فرض ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت است، ظرفیت باتری ویوو ایکس ۶ پرو نسبت به رقبا کمی پایین‌تر است. گوشی‌های هوشمند ارزان‌تری نیز یافت می‌شوند که از ظرفیت باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برند. حتی گوشی نسل قبلی ویوو نیز از ظرفیت باتری ۴۳۱۵ میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد. درست است که تفاوت ظرفیت باتری این تلفن همراه نسبت به نسل قبل حدود ۳ درصد کاهش یافته است، اما مدل جدید به تراشه پیشرفته‌تر اسنپدراگون ۸۷۰ مجهز شده است که هم قدرتمندتر و هم پرمصرف‌تر از تراشه اسنپدراگون ۷۶۵ نسل قبلی است.

همه این موارد باعث شده‌اند تا باتری ویوو ایکس ۶۰ پرو نسبتاً ضعیف باشد. البته باید گفت که در هنگام پخش فیلم، می‌توان به مدت ۲۰ ساعت به‌طور مداوم با یک بار شارژ از این گوشی هوشمند استفاده کرد. در هنگام پخش ویدئو در حالت تمام صفحه (مهم نیست که از کدام برنامه استفاده شود)، نرخ تازه‌سازی صفحه‌نمایش به حالت ۶۰ هرتز تغییر می‌کند که باعث می‌شود عمر باتری افزایش یابد.

البته ظاهراً این تغییر نرخ تازه‌سازی چندان در افزایش عمر باتری مؤثر نیست. در حالت استفاده از مرورگر با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز، می‌توان به مدت ۱۰ ساعت از این گوشی هوشمند استفاده کرد. با تغییر نرخ تازه‌سازی به ۶۰ هرتز، یک ساعت به عمر باتری اضافه می‌شود.

عمر باتری ویوو ایکس ۶۰ پرو در هنگام مکالمه صوتی، ۲۱ ساعت است و در هنگام استندبای نیز تنها ۷۷ ساعت است. این میزان نسبت به رقبا به‌طور قابل توجهی پایین‌تر است.

نرم‌افزار و رابط کاربری

ویوو ایکس ۶۰ پرو

ویوو ایکس ۶۰ پرو از اندروید ۱۱ استفاده می‌کند و از رابط کاربری اختصاصی فان تاچ ۱۱ بهره می‌برد که ما در گوشی هوشمند وی ۲۰ با آن آشنا شده‌ایم و در اکتبر گذشته نسخه مخصوص اندروید ۱۱ آن نیز منتشر شد. در زمان انتشار نسخه جدید، متوجه شدیم که رابط کاربری فان تاچ به رابط کاربری اندروید خام نزدیک‌تر شده است. البته فان تاچ در این گوشی هوشمند دارای چند ویژگی اختصاصی نیز است.

از آنجا که نرم‌افزار این تلفن همراه مبتنی بر اندروید ۱۱ است، دارای عملکردهای مربوط به نسخه جدید این سیستم‌عامل نیز است. به‌عنوان مثال، اعلان‌ها اکنون به چندین دسته تقسیم می‌شوند، بنابراین، اعلان‌های بخش برنامه‌های پیام‌رسان به‌صورت جداگانه به کاربر اطلاع داده می‌شود. اگر به‌طور تصادفی اعلانی را حذف کنید، یک تاریخچه اطلاع‌رسانی دقیق در منوی مربوطه وجود دارد که از آنجا می‌توانید تمام اعلان‌های دریافت شده را مشاهده کنید.

از دیگر ویژگی‌های قابل توجه اندروید ۱۱ می‌توان به بابلز (مشابه عملکرد در چت مسنجر)، مدیریت بهتر مجوزهای هر برنامه، ضبط صفحه‌نمایش و منوی پاور کاملاً تجدید نظر شده اشاره کرد.

نکته آخر این است که حالت جدید الترا گیم مود به شما این امکان را می‌دهد تا در هنگام اجرای بازی در پس‌زمینه، بدون آنکه بازی متوقف یا بسته شود بتوانید صفحه‌نمایش تلفن همراه خود را خاموش کنید. با انجام این کار و در هنگام انجام انواع خاصی از بازی‌های آنلاین، در مصرف انرژی صرفه‌جویی خواهد شد.

عملکرد پردازشی

ویوو ایکس ۶۰ پرو

ایکس ۶۰ پرو مجهز به تراشه اسنپدراگون ۸۷۰ است که دومین تراشه برتر و پرچم‌دار عرضه‌شده توسط شرکت کوالکام است. این نسخه دارای کلاک بالاتر اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس است و از تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ نیز قدرتمندتر است. پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای دارای پیکربندی ۱ به‌علاوه ۳ به‌علاوه ۴ است و کلاک هسته اصلی آن به ۳٫۲ گیگاهرتز رسیده است.

ویوو در حال استفاده گسترده از فناوری رم مجازی خود برای بهبود عملکرد دستگاه‌های خود است. ایکس ۶۰ پرو ۳ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی یو اف اس ۳٫۱ را برای برخی از فرآیندهای برنامه‌های در حال اجرا که در پس‌زمینه هستند، اختصاص می‌دهد. برنامه‌هایی که از اهمیت کمتری برخوردار هستند از حافظه داخلی به‌عنوان رم استفاده می‌کنند. از نظر تئوری، این امر به شما این امکان را می‌دهد تا هم‌زمان برنامه‌های بیشتری را باز کنید و به انجام کارهای مختلف به‌صورت هم‌زمان در گوشی هوشمند خود بپردازید.

از طرف دیگر، ۱۲ گیگابایت رم اصلی نیز برای برنامه‌های مختلف در دسترس است و به نظر می‌رسد که این میزان حافظه رم برای جلب رضایت تقریباً همه کاربران کافی باشد. البته مقدار رم گوشی‌های هوشمند هرروز در حال افزایش است.

ما از بنچمارک گیک بنچ برای تست پردازنده استفاده کردیم و ایکس ۶۰ پرو به لطف استفاده از تراشه اسنپدراگون ۸۷۰، عملکرد خوبی دارد. این گوشی هوشمند از نظر عملکرد تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای، تنها توسط وان پلاس ۹ مجهز به اسنپدراگون ۸۸۸ شکست خورد و البته نسخه اگزینوس گلکسی اس ۲۱ پلاس ۵G نیز در عملکرد تک‌هسته‌ای از ویوو پیشی گرفته است. لطفاً توجه داشته باشید که در مقایسه با موتو جی ۱۰۰ که بررسی آن قبلاً منتشر شد، عملکرد اسنپدراگون ۸۷۰ ویوو به‌مراتب بهتر است.

نتایج بنچمارک انتوتو نیز وضعیت مشابهی را به ما نشان می‌دهد. فقط اسنپدراگون ۸۸۸ گوشی وان پلاس ۹ می‌تواند از اسنپدراگون ۸۷۰ گوشی ایکس ۶۰ پرو پیشی بگیرد. پوکو اف ۳ که تلفن همراه دیگری است که از اسنپدراگون ۸۷۰ استفاده می‌کند، عملکرد ضعیف‌تری دارد، و عملکرد موتو جی ۱۰۰ به هیچ عنوان به چشم نمی‌آید.

وان پلاس ۹ در تست گرافیک به‌وسیله نرم‌افزار جی اف ایکس بنچ حدود ۲۰ درصد نسبت به ایکس ۶۰ پرو عملکرد بهتری دارد و عملکرد گلکسی اس ۲۱ پلاس نیز بهتر از عملکرد ویوو است که کاملاً طبیعی است. با این حال، ویوو حتی بدون استفاده از تراشه پرچم‌دار ۲۰۲۱ یک محصول قدرتمند است.

ویوو در تست ۳ دی مارک مقداری از موتو جی ۱۰۰ جلوتر است و عملکرد آن با گلکسی اس ۲۰ پلاس که دارای تراشه اگزینوس است، قابل مقایسه است. همان‌طور که انتظار می‌رفت، وان پلاس ۹ و گلکسی اس ۲۱ پلاس نیز در این زمینه پیشتاز هستند.

ویوو ایکس ۶۰ پرو از یک تراشه قدرتمند و با کارایی بالا بهره برده است و از پتانسیل آن به‌طور کامل استفاده کرده است. ترکیبی از تراشه پیشرفته اسنپدراگون ۸۷۰، فضای ذخیره‌سازی سریع یو اف اس ۳٫۱ و ۱۲ گیگابایت حافظه رم به همراه ۳ گیگابایت حافظه رم مجازی باعث شده است تا شما برای انجام سخت‌ترین کارها بتوانید از این گوشی هوشمند استفاده کنید. با وجود این، اسنپدراگون ۸۸۸ همچنان مزایایی را برای شما فراهم می‌کند و اگر عملکرد نهایی بسیار حیاتی باشد، وان پلاس ۹ می‌تواند با همان قیمت ویوو، عملکرد بهتری را برای شما فراهم کند.

نتیجه‌گیری

ویوو ایکس ۶۰ پرو

ویوو ایکس ۶۰ پرو محصولی میان‌رده با قیمت مشابه محصولات گران‌قیمت است و ممکن است این نوع گوشی‌های هوشمند سخت‌ترین محصولات برای فروش باشند.

با وجود قیمت نسبتاً بالا، این تلفن همراه یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین گوشی‌هایی است که می‌توانید خریداری کنید. نسخه‌ای که ما بررسی کردیم دارای زیبایی قابل توجهی است و به نظر ما بسیار شیک است. نمایشگر امولد بسیار زیبا، تراشه قدرتمند و دوربین این تلفن همراه عالی هستند.

ایکس ۶۰ پرو به‌جز فقدان اسپیکرهای باکیفیت و دوام باتری بیشتر (که با توجه به بدنه باریک این گوشی هوشمند، قابل درک است) یک گوشی ایده‌آل و مناسب است. در واقع، این گوشی هوشمند از بسیاری از جهات می‌تواند با پرچم‌داران شرکت‌های دیگر رقابت کند.

نقاط قوت:

  • کیفیت ساخت و بدنه‌ای با کیفیت بالا
  • ظاهری شیک
  • صفحه‌نمایش شگفت‌انگیز که روشن و واضح است
  • پشتیبانی از اچ دی آر
  • نمرات بسیار بالا در بنچمارک‌های مختلف
  • کیفیت تصویر عالی
  • وجود دوربین التراواید در اکثر موقعیت‌ها مفید و مناسب است
  • تثبیت‌کننده فیلم بسیار عالی است

نقاط ضعف:

  • عمر باتری برای انجام بیشتر کارها ایده‌آل نیست.
  • فقط یک بلندگو وجود دارد

منبع: GSM Arena

اینستاگرام تکفارستلگرام تکفارس

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید