تماشا کنید: میمونی که تنها به وسیله مغزش با کامپیوتر ارتباط برقرار می کند؛ ابداع جدید نیورالینک - تکفارس 
تماشا کنید: میمونی که تنها به وسیله مغزش با کامپیوتر ارتباط برقرار می کند؛ ابداع جدید نیورالینک - تکفارس 

تماشا کنید: میمونی که تنها به وسیله مغزش با کامپیوتر ارتباط برقرار می کند؛ ابداع جدید نیورالینک

مهدی ملکی
۲۱ فروردین ۱۴۰۰ - 18:53
نیورالینک میمون

نیورالینک (Nerualink) شرکتی که چند سال پیش توسط ایلان ماسک با تمرکز بر توسعه رابط‌های مغز-ماشین بنیان نهاده شد، به تازگی ویدیویی را منتشر کرده است که یک میمون تنها با استفاده از مغزش قادر به حرکت یک نشانگر روی نمایشگر است.

طبق اعلام راوی ناشناس ویدیو، پیجر میمون ۹ ساله‌ای که این موضوع را به حقیقت تبدیل کرده، ۶ هفته پیش از فیلم‌برداری این واقعه میزبان کاشت‌های این شرکت بوده است. ابتدا به او آموخته شده که در ازای دریافت یک جایزه، با یک جوی‌استیک به بازی بپردازد.

دستگاه نیورالینک زمانی که او این عمل را انجام می‌داده، درباره نورون‌هایی که منجر به راه‌اندازی دست‌های او می‌شده، به یادگیری پرداخته است. پس از اتمام فرایند یادگیری، جوی‌استیکی که پیجر با او به کنترل بازی می‌پرداخته، از کامپیوتر قطع شده است. بنابراین اکنون به نظر می‌رسد که بدون نیاز به جوس‌استیک و تنها از طریق رابط‌های کاشته شده در مغزش قادر به بازی کردن پونگ روی کامپیوتر است. شما می‌توانید این ویدیو را در پایین مشاهده کنید.

دانلود ویدیو با کیفیت ۱۰۸۰p

البته این اقدام نیورالینک در انتشار ویدیویی که شما قادر به تماشای آن هستید، چندان معمول نیست. کشفیات علمی معمولاً به صورت مقاله ارائه می‌شوند و چنین ویدیوهایی به عنوان پیوست در کنار آن‌ها قرار می‌گیرند. بنابراین داده‌های موجود در مقاله در دسترس دیگر دانشمندان قرار می‌گیرند تا آن‌ها را بررسی کرده و صحت‌شان را تایید کنند.

مطالب مرتبط:

آیا نیورالینک ادعای کاذبی را مطرح کرده است؟

با این حال، اکنون باور کردن این که یک میمون قادر به بازی کردن پونگ به وسیله مغز خود است، چندان سخت نیست. مدتی پیش یک انسان بدون نیاز به کاشت‌های مغزی توانست با کنترل یک دست رباتیک، به نوشیدن یک نوشیدنی اقدام کند.

در ماه جولای ۲۰۱۹ میلادی، ایلان ماسک گفته بود که یک میمون به لطف کاشت‌های نیورالینک موفق به کنترل کامپیوتر به وسیله مغزش شده است. تا آن زمان ما استفاده از فناوری این شرکت در خوک‌ها را دیده بودیم.

نیورالینک میمون

حال پس از انتشار این ویدیو، ماسک ادعا کرده که این شرکت شاید بتواند به افراد فلج هم کمک کند. در واقع او ادعا کرده که چنین افرادی به کمک کاشت‌های نیورالینک حتی قادر هستند از یک شخص عادی که به وسیله شستش تایپ می‌کند، در توییتر سریع‌تر عمل کنند.

او در توییت بعدی او خود پا را فراتر گذاشته و هدف بعدی را موضوعی انقلابی توصیف کرده است. به گفته او، این شرکت به دنبال ارسال سیگنال از یک نیورالینک موجود در مغز به نیورالینک موجود در خوشه‌های اصلی عصبی بدن است. تحقق این موضوع می‌تواند افراد پاداگلژیک را قادر به راه رفتن دوباره کند.

ایلان ماسک فارغ از این موضوع، در چند وقت اخیر مدام حاشیه‌ساز بوده است. طبق دستور هیئت ملی کارگران ایالات متحده یا به اختصار، ان ال آر بی (National Labor Relations Board)، شرکت تسلا موظف است ایلان ماسک را وادار به حذف یکی از توییت‌هایش از سال ۲۰۱۸ کند؛ توییتی که در آن ماسک با موضوع تشکیل انجمن‌ها و اتحادیه‌های کارگری در آمریکا مخالفت کرده بود. شرکت تسلا سال‌هاست با اتحادیهٔ کارگران تولیدکننده صنعت خودرو (United Auto Workers) طی پرونده‌های قانونی مختلف در جنگ است.

برای کسانی که شاید به یاد نداشته باشند، از اوایل سال ۲۰۱۸، مدیر عامل تسلا توئیت کرد که اگر قیمت سهام به ۴۲۰ دلار برای هر سهم برسد، وی خصوصی‌سازی این شرکت را در نظر می‌گیرد و با کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده معامله می‌کند.

پس از انتشار این توییت، ایلان ماسک با مجموعه‌ای از ادعا‌های کلاهبرداری توسط او و شرکت وی شد. همانطور که شواهد موجود نشان داد، وی هیچ گونه جزئیات مالی برای حمایت از خبری که منتشر کرده بود نداشت که باعث شد وی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا به توافق برسد و در این توافق، ماسک و تسلا ۲۰ میلیون دلار ضرر کردند.

در معامله حاصله همچنین ماسک مستلزم استعفا از سمت ریاست شرکت برای حداقل سه سال شد. وی همچنین ملزم تعیین کمیته‌ای مستقل شد که برای سرکوب هرگونه ارتباط عمومی است که ممکن است مربوط به سهامداران باشد، از جمله توییت‌های بدون پشتوانه و حاوی اطلاعات نادرست.

منبع: The Verge

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید