چند روز پیش، دولت میانمار برای سرکوب تظاهرات کشور، دستور فیلتر پلتفرم ارتباطی فیسبوک را صادر نمود. حال، خبر رسیده که دولت فرمان ممنوعیت استفاده از توییتر و اینستاگرام را نیز به تامینکنندگان سرویس اینترنت در این کشور ابلاغ نمودهاست. این تظاهرات برخاسته از دستگیری آنگ سان سو چی (رهبر حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی) و چند نفر از اعضای حزب وی به اتهام تقلب در انتخابات میباشد.
طبق گزارشات چند روز گذشته، کاربران فیسبوک از این پلتفرم بمنظور ترویج خشونت یا انتشار پیامهایی با محتوای «سلام نظامی سهانگشته» استفاده میکردند؛ نمادی که از قدیم در این منطقه نشانهٔ مقاومت بوده.
به گفتهٔ تلنور (Telenor)، تامینکنندهٔ نروژی اینترنت در میانمار، تمام سرویسدهندگان اینترنتی در تاریخ پنجم فوریه ۲۰۲۱ از سوی وزارت ارتباطات میانمار (Myanmar Ministry of Transport and Communications) پیامی مبنی بر منع استفادهٔ کاربران از سرویسهای توییتر و اینستاگرام دریافت کردند.
طبق گزارشات CNN، وزارت اطلاعات میانمار روز سهشنبه، بیانیهای بمنظور جلوگیری مردم از انجام این اعتراضات، منتشر کرد؛ یک روز پس از آنکه ارتش این کشور، کنترل یکسالهٔ خود بر حکومت را بمدت یکسال اعلام کرد. بیانیهٔ وزارت بدین قرار بود:
«برخی از رسانهها با شایعهپراکنی در فضای مجازی بمنظور هدایت گردهمآییهای غیرقانونی و علیه حکومت قصد ایجاد رعب، وحشت، اضطراب و ناآرامی میان شهروندان را دارند. از این رو ما از مردم کشور خواستاریم با این موجهای رسانهای همجهت نشده و از آنها میخواهیم طبق قوانین کشور از حضور در چنین تظاهراتی ممانعت کنند.»
رافائل فرانکل، مدیر سیاستهای عمومی شرکت فیسبوک، در بیانیهای حال خود راجع به مسئلهٔ بوجود آمده در میانمار را «بهشدت نگران» توصیف کرد و گفت: «در چنین زمان حیاتیای، مردم میانمار نیازمند دسترسی به اطلاعات مهم و حائز اهمیت هستند و حق آنهاست که بتوانند با عزیزان خود در این شرایط سخت ارتباط برقرار کنند.»
یکی از سخنگویان توییتر نیز نگرانی خود را در قبال شرابط پلتفرمشان در کشور میانمار اعلام کرد و اظهار کرد: «این دستور صادرشده از سوی دولت میانمار وضوحا نقض حقوق افراد برای شنیدهشدن را میرساند. ما همواره مخالف اینگونه ممنوعیتها در سراسر جهان بودهایم و در آینده نیز خواهیم بود.»
نظرات